dnes je úterý 7.2.2012, svátek má Veronika
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Svatba - která roční doba

Svatba - která roční doba

moderátor

Uvažuji o svatbě. Chtěla bych se vdávat v letních měsících - červenec nebo srpen. Kdy jste měli svatbu vy? Jaká je podle vás nejlepší roční doba?

Mno, osobne jsem se nezenil, zijeme spolecne ale papir na to nemame. Nepotrebujeme ho a ani nemame pocit, ze by nam chybel. Nicmene - mam nejradeji leto, a hlavne pozdni leto. Doba, kdy uz nejsou vedra, ale jeste nefouka chladny podzimni vitr...

Dana --------:25.11.2008 17:37Uvažuji o svatbě. Chtěla bych se vdávat v letních měsících - červenec nebo srpen. Kdy jste měli svatbu vy? Jaká je podle vás nejlepší roční doba?[/

citace]

Dobrý den, ja jsem vdána a mněla jsem svatbu 20.05. a počasi nam nadherně vyšlo prostě parada,tak stejne muže byt krasny aj v lete.Žaleži jen na Vás kdy se Vám nejvic hodi.

martinek:13.12.2008 12:27</legend><fieldset><legend>miysacka:25.11.2008 17:37Uvažuji o svatbě. Chtěla bych se vdávat v letních měsících - červenec nebo srpen. Kdy jste měli svatbu vy? Jaká je podle vás nejlepší roční doba?[/

citace]

Dobrý den, ja jsem vdána a mněla jsem svatbu 20.05. a počasi nam nadherně vyšlo prostě parada,tak stejne muže byt krasny aj v lete.Žaleži jen na Vás kdy se Vám nejvic hodi.

Ahojky, já se vdávala 3.9.2005 a září je taky moc krásné období na svatbu.. ale věšinou jen první týden, potom už bývá trošku sychravok k.

Dana --------:25.11.2008 17:37Uvažuji o svatbě. Chtěla bych se vdávat v letních měsících - červenec nebo srpen. Kdy jste měli svatbu vy? Jaká je podle vás nejlepší roční doba?

AHOJKY já jsme vdaná svatbu jsme měli 14.6. a počáasí taky krásné..vyšlo to hezky vše..tak přeji štastnou ruku při výběru měsíce..

Dana --------:25.11.2008 17:37Uvažuji o svatbě. Chtěla bych se vdávat v letních měsících - červenec nebo srpen. Kdy jste měli svatbu vy? Jaká je podle vás nejlepší roční doba?

Ahoj, řeknu to takhle, žádná doba není špatná, ale pokud tě něco limituje, jako mě, tak si ani vybírat nemůžeš. Musíš shánět svatební šaty a honem všechno zařídit - je to stres, ale příjemný. Napsala jsem o tom dokonce před časem dokonce článek:

http://www.saty-svatebni-spolecenske.cz/svatba-za-3-mesice.html

Doufám, že nejsi tenhle případ, ale i kdyby, tak co. Já měla svatbu v zimě a mělo to svoje kouzlo! Dokonce sněžilo.

Marcela

Já byla jednou vdaná, období kdy se to stalo byl podzim,bzlo to přesně 28.10, byla mi velká zima i když ten den bylo docela hezky a co si vzpomínám svítilo sluníčko.Ale jak to tak bývá nebylo nám určeno být spolu, každý jsme byli jiný a navíc do složité situace a hledání smyslu života přišlo děťátko a to byl konec.

Skončilo to špatně, i když né kvůli tomu období....

Já bych řekla, že důležitější jak výběr období je výběr partnera, jelikož by to měl být závazek na celý život. A pokud se takový protějšek najde, tak není problém se na období domluvit u sklenky dobrého vína a nebo výborné večeře.

Kdyby se mi ještě jednou poštěstilo o tomto zapřemýšlet... líbí se mi období jaro, léto. Spíše to jaro, měsíčně duben, květen, červen všechno se probouzí, začíná vše pučet a pomaly kvést. To je podle mě období pro takovou nádhernou akci, která má také pučet a kvést.

Ale podotýkám, že na období tolik nezáleží.......

Já měla svatbu 26.7.2008. Letí to ted jsem se musela zeptat manžela na přesná datum.=)

Počasí bylo nádherný slunečný no co více si přát teploučko. Možná až moc =)

moderátor

Kristýna ---------:23.10.2011 19:53Já měla svatbu 26.7.2008. Letí to ted jsem se musela zeptat manžela na přesná datum.=)

Počasí bylo nádherný slunečný no co více si přát teploučko. Možná až moc =)

Tak to my máme radši vyryté datum na prstýnku. Člověk nikdy neví, kdy jeden zapomene a druhého to zklame.

Kdybych se vdávala , tak bych byla také pro letní období . Ale ona je to také sázka do loterie - letošní léto , to byl skoro děs .

Nej by to bylo někde v Karibiku :)

Dana --------:24.10.2011 08:48Tak to my máme radši vyryté datum na prstýnku. Člověk nikdy neví, kdy jeden zapomene a druhého to zklame.

Tak mladá a už tak sklerotická :) Ještě , že máš super manžela , většinou je to naopak a pamatují si to ženy:)

Tina:24.10.2011 08:50Tak mladá a už tak sklerotická :) Ještě , že máš super manžela , většinou je to naopak a pamatují si to ženy:)

to patřilo Tyně12 :)

moderátor

Tina:24.10.2011 08:49Kdybych se vdávala , tak bych byla také pro letní období . Ale ona je to také sázka do loterie - letošní léto , to byl skoro děs .

Nej by to bylo někde v Karibiku :)

Švagr se ženil 30. července. Měli připravené také večerní posezení na zahradě u grilu. Celý den pršelo a bylo 13°C, takže s restaurace ke grilu téměř nikdo nešel :-(

Já bych řekla květen, jaro, všechno kvete, nádhera.....ale to se myslím zrovna neoddává......NO, my se brali v červnu, ale měli jsme šílený parno, takže jsem šaty rychle vysvlíkla a ani to focení mě nijak nebavilo. Myslím, že brát se v zimě také není k zahození.....

Andrea:24.10.2011 08:53Já bych řekla květen, jaro, všechno kvete, nádhera.....ale to se myslím zrovna neoddává......NO, my se brali v červnu, ale měli jsme šílený parno, takže jsem šaty rychle vysvlíkla a ani to focení mě nijak nebavilo. Myslím, že brát se v zimě také není k zahození.....

Oddává se kdykoliv :) jen v kostele se nedělají svatby v postní době(před velikonocemi). a v minulosti byla pověra, že svatba v květnu věstí smrt, ale to souviselo se zkonzumovaným masem ze zabíjačky.

my jsme se brali 29.8.2009

moderátor

Andrea:24.10.2011 08:53Já bych řekla květen, jaro, všechno kvete, nádhera.....ale to se myslím zrovna neoddává......NO, my se brali v červnu, ale měli jsme šílený parno, takže jsem šaty rychle vysvlíkla a ani to focení mě nijak nebavilo. Myslím, že brát se v zimě také není k zahození.....

V květnu jsme taky chtěli. Dost jsme se o to zajímali, protože jinde v Evropě je to prý nejčastější datum. Údajně ta pověra o květnových dnech vznikla už dávno, kdy se krátce po svatbě &quot;zadělávalo na potomka&quot;, který se pak narodil v únoru, což byl nejchudší a nejchladnější měsíc, takže často potomek (případně i rodička) umíral. Proto se svatby v květnu přestaly doporučovat. Ale nakonec to u nás vyhrál datum 24. dubna.

Zdeňka -----------:24.10.2011 08:58Oddává se kdykoliv :) jen v kostele se nedělají svatby v postní době(před velikonocemi). a v minulosti byla pověra, že svatba v květnu věstí smrt, ale to souviselo se zkonzumovaným masem ze zabíjačky.

my jsme se brali 29.8.2009

Tak v Hradci Králové tedy v květnu neoddávají, alespoň za mě neoddávali. Jestli to už zrušili, jedině dobře. Nemám ráda pověry a kvůli nim různá omezení......:)

Dana --------:24.10.2011 08:51Švagr se ženil 30. července. Měli připravené také večerní posezení na zahradě u grilu. Celý den pršelo a bylo 13°C, takže s restaurace ke grilu téměř nikdo nešel :-(

Tak to je potom pech a hodně to zamrzí :-( To počasí si dělá co chce !!!!

Tina:24.10.2011 09:26Tak to je potom pech a hodně to zamrzí :-( To počasí si dělá co chce !!!!
v týdnu, kdy jsme se brali, bylo celý den krásně, jen jak naschvál v sobotu v den svatby lilo.

Zdeňka -----------:24.10.2011 09:46v týdnu, kdy jsme se brali, bylo celý den krásně, jen jak naschvál v sobotu v den svatby lilo.

Já mám pocit, že to tak je pravidlem, víte, aby člověk nezapoměl.......:)))

No to tedy. Však já zapomněla i na naše výročí. To je ostuda=).

Já myslela, že zapomínají chlapi=)
A ono je to naopak.

My měli počasí luxusní možná až moc=).Ale ještě den před svatbou byla hrozná zima.

U nás byla svatba v první polovině září a bylo moc hezky. Preferujeme teplejší období. Přeci jen, aby člověk nemusel být navlečen a mohl se také třeba volně pohybova venku. Na druhou stranu příliš velké parno taky není moc dobře. Třeba zákusky, dorty na stolech ve vedru moc nevydrží. Takže nejlepší asi červen.

Určitě léto , ještě aby vyšlo počasí !

moderátor

Tina:15.11.2011 09:38Určitě léto , ještě aby vyšlo počasí !

Tak nakonec to byl duben a bylo nádherně, i když pár dní předtím ještě padal sníh.

V rodině jsme v posledních letech měli 3 svatby v létě. Bratrancovi pršelo a foukal děsný vítr, takže zima. Švagrovi taky pršelo a měli jen 13 °C. Jen sestře se vydařilo počasí.

Dana --------:15.11.2011 09:55Tak nakonec to byl duben a bylo nádherně, i když pár dní předtím ještě padal sníh.

V rodině jsme v posledních letech měli 3 svatby v létě. Bratrancovi pršelo a foukal děsný vítr, takže zima. Švagrovi taky pršelo a měli jen 13 °C. Jen sestře se vydařilo počasí.

Ano , někdy je v dubnu lépe nežli v červenci :)

moderátor

Tina:15.11.2011 10:21A v dubnu měl svatbu kdo ?

MY. A bylo to super. Na Jiřího. Úplně všichni zapomněli, že táta i brácha se tak jmenují a nikdo jim nepřál. Ani táta si nevzpomněl, protože mě vedl na radnici a byl děsně pyšnej :-D

Dana --------:15.11.2011 10:22MY. A bylo to super. Na Jiřího. Úplně všichni zapomněli, že táta i brácha se tak jmenují a nikdo jim nepřál. Ani táta si nevzpomněl, protože mě vedl na radnici a byl děsně pyšnej :-D

No , ale měli nejlepší oslavu svých jmenin :)

Články s tématikou této diskuze

Svatba

Jednoho krásného dne se dívka (žena) zamiluje a muž jí požádá o ruku. Pomalu se začne připravovat sv..

© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama