dnes je pátek 18.5.2012, svátek má Nataša
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Porodnice Jičín

Porodnice Jičín

moderátor

Zdravím. V březnu bychom rodit. Nejvýhodnější pro nás je porodnice v Jičíně, a to hlavně z důvodu, že je blízko. Nemáte někdo jakékoliv zkušenosti s touto porodnicí?

Související články

• Apgar skóre
    Každá těhotná maminka si říká: „Hlavně aby bylo všechno v pořádku“. Tím slovem „všechno“ myslí zdrav..
  • Metody tlumení bolesti při porodu
    Bolest je bývá definována jako nepříjemný smyslový nebo také emoční prožitek, který je spojený s poš..
  • Jak urychlit porod
    Každá maminka si přeje mít už své miminko u sebe a čekání na den D je někdy i pro ni dlouhé. Proto j..
  • Kdy jet do porodnice?
    Každá těhotná žena by měla vědět, v jakých případech se vydat do porodnice. Je zbytečné přijet moc b..
  • Výběr porodnice
    Nastávající rodiče jistě řeší, kde se jejich miminko narodí. Je dobré o tom přemýšlet dopředu a poro..
moderátor

Tak jsme se nakonec byli ve čtvrtek podívat v porodnici v Jičíně. Žádnou jinou jsem neviděla, takže nemám srovnání. Ale nevypadalo to nejhůř. Co mě však překvapilo, bylo, že nepořádají předporodní přípravu. Prý to není potřeba. A přitom na diskuzi týkající se jičínské porodnice byly reakce, že pak personál nadával, když někdo tu předporodní přípravu nenavštěvoval. Doufám, že na mě nebudou vřeštět. Já si všechno hned moc beru.

Dana --------:15.10.2011 18:45Zdravím. V březnu bychom rodit. Nejvýhodnější pro nás je porodnice v Jičíně, a to hlavně z důvodu, že je blízko. Nemáte někdo jakékoliv zkušenosti s touto porodnicí?

já jsem tam rodila a bylo to vše v pohodě, jelikož jsem už měla třetí dítě, tak se mě sestřičky ptali, zda mi mají "pomáhat" nebo ne, já jsem nechtěla, bylo tam tolik prvorodiček, že by bylo zbytečné aby sestry lítali ještě za mnou :-) a tím pádem jsem ocenila, že jsem měla naprostý klid, samozřejmě že nás zkontrolovali, to je jasné, ale jinak mi nechali "volný prostor" :-)

Ale jak by to bylo kdybych měla první dítě a jak by se o nás "starali" to nevím :-)

Závěrem - já jsem byla moc spokojená, se vším i s jídlem

Dana --------:28.11.2011 16:47Tak jsme se nakonec byli ve čtvrtek podívat v porodnici v Jičíně. Žádnou jinou jsem neviděla, takže nemám srovnání. Ale nevypadalo to nejhůř. Co mě však překvapilo, bylo, že nepořádají předporodní přípravu. Prý to není potřeba. A přitom na diskuzi týkající se jičínské porodnice byly reakce, že pak personál nadával, když někdo tu předporodní přípravu nenavštěvoval. Doufám, že na mě nebudou vřeštět. Já si všechno hned moc beru.

Takže ten Velký den proběhne tam :)
Určitě to bude perfektní a v pořádku !

Já jsem žádný předporodní kurz neabsolvovala i když v porodnici , kde jsem byla zaregistrovaná byl . Nikdo mi nenadával , byli tam na mě hodní :)

U Vás nemusí být registrace do porodnice ? V Praze se musíš registrovat hodně brzy ! Pak se nikam nedostaneš a vezou Tě , kde je volno !!!

moderátor

Tina:30.11.2011 07:10Takže ten Velký den proběhne tam :)

Já jsem žádný předporodní kurz neabsolvovala i když v porodnici , kde jsem byla zaregistrovaná byl . Nikdo mi nenadával , byli tam na mě hodní :)

U Vás nemusí být registrace do porodnice ? V Praze se musíš registrovat hodně brzy ! Pak se nikam nedostaneš a vezou Tě , kde je volno !!!

Jj, vyhrál to Jičín. Je nejblíž. Jičín dělá 2 až 3 porody denně, takže místa dost. Registrace prý stačí až kolem 36. týdne. Takže v lednu naběhneme, pro jistotu o něco dřív. Teď spíš řeším, jestli jednolůžák nebo dvojlůžák. Oboje má své pro i proti.

Dana --------:30.11.2011 09:02Jj, vyhrál to Jičín. Je nejblíž. Jičín dělá 2 až 3 porody denně, takže místa dost. Registrace prý stačí až kolem 36. týdne. Takže v lednu naběhneme, pro jistotu o něco dřív. Teď spíš řeším, jestli jednolůžák nebo dvojlůžák. Oboje má své pro i proti.

Tak to je skvělé :)

Já se musela zaregistrovat asi ve 14 týdnu / ted nechci kecat / a vstávala jsem kvůli tomu ve 4.30 a byla jsem tam 30min před otevřením a předposlední . Brali na každý den asi 13 žen :(

Já si nepřiplatila , tak byla sázka do loterie , kam mne dají . Byla jsem na dvoulůžáku a nemohu si stěžovat . Ségra byla v jiné porodnici yly tam na pokoji 3 nebo 4 a byla vytočená , ale těžko říct ona je trošku "princezna" :D

Tina:30.11.2011 07:10Takže ten Velký den proběhne tam :)

já jsem se tam neregistrovala, když "to" na mě přišlo :-) zavolala jsem sanitku a tam se mě zeptali kam chci jet, a já řekla, že do Jičína už se frčelo směr Jičín :-)) ani po mě nechtěli předporodní kurz, nic:-)

Vlaďka :30.11.2011 09:49já jsem se tam neregistrovala, když "to" na mě přišlo :-) zavolala jsem sanitku a tam se mě zeptali kam chci jet, a já řekla, že do Jičína už se frčelo směr Jičín :-)) ani po mě nechtěli předporodní kurz, nic:-)

V Praze je to jiná . Já se rozhodovala mezi dvěmi porodnicemi a pak měla jasno a kdybych se tam neregistrovala , tak bych měla smolíka pacholíka ... Vezli by mě asi kde je to nejblíž .. A hlavně jsem nechtěla sanitkou ani jsem nemusela , jela jsem přes den a najisto a super

Tina:30.11.2011 13:20V Praze je to jiná . Já se rozhodovala mezi dvěmi porodnicemi a pak měla jasno a kdybych se tam neregistrovala , tak bych měla smolíka pacholíka ... Vezli by mě asi kde je to nejblíž .. A hlavně jsem nechtěla sanitkou ani jsem nemusela , jela jsem přes den a najisto a super

mě v té době nic jiného nezbylo, než sanitkou, neměla jsem odvoz :-( a sama se tam vozit:-) to asi néé :-))

moderátor

Stříhají hráz v Jičíně automaticky nebo ne?

Dana --------:06.02.2012 09:52Stříhají hráz v Jičíně automaticky nebo ne?

podle mě se nastřihuje hráz při riziku natržení.. pořád lepší naříznut a pěkně sešít, než se potrhat, to se pak hodně dlouho hojí....

Vlaďka :06.02.2012 09:55podle mě se nastřihuje hráz při riziku natržení.. pořád lepší naříznut a pěkně sešít, než se potrhat, to se pak hodně dlouho hojí....

Tot otázka, někde to dělají asi preventivně a pořád:(

Jak ale rodily ženy dříve?

moderátor

Vlaďka :06.02.2012 09:55podle mě se nastřihuje hráz při riziku natržení.. pořád lepší naříznut a pěkně sešít, než se potrhat, to se pak hodně dlouho hojí....

Já je stejně asi nechám, ať si se mnou dělají co chtějí, hlavně, když to bude rychle a co nejmíň bolet.

Tina:06.02.2012 09:56Tot otázka, někde to dělají asi preventivně a pořád:(

Jak ale rodily ženy dříve?

no asi nejspíše byli celé potrhané :-( bohužel....taky kolik bylo úmrtí při porodech kvůli vykrvácení a nebo otravě krve, holky, ještě že už v té době nežijeme!!!!!

Vlaďka :06.02.2012 10:10no asi nejspíše byli celé potrhané :-( bohužel....taky kolik bylo úmrtí při porodech kvůli vykrvácení a nebo otravě krve, holky, ještě že už v té době nežijeme!!!!!

Babička měla tři kluky všichni 4-5kg rodila normálně a myslím, že v té době se nástřih nedělal..

Díky bohu, ano:)

Tina:06.02.2012 10:29Babička měla tři kluky všichni 4-5kg rodila normálně a myslím, že v té době se nástřih nedělal..

Díky bohu, ano:)

asi záleží na tom jak je ta žena "elastická", se mnou byla v porodnici žena, která měla 3 děti a všechny tři větší než 4.5 kg a to poslední dokonce mělo přes 5 kg a ani u jednoho ji nemuseli nastřihovat... je to zajímavé

Vlaďka :06.02.2012 10:38asi záleží na tom jak je ta žena "elastická", se mnou byla v porodnici žena, která měla 3 děti a všechny tři větší než 4.5 kg a to poslední dokonce mělo přes 5 kg a ani u jednoho ji nemuseli nastřihovat... je to zajímavé

No, je no. Říká se že na tom jak je elastická záleží a některé ženy jsou i dosti malá v těch místech, tak to je potom také složité.

© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama