moderátor ONLINE příspěvků: 1 777 karma: +6/-0 | Z vlastní zkušenosti vím, že mi pár "zlobivých" dětí ve školce prozradilo, že dárky kupují rodiče a že je to vše vymyšlené. Hodně jsem tenkrát brečela a byla naštvaná na rodiče, že mi lhali, i na děti, že mi to řekli. Kdy to oznamujete svým dětem a jak? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 17 karma: +0/-0 | No, nam nikdo nic nerekl, proste jsme na to prisly jako deti samy. Tak nejak ve veku, kdy uz "jee, to je preci jasnyyyy" :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 229 karma: +6/-2 | Musím povědět, že vánoce a děti je to nejlepší spojení, které kdy kdo vymyslel. Já mám doma když to vezmu tři děti, dvě z toho jsou moje vlastní a jedno se chodí několikrát do týdne ukázat. Tak můj starší syn věřil na ježíška asi do jedenácti let, zkazil to jeho vlastní otec, který se musel pochlubit co mu poprvé k vánocům vše poslal, a hlavně chtěl slyšet děkuji. Danda z toho vůbec nebyl odvázaný, byl zklamaný a ještě teď mu to nemůže odpustit. Druhý syn Ondra, tomu je devět a ještě pořád věří na ježíška a pokud to půjde se pravdu nedozví. No a poslední je Dendula, té je necelý rok a ta to nebude vědět ještě pěkně dlouho. Mě se líbilo strojit stromeček pozdě večer s tím, že to zdobí skřítci, kteří každoročně noc předvánoční oběhnou všechny stromečky a nachystají to pro ježíška. Nemůžu z hlavy dostat ten Dandův výraz, očička mu úplně zářili očekáváním ráno štědrého dne, jak běžel ke stromečku a hned to kontroloval, jestli je všechno v pořádku a ježíšek bude moct přijet a něco mu tam nechat. Já myslím, že hranice určená není, záleží na tom jak moc je dítě vyspělé a jestli vůbec stojí o pravdu, pak už totiž vánoce nejsou takové. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Tak to plně souhlasím. Asi bych to "udržela v tajemství" co nejdéle to půjde. Pak už to totiž není ono a myslím,že i děti se tolik nesnaží být celý rok hodní, protože rodiče přeci stejně něco koupí. Věřit na Ježíška je nádherné....... |
|---|---|
|   |