dnes je pátek 18.5.2012, svátek má Nataša
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Doklady

Doklady

Strana:1 2 3 4

TAk holky, jdu si nechat udělat dětem pasy. V létě chceme jet na dovču a teď prý stojí 100,- od nového roku bude stát 300,- a my taky, teď jsou za 600, - a od nového roku prý za 1500,- tak to je mazec. Jo a prý tam budou mít otisk palce a sítnici. Takže taková doba Terminátora asi nastala :)))))))

Jo s tím zdražováním je to mazec.

JInak taky potřebuju novou občanku a budu mít zase menší a menší....až bude úplně nejmenší :))))

Andrea:29.11.2011 19:23TAk holky, jdu si nechat udělat dětem pasy. V létě chceme jet na dovču a teď prý stojí 100,- od nového roku bude stát 300,- a my taky, teď jsou za 600, - a od nového roku prý za 1500,- tak to je mazec. Jo a prý tam budou mít otisk palce a sítnici. Takže taková doba Terminátora asi nastala :)))))))

JInak taky potřebuju novou občanku a budu mít zase menší a menší....až bude úplně nejmenší :))))

a ještě budeš potřebovat prohlášení o českým občanství :-) dětí teda pokud už ho nemáte, já jsem klukům zařizovala pasy před loní, tak už tam dávali otisk palce :-) zavřou je do takové komory a tam musí sedět, dokud se všechno neudělá, ale neboj s malýma dětma může jít maminka :-)

Vlaďka :29.11.2011 19:31a ještě budeš potřebovat prohlášení o českým občanství :-) dětí teda pokud už ho nemáte, já jsem klukům zařizovala pasy před loní, tak už tam dávali otisk palce :-) zavřou je do takové komory a tam musí sedět, dokud se všechno neudělá, ale neboj s malýma dětma může jít maminka :-)

:))) no, kdyby nemohla asi by byli bez pasů :))))

nojo, uvidíme, už jsme objednaní, nic Luboš neříkal o tom prohlášení, tak to možná už zase nechtějí, kdoví.

Andrea:29.11.2011 19:33:))) no, kdyby nemohla asi by byli bez pasů :))))

nojo, uvidíme, už jsme objednaní, nic Luboš neříkal o tom prohlášení, tak to možná už zase nechtějí, kdoví.

Prohlášeni o občanství chtít budou! Já ho potřebuju taky,kvůli občance-musím si nechat malou napsat do občanky :))

taky chceme udělat pasy,ale furt nám na to nezbývaj lovásky. :(

Andrea:29.11.2011 19:23TAk holky, jdu si nechat udělat dětem pasy. V létě chceme jet na dovču a teď prý stojí 100,- od nového roku bude stát 300,- a my taky, teď jsou za 600, - a od nového roku prý za 1500,- tak to je mazec. Jo a prý tam budou mít otisk palce a sítnici. Takže taková doba Terminátora asi nastala :)))))))

Nechávala jsem dělat pas letos malé ještě za kilo a palec třeba nebyl , jen jí vyfotili . Pas je asi na 5 let , ale dítě nesmí moc změnit podobu , takže u takových prcků se to bude muset opakovat třeba za rok znovu :( Můj pas ještě dlouho platí , takže si ho udělám , až vyprší platnost , do té doby prý latí .

Tina:30.11.2011 09:22Nechávala jsem dělat pas letos malé ještě za kilo a palec třeba nebyl , jen jí vyfotili . Pas je asi na 5 let , ale dítě nesmí moc změnit podobu , takže u takových prcků se to bude muset opakovat třeba za rok znovu :( Můj pas ještě dlouho platí , takže si ho udělám , až vyprší platnost , do té doby prý latí .

My už máme starý pasy, takže znovu :) no a stěma malýma dětma je to tak, za rok znovu :(((

NO,je to nářez holky, my jedeme asi po výplatě do Polska, mají tam levnější žrádlo. Normálně v Intersparu :))

Andrea:30.11.2011 10:13My už máme starý pasy, takže znovu :) no a stěma malýma dětma je to tak, za rok znovu :(((

NO,je to nářez holky, my jedeme asi po výplatě do Polska, mají tam levnější žrádlo. Normálně v Intersparu :))

a nestačilo by teda takhle maličké děti zapsat do svého pasu?? dříve to možné bylo, ale jak je to ted, to nevím :-(

Vlaďka :30.11.2011 10:15a nestačilo by teda takhle maličké děti zapsat do svého pasu?? dříve to možné bylo, ale jak je to ted, to nevím :-(

Prý musejí mít své pasy, jinak do občanky nám je zapíší, když pojedem po EU

Andrea:30.11.2011 10:16Prý musejí mít své pasy, jinak do občanky nám je zapíší, když pojedem po EU

akorát z člověka tahají peníze :-(

moderátor

Andrea:30.11.2011 10:16Prý musejí mít své pasy, jinak do občanky nám je zapíší, když pojedem po EU

Tak to my řešit nemusíme. Pochybuju, že bychom jeli někam jinam než do EU. Do letadla mě asi nedostanou.

Dana --------:30.11.2011 10:19Tak to my řešit nemusíme. Pochybuju, že bychom jeli někam jinam než do EU. Do letadla mě asi nedostali ani netěhotnou :D

Tak tam by mě Danuš nedostali ani netěhotnou :D

moderátor

Andrea:30.11.2011 10:20Tak tam by mě Danuš nedostali ani netěhotnou :D

Letadlo nééé. Měla jsem jako dítě letět ultralajtem na leteckém dnu a hlavní konstruktér se zabil. Takže fakt ne. Já plánuju cestu maximálně lodí. Sice je to na dýl a asi celou cestu budu zvracet, ale lodi věřím víc než letadlu.

Dana --------:30.11.2011 10:23Letadlo nééé. Měla jsem jako dítě letět ultralajtem na leteckém dnu a hlavní konstruktér se zabil. Takže fakt ne. Já plánuju cestu maximálně lodí. Sice je to na dýl a asi celou cestu budu zvracet, ale lodi věřím víc než letadlu.

Jo, tak to jsme na tom stejně, také přemýšlím, jestli bych to tím trajektem zvládla lépe....:(((

Andrea:30.11.2011 10:13My už máme starý pasy, takže znovu :) no a stěma malýma dětma je to tak, za rok znovu :(((

No vyplatí se vám ted dělat pas a za rok znovu , to chcete tak bendit ?

moderátor

Tina:30.11.2011 12:57No vyplatí se vám ted dělat pas a za rok znovu , to chcete tak bendit ?

Já taky moc nechápu, k čemu pas pro prcky. Když na zahraniční dovolenou, tak maximálně Itálie a Chorvatsko. Na ostatní je to už moc drahé a daleko. A v rámci EU pas není potřeba, když budu mít děti na občance. Nebo to u dětí nestačí? U starých pasů to tak stačilo.

Dana --------:30.11.2011 10:23Letadlo nééé. Měla jsem jako dítě letět ultralajtem na leteckém dnu a hlavní konstruktér se zabil. Takže fakt ne. Já plánuju cestu maximálně lodí. Sice je to na dýl a asi celou cestu budu zvracet, ale lodi věřím víc než letadlu.

Jééééé ,

hlavně bacha na některé trajekty !!! My takhle cestovaly s kámoškou na Korfu a to byl děs . Do toho jsem jí zlanařila já , že to bude super a bylo to šílený . Hlavně to podělala CK !

Letadlo je bomba . Létám ráda , nejdál jsem byla na Bali a Singapuru - let teda dlouhatananáský ale špičkový , lepší než párhodinové lety ...

Dana --------:30.11.2011 13:02Teda takhle si žiješ a bydlíš v garzonce? Jakto, že nemáš vilu 10+2 a několikahektarovou zahradou? Tam já se asi nikdy nepodívám:-(

No , tam jsem byla v roce 2000 takže pravěk . V garso bydlím 6 let , když jsem tady byla sama , tak pohoda , ale s malou ... Je tady teráska , sama jsem si to užívala ......To víš hraji chudáka a vlastním jinak půl Prahy - ty lepší lokality , ale pst ..

moderátor

Tina:30.11.2011 13:06No , tam jsem byla v roce 2000 takže pravěk . V garso bydlím 6 let , když jsem tady byla sama , tak pohoda , ale s malou ... Je tady teráska , sama jsem si to užívala ......To víš hraji chudáka a vlastním jinak půl Prahy - ty lepší lokality , ale pst ..

Budu mlčet. Slibuju.

Dana --------:30.11.2011 13:07Budu mlčet. Slibuju.

dík , jsi kámoška .... Znáš to , pak by pak všichni něco chtěly :DDD

moderátor

Tina:30.11.2011 13:08dík , jsi kámoška .... Znáš to , pak by pak všichni něco chtěly :DDD

Jasně. Ale vezmeš mě příště s sebou!

Dana --------:30.11.2011 13:09Jasně. Ale vezmeš mě příště s sebou!

No , samo ...

ale také jsem se trakávala busem do Španělska , ani nevím kolik ..cca 24hodin .. To je také nářez :)Ale zase se ušetřilo . I když ted jsou letadla celkem levné a letošní Turecko bylo celkem za hubana , ale dříve to byl velký finanční rozdíl bus a letadlo a ted jsou i super lasty atd . Ovšem , jak to bude příští rok ... Půjde vše nahoru , tak budeme rádi , že se najíme a vše poplatíme ...

Dana --------:30.11.2011 13:00Já taky moc nechápu, k čemu pas pro prcky. Když na zahraniční dovolenou, tak maximálně Itálie a Chorvatsko. Na ostatní je to už moc drahé a daleko. A v rámci EU pas není potřeba, když budu mít děti na občance. Nebo to u dětí nestačí? U starých pasů to tak stačilo.

NO, do Chorvatska prý děti musejí mít pas. Ještě se poptám. chtěli jsme s nimi do blbýho Polska a tam prý děti pas mít musí, kdyby nás zastavili poliši, tak je nemám nikde zapsaný. Já nevím, manžel se na to ptal,asi se poptám sama :(

moderátor

Tina:30.11.2011 13:13No , samo ...

ale také jsem se trakávala busem do Španělska , ani nevím kolik ..cca 24hodin .. To je také nářez :)Ale zase se ušetřilo . I když ted jsou letadla celkem levné a letošní Turecko bylo celkem za hubana , ale dříve to byl velký finanční rozdíl bus a letadlo a ted jsou i super lasty atd . Ovšem , jak to bude příští rok ... Půjde vše nahoru , tak budeme rádi , že se najíme a vše poplatíme ...

Autobus moc nemusím. Přijde mi to dost nepohodlný, takže to Španělsko bych asi nezvládla. Radši auto. I z důvodu, že mě nebaví ležet na pláži, tak jsem ráda, že můžeme někam popojet.

moderátor

Andrea:30.11.2011 13:24NO, do Chorvatska prý děti musejí mít pas. Ještě se poptám. chtěli jsme s nimi do blbýho Polska a tam prý děti pas mít musí, kdyby nás zastavili poliši, tak je nemám nikde zapsaný. Já nevím, manžel se na to ptal,asi se poptám sama :(

Tak jestli nejsou nikde napsaný, tak je asi pas nutný. A Poláci jsou na doklady jak psy. Kamarádku nepustili s řidičákem, který si vzala ten den omylem místo občanky.

Dana --------:30.11.2011 13:26Tak jestli nejsou nikde napsaný, tak je asi pas nutný. A Poláci jsou na doklady jak psy. Kamarádku nepustili s řidičákem, který si vzala ten den omylem místo občanky.

Do Polska se musí na pas?

My jsme teď po tom stěhování byli vyřizovat nové občanky a změnu trvalého bydliště, takže jsme se byli fotit na doklady na počkání, to stálo 300 Kč a za tu změnu trvalého bydliště se platí 50 Kč každý.

Tina:30.11.2011 13:13No , samo ...

Já jsem do Madridu tehdy letěla letadlem a trvalo to necelé 3 hodiny a letenka mě stála nějakých 6 tisíc, ale už si to nepamatuju přesně, protože jsem do poslední chvíle nevěděla, jestli budu splňovat podmínky pro ten studijní pobyt a tak jsem si kupovala letenku jen tam, nikoliv zpáteční...

Kristýna ---------:30.11.2011 13:27Do Polska se musí na pas?

ne, ale děti prý musí mít pas, pokud je nemáš zapsaný v občance, uděláme si obojí, protože v létě chceme jen na dovču

Andrea:30.11.2011 14:02ne, ale děti prý musí mít pas, pokud je nemáš zapsaný v občance, uděláme si obojí, protože v létě chceme jen na dovču

Jooo a kde si budeme opalovat vnady ségra ???? :DDDD

Andrea:30.11.2011 14:02ne, ale děti prý musí mít pas, pokud je nemáš zapsaný v občance, uděláme si obojí, protože v létě chceme jen na dovču

No tak i my si uděláme pas nebo jen Michalce

Kristýna ---------:30.11.2011 14:41No tak i my si uděláme pas nebo jen Michalce

Jo , děti do pasu již nepíší . Dítě musí mít svůj pas

Tina:30.11.2011 14:50Jo , děti do pasu již nepíší . Dítě musí mít svůj pas

A to tam bude mít i otisk ručičky nebo prstu či co?

Kristýna ---------:30.11.2011 15:11A to tam bude mít i otisk ručičky nebo prstu či co?

Ne , letos to nedělali ...normál jen fotku a stojí to kilo

Tina:30.11.2011 15:11Ne , letos to nedělali ...normál jen fotku a stojí to kilo

Tak doufám, že to stihnu do nového roku

Kristýna ---------:30.11.2011 15:12Tak doufám, že to stihnu do nového roku

No , platí asi 5 let , ale nemělo by dítě moc změnit podobu ,,, což jako za rok budou vypat zcela jinak , že ??? :)))To stihneš ,...

Tina:30.11.2011 15:15No , platí asi 5 let , ale nemělo by dítě moc změnit podobu ,,, což jako za rok budou vypat zcela jinak , že ??? :)))To stihneš ,...

Jak nemělo změnit podobu:Miše je 10.měsíců z a5 let bud eúplně jiná =) =)

Kristýna ---------:30.11.2011 15:18Jak nemělo změnit podobu:Miše je 10.měsíců z a5 let bud eúplně jiná =) =)

to je fakt a pokaždé, když někam pojedete, půjdeš dělat nový pas

Monika :30.11.2011 15:19to je fakt a pokaždé, když někam pojedete, půjdeš dělat nový pas

na to se jim víš co =)

Kristýna ---------:30.11.2011 15:20na to se jim víš co =)

No už za rok bude jiná

Tina:30.11.2011 15:22No už za rok bude jiná

No však=)

Kristýna ---------:30.11.2011 15:20na to se jim víš co =)

je to postavený na palici, dřív stačilo mít dítě zapsané v občance nebo pasu a teď musí mít každý svůj doklad...

Monika :30.11.2011 15:23je to postavený na palici, dřív stačilo mít dítě zapsané v občance nebo pasu a teď musí mít každý svůj doklad...

No , jistě at se cvaká :)

ale zase je to goöd kvůli únosům atd , kor ty nové pasy

Tina:30.11.2011 15:25No , jistě at se cvaká :)

to je jediné plus, jenže pas se dá taky zfalšovat, koumáků je hodně..

moderátor

Tina:30.11.2011 15:25No , jistě at se cvaká :)

Za chvíli budou všichni očipovaní jako psi a bude to. Žádný doklad, jen čip pod kůží. Někde na centrále bude sedět hlavní čipař a bude koukat na mapu, kde mu budou všichni blikat.

Dana --------:30.11.2011 15:28Za chvíli budou všichni očipovaní jako psi a bude to. Žádný doklad, jen čip pod kůží. Někde na centrále bude sedět hlavní čipař a bude koukat na mapu, kde mu budou všichni blikat.

Ale co mám info, tak už něco takového existuje...

moderátor

Monika :30.11.2011 15:30Ale co mám info, tak už něco takového existuje...

Tak teď abych přemýšlela, kolikrát jsem byla v narkóze a kde. Jestli už ten čip nemám.

Dana --------:30.11.2011 15:28Za chvíli budou všichni očipovaní jako psi a bude to. Žádný doklad, jen čip pod kůží. Někde na centrále bude sedět hlavní čipař a bude koukat na mapu, kde mu budou všichni blikat.

Na něco by to bylo určitě dobré. Pro děti , pak pro nějaké nebezpečné lidi - gaunery , vrahy a pedíky , aby byli pod kontrolou a pro nemocné lidi . Byli by pod dohledem a to by nebylo marné !

Dana --------:30.11.2011 15:31Tak teď abych přemýšlela, kolikrát jsem byla v narkóze a kde. Jestli už ten čip nemám.

:):) určitě to na počkání nerozdávají..

Monika :30.11.2011 15:34:):) určitě to na počkání nerozdávají..

Nikdy neříkej nikdy ... Prostě testovací pokusnák může být i někdo z nás :DDDD

psi mají čip i pas, teda naše čubička to tak má....

Strana:1 2 3 4
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama