moderátor ONLINE příspěvků: 1 777 karma: +6/-0 | Uvažuji o svatbě. Chtěla bych se vdávat v letních měsících - červenec nebo srpen. Kdy jste měli svatbu vy? Jaká je podle vás nejlepší roční doba? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 17 karma: +0/-0 | Mno, osobne jsem se nezenil, zijeme spolecne ale papir na to nemame. Nepotrebujeme ho a ani nemame pocit, ze by nam chybel. Nicmene - mam nejradeji leto, a hlavne pozdni leto. Doba, kdy uz nejsou vedra, ale jeste nefouka chladny podzimni vitr... |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 karma: +0/-0 | Ahojky, já se vdávala 3.9.2005 a září je taky moc krásné období na svatbu.. ale věšinou jen první týden, potom už bývá trošku sychravok k. |
|---|---|
|   |
AHOJKY já jsme vdaná svatbu jsme měli 14.6. a počáasí taky krásné..vyšlo to hezky vše..tak přeji štastnou ruku při výběru měsíce.. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 karma: +0/-0 | Ahoj, řeknu to takhle, žádná doba není špatná, ale pokud tě něco limituje, jako mě, tak si ani vybírat nemůžeš. Musíš shánět svatební šaty a honem všechno zařídit - je to stres, ale příjemný. Napsala jsem o tom dokonce před časem dokonce článek: http://www.saty-svatebni-spolecenske.cz/svatba-za-3-mesice.html Doufám, že nejsi tenhle případ, ale i kdyby, tak co. Já měla svatbu v zimě a mělo to svoje kouzlo! Dokonce sněžilo. Marcela |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 229 karma: +6/-2 | Já byla jednou vdaná, období kdy se to stalo byl podzim,bzlo to přesně 28.10, byla mi velká zima i když ten den bylo docela hezky a co si vzpomínám svítilo sluníčko.Ale jak to tak bývá nebylo nám určeno být spolu, každý jsme byli jiný a navíc do složité situace a hledání smyslu života přišlo děťátko a to byl konec. Skončilo to špatně, i když né kvůli tomu období.... Já bych řekla, že důležitější jak výběr období je výběr partnera, jelikož by to měl být závazek na celý život. A pokud se takový protějšek najde, tak není problém se na období domluvit u sklenky dobrého vína a nebo výborné večeře. Kdyby se mi ještě jednou poštěstilo o tomto zapřemýšlet... líbí se mi období jaro, léto. Spíše to jaro, měsíčně duben, květen, červen všechno se probouzí, začíná vše pučet a pomaly kvést. To je podle mě období pro takovou nádhernou akci, která má také pučet a kvést. Ale podotýkám, že na období tolik nezáleží....... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 3 771 karma: +10/-1 | Já měla svatbu 26.7.2008. Letí to ted jsem se musela zeptat manžela na přesná datum.=) Počasí bylo nádherný slunečný no co více si přát teploučko. Možná až moc =) |
|---|---|
|   |
moderátor ONLINE příspěvků: 1 777 karma: +6/-0 | Tak to my máme radši vyryté datum na prstýnku. Člověk nikdy neví, kdy jeden zapomene a druhého to zklame. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 6 720 karma: +10/-2 | Kdybych se vdávala , tak bych byla také pro letní období . Ale ona je to také sázka do loterie - letošní léto , to byl skoro děs . Nej by to bylo někde v Karibiku :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 6 720 karma: +10/-2 | Tak mladá a už tak sklerotická :) Ještě , že máš super manžela , většinou je to naopak a pamatují si to ženy:) |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
moderátor ONLINE příspěvků: 1 777 karma: +6/-0 | Švagr se ženil 30. července. Měli připravené také večerní posezení na zahradě u grilu. Celý den pršelo a bylo 13°C, takže s restaurace ke grilu téměř nikdo nešel :-( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Já bych řekla květen, jaro, všechno kvete, nádhera.....ale to se myslím zrovna neoddává......NO, my se brali v červnu, ale měli jsme šílený parno, takže jsem šaty rychle vysvlíkla a ani to focení mě nijak nebavilo. Myslím, že brát se v zimě také není k zahození..... |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 642 karma: +4/-0 | Oddává se kdykoliv :) jen v kostele se nedělají svatby v postní době(před velikonocemi). a v minulosti byla pověra, že svatba v květnu věstí smrt, ale to souviselo se zkonzumovaným masem ze zabíjačky. my jsme se brali 29.8.2009 |
|---|---|
|   |
moderátor ONLINE příspěvků: 1 777 karma: +6/-0 | V květnu jsme taky chtěli. Dost jsme se o to zajímali, protože jinde v Evropě je to prý nejčastější datum. Údajně ta pověra o květnových dnech vznikla už dávno, kdy se krátce po svatbě "zadělávalo na potomka", který se pak narodil v únoru, což byl nejchudší a nejchladnější měsíc, takže často potomek (případně i rodička) umíral. Proto se svatby v květnu přestaly doporučovat. Ale nakonec to u nás vyhrál datum 24. dubna. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Tak v Hradci Králové tedy v květnu neoddávají, alespoň za mě neoddávali. Jestli to už zrušili, jedině dobře. Nemám ráda pověry a kvůli nim různá omezení......:) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 6 720 karma: +10/-2 | Tak to je potom pech a hodně to zamrzí :-( To počasí si dělá co chce !!!! |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 642 karma: +4/-0 | v týdnu, kdy jsme se brali, bylo celý den krásně, jen jak naschvál v sobotu v den svatby lilo. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Já mám pocit, že to tak je pravidlem, víte, aby člověk nezapoměl.......:))) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 3 771 karma: +10/-1 | No to tedy. Však já zapomněla i na naše výročí. To je ostuda=). Já myslela, že zapomínají chlapi=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 3 771 karma: +10/-1 | My měli počasí luxusní možná až moc=).Ale ještě den před svatbou byla hrozná zima. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 289 karma: +3/-0 | U nás byla svatba v první polovině září a bylo moc hezky. Preferujeme teplejší období. Přeci jen, aby člověk nemusel být navlečen a mohl se také třeba volně pohybova venku. Na druhou stranu příliš velké parno taky není moc dobře. Třeba zákusky, dorty na stolech ve vedru moc nevydrží. Takže nejlepší asi červen. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 6 720 karma: +10/-2 | Určitě léto , ještě aby vyšlo počasí ! |
|---|---|
|   |
moderátor ONLINE příspěvků: 1 777 karma: +6/-0 | Tak nakonec to byl duben a bylo nádherně, i když pár dní předtím ještě padal sníh. V rodině jsme v posledních letech měli 3 svatby v létě. Bratrancovi pršelo a foukal děsný vítr, takže zima. Švagrovi taky pršelo a měli jen 13 °C. Jen sestře se vydařilo počasí. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 6 720 karma: +10/-2 | Ano , někdy je v dubnu lépe nežli v červenci :) |
|---|---|
|   |
moderátor ONLINE příspěvků: 1 777 karma: +6/-0 | MY. A bylo to super. Na Jiřího. Úplně všichni zapomněli, že táta i brácha se tak jmenují a nikdo jim nepřál. Ani táta si nevzpomněl, protože mě vedl na radnici a byl děsně pyšnej :-D |
|---|---|
|   |
příspěvků: 6 720 karma: +10/-2 | No , ale měli nejlepší oslavu svých jmenin :) |
|---|---|
|   |
Jednoho krásného dne se dívka (žena) zamiluje a muž jí požádá o ruku. Pomalu se začne připravovat sv..