Úvod > Horoskop > Znamení zvěrokruhu - Panna

Znamení zvěrokruhu - Panna

Panna (latinsky Virgo) 23. srpna - 22. září

Znamení Panny je šestým znamením zvěrokruhu. Řadíme ho mezi zemská znamení. Vládcem tohoto znamení je planeta Merkur. Mezi jeho přednosti patří jemnost a spolehlivost, k slabinám urážlivost a poučování ostatních. Souvztažným kovem je rtuť; barva pestrá zelená či žlutá; mezi kameny tohoto znamení patří tygří oko, jantar, karneol, jaspis, safír; šťastnou květinou je bez.

Legenda

Podle legendy byla Diké, bohyně práva, znázorněna stejně jako Démétér. Ta pocházela z nespoutaných válečníků a tuláků a jako první se usadila a začala obdělávat půdu. Svému bratru Diovi porodila dceru, do které se zamiloval Hádés, který ji jako svoji královnu stáhl do říše mrtvých. Matka bloudila světem a hledala svou dceru Koré. Během jejího hledání přestalo všechno růst a umírali jak lidé, tak zvířata. Zeus se zalekl a nařídil, aby dívku, která také dostala jméno Persefona, propustili z podsvětí. Lstivý Hádés však zařídil, že bude moci žít s matkou jen určitou část roku. Proto na jaře a v létě všechno kvete a na podzim, kdy musí zpátky do podsvětí, zase uvadá.

Charakteristika

Lidé narozeni ve znamení Panny jsou pilní, pořádkumilovní, inteligentní, ale i nedůvěřiví a mohou působit chladně. Mají jasné myšlení a dokážou vnést jasno do sebevětšího zmatku. Mívají vysokou pracovní morálku a analytické myšlení. Věci řeší metodicky a potřebují mít v životě pořádek. Bývají ale také puntičkářští, což může vyústit až v kritiku ostatních. Sami kritiku rádi nepřijímají, ale většinou jsou si svých chyb vědomi. K dalším jejich vlastnostem patří výřečnost, chytrost, schopnost organizace, šetrnost. Bývají vybíraví a nároční. Vzhledem k tomu, že jejich slabším místem jsou střeva, starají se o kvalitní stravu a zdravý životní styl. Občas ale trpí díky vysokým nárokům i na sebe duševním napětím, protože si naberou více, než dokážou zvládnout.

Rozhraní Panny a Lva (23. srpna): Lidé narozeni na rozhraní těchto dvou znamení mají výhodu, že získali přátelskou, společenskou a srdečnou povahu Lva a bystrý intelekt Panny. Jsou pracovití, ale i podnikaví. Bývají většinou populární, ale občas netrpěliví a nerozhodní. Než se do něčeho pustí, dobře si to promýšlí. Měli by si dávat pozor na to, aby započatý úkol dokončili a nepouštěli se do více projektů najednou.

Vládcem první dekády v období od 23.8. do 3.9. je Slunce, vládcem druhé v období od 3.9. do 12.9. je planeta Venuše a třetí dekáda v období od 13.9. do 22.9. je pod vládou planety Merkur.

Rozhraní Panny a Vah (22. září): Lidé narození tento den využívají jasného úsudku, který jim přináší znamení Panny a zároveň družnosti a sociability Vah. Jsou praktičtí, přesní, pečliví, originální, ale také hádaví a sarkastičtí. Pokud je třeba, umí zapojit diplomacii. Mívají obchodního ducha a smysl pro krásu. Rádi vypadají hezky. Měli by se naučit dát na svou intuici.

Muži - Panny

Muži narození ve znamení Panny mají strach z chaosu v sobě a občas si tak mylně vytváří ideální představy, které se snaží naplnit. Bývají ale i praktičtí a materiálně založení. Rodinně bývají oddaní, umí si plnit své povinnosti. Jsou skromní a ovládají umění decentního svádění. Partnerku si pečlivě a dlouze vybírají a ve svém výběru bývají nároční. Pak jsou ale ve vztahu stálí a dokážou svou partnerku podržet.

Ženy - Panny

Ženy narozené ve znamení Panny jsou velmi spolehlivé a praktické. Bývají však občas i přehnaně kritické, a to jak k sobě, tak i ostatním. Mají rády hezké věci, kvalitní jídlo a čistotu. Chaos a zmatek je dokážou psychicky ničit. Bývají ostýchavé, ale dokážou využít ženské zbraně. Pokud nebudou ve vztahu spokojené, dokážou z něj odejít. Jsou dochvilné a nenechají se tahat za nos.

Partnerské vztahy

Jedinci ve znamení Panny potřebují k výběru svého partnera více času než jiná znamení. V duchu si totiž vše více promýšlí, zkoumají a analyzují. Bývají opatrní a nároční. Je pro ně důležitá spřízněnost duší, mají rádi hlubší debaty. Určitě se do ničeho neřítí po hlavě. Do vážného vztahu se až tak nehrnou, ale pokud už svého partnera najdou, bývají pro něj loajální, silnou, věrnou a zodpovědnou polovičkou. Při svém partnerovi a rodině stojí za každou cenu. Pokud ovšem necítí citový zájem ze strany partnera, jsou schopní vztah sami ukončit.

Dítě - Panna

Děti narozené ve znamení Panny bývají zpočátku naprosto bezproblémové. Stejně jako ostatní zemská znamení potřebují mít svůj klid a zaběhnutý řád. Panny už od narození extrémně nesnáší, pokud nerozumíte jejich požadavkům. Cítí se pak zklamaně. Děti tohoto znamení jsou velmi citlivé, proto obzvlášť v prvních týdnech života potřebují klidnou atmosféru v rodině. Více než u jiných znamení je jejich fyzické zdraví přímo spjato s duševní pohodou. Hněv většinou drží v sobě a to se může projevit problémy se zažívacím systémem. K mladším sourozencům se chovají velmi starostlivě a pečlivě. Starší akceptují a nemají potřebu s nimi bojovat o lepší postavení. Avšak je třeba udržet stejný metr pro všechny sourozence a to bez ohledu na věk. Rozhodování jim trvá delší dobu, protože předem vše pečlivě zvažují. Děti Panny bývají nedůvěřivé a nesnáší chaos. Ve škole s nimi nebývá problém, rády se učí novým věcem, ale těžko přijímají kritiku. Bohužel občas podléhají komplexu méněcennosti.

Domácí mazlíčci

Domácí mazlíčci narození ve znamení Panny bývají extrémně čistotní a pečliví. Jsou zároveň i velmi tišší. Nejsou nároční, stačí jim kvalitní potrava, jelikož mají citlivý trávicí systém, čistá voda a pohodlné místo, kde mohou odpočívat. Jejich místo k odpočinku je nutné udržovat obzvlášť v čistotě, na tu si i zvířátka ve znamení Panny potrpí. Jsou aktivní a neradi se nudí. Rádi se učí novým věcem a plní úkoly. Jsou velice chytří, inteligentní, trpěliví a oddaní svému pánovi. Avšak občas bývají také podráždění a nervózní, pak je lepší jim dopřát chvíli samoty. Tak jako potřebují dostatek aktivit, potřebují i dostatek spánku.

Závěr

Celá tato charakteristika je pouze všeobecná a vyzdvihuje jen hlavní charakterové vlastnosti daného znamení. Ale každý jedinec je originál a pro přesnější rozbor je velmi důležité mnoho dalších informací, jako přesný čas narození, rok narození (čínské znamení), numerologie. Na osobnost má samozřejmě také obrovský vliv výchova, prostředí, v němž se pohybuje, nabyté zkušenosti a podobně.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk