dnes je úterý 7.2.2012, svátek má Veronika
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Do kolika let dětem říkáte, že dárky nosí Ježíšek?

Do kolika let dětem říkáte, že dárky nosí Ježíšek?

moderátor

Z vlastní zkušenosti vím, že mi pár "zlobivých" dětí ve školce prozradilo, že dárky kupují rodiče a že je to vše vymyšlené. Hodně jsem tenkrát brečela a byla naštvaná na rodiče, že mi lhali, i na děti, že mi to řekli. Kdy to oznamujete svým dětem a jak?

Dana --------:25.11.2008 17:35Z vlastní zkušenosti vím, že mi pár "zlobivých" dětí ve školce prozradilo, že dárky kupují rodiče a že je to vše vymyšlené. Hodně jsem tenkrát brečela a byla naštvaná na rodiče, že mi lhali, i na děti, že mi to řekli. Kdy to oznamujete svým dětem a jak?

No, nam nikdo nic nerekl, proste jsme na to prisly jako deti samy. Tak nejak ve veku, kdy uz "jee, to je preci jasnyyyy" :)

Musím povědět, že vánoce a děti je to nejlepší spojení, které kdy kdo vymyslel. Já mám doma když to vezmu tři děti, dvě z toho jsou moje vlastní a jedno se chodí několikrát do týdne ukázat. Tak můj starší syn věřil na ježíška asi do jedenácti let, zkazil to jeho vlastní otec, který se musel pochlubit co mu poprvé k vánocům vše poslal, a hlavně chtěl slyšet děkuji.

Danda z toho vůbec nebyl odvázaný, byl zklamaný a ještě teď mu to nemůže odpustit. Druhý syn Ondra, tomu je devět a ještě pořád věří na ježíška a pokud to půjde se pravdu nedozví. No a poslední je Dendula, té je necelý rok a ta to nebude vědět ještě pěkně dlouho.

Mě se líbilo strojit stromeček pozdě večer s tím, že to zdobí skřítci, kteří každoročně noc předvánoční oběhnou všechny stromečky a nachystají to pro ježíška. Nemůžu z hlavy dostat ten Dandův výraz, očička mu úplně zářili očekáváním ráno štědrého dne, jak běžel ke stromečku a hned to kontroloval, jestli je všechno v pořádku a ježíšek bude moct přijet a něco mu tam nechat.

Já myslím, že hranice určená není, záleží na tom jak moc je dítě vyspělé a jestli vůbec stojí o pravdu, pak už totiž vánoce nejsou takové.

Tak to plně souhlasím. Asi bych to "udržela v tajemství" co nejdéle to půjde. Pak už to totiž není ono a myslím,že i děti se tolik nesnaží být celý rok hodní, protože rodiče přeci stejně něco koupí. Věřit na Ježíška je nádherné.......

© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama