| 09.11.2008 10:37 od adam Reagovat | Myslíte si, že je pro děti vhodná vegetariánská strava? Připadně od kolika let a jak často. |
|---|
| 10.11.2008 19:02 od petnikovablanka Reagovat | Já osobně si myslím(pokud nemá žádné zdravotní problémy,nebo není alergik)že vegetariánská strava není vhodná.Pětníková |
|---|
| 10.11.2008 22:28 od patrik Reagovat | Osobně si také myslím to samé, alespoň do 18 let kompletní menu. Pak ať se rozhodne samo. :) reagovat |
|---|
| 12.11.2008 20:44 od adam Reagovat | Taky si to myslím, jen me to zaujalo v nějakém článku. reagovat |
|---|
| 25.11.2008 17:24 od miysacka Reagovat | Určitě vhodná není. Přijde mi i sobecký od rodičů vegetariánů, že k tomu nutí své děti. Ať se pak v dospělosti rozhodně jestli chce být vegetariánem. V dětství by ale měl jíst skoro všechno. reagovat |
|---|
| 09.03.2009 20:59 od kuzlen Reagovat | Dnes už je i lékaři dokázáno, že správně podaná vegetariánská strava dítěti je dokonce i v mnoha ohledech lepší než ta konvenční s masem. V mase totiž není nic co by se nedalo rostlinnou stravou nahradit, jsou to jen mýty přetrvané z dob, kdy lidé neměli tolika možností v nakoupení surovin jako máme dnes. Určitě bych se toho nebála, dítě může vyrůstat prakticky od narození bez masa. Je jen důležitá správná strava, ale na to existuje nespočetná škála knih či i organizace (http://www.csvv.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=475&Itemid=124), stačí si jen projít pár webů, kde jsou tyhle moje řeči podložené (např.http://www.vegspol.cz/), držím palce. |
|---|
| 10.05.2009 02:15 od saksa Reagovat | Přátelily jsme se s rodimou, měli 3 děti a já snima trávila moc času v dětství. Vedení měli vegetariánský. Tenkrát zelenina nebyla luxus. Ba naopak. No jen vím, že oni měli vegetarián a otec , který to zavedl, si mimo dopřával řízečky. Dnes do jednoho na toto zapoměli a stravují se plnohodnotně. Při této vzpomínce mi nebylo dobře, když jsem sama bývala se synem venku a od sousedu malý vegetariánský chlapec nemohl odtrhnout oči od klukovy svačinky, přitom sám měl v ruce co mu dala máma. Bylo mi ho líto. Dal by si a rád a nesměl. Asi by se měli lidé rozhodovat o způsobu svého stravování v dospělostil. |
|---|