příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | TAk holky, jdu si nechat udělat dětem pasy. V létě chceme jet na dovču a teď prý stojí 100,- od nového roku bude stát 300,- a my taky, teď jsou za 600, - a od nového roku prý za 1500,- tak to je mazec. Jo a prý tam budou mít otisk palce a sítnici. Takže taková doba Terminátora asi nastala :))))))) Jo s tím zdražováním je to mazec. JInak taky potřebuju novou občanku a budu mít zase menší a menší....až bude úplně nejmenší :)))) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 467 karma: +13/-0 | a ještě budeš potřebovat prohlášení o českým občanství :-) dětí teda pokud už ho nemáte, já jsem klukům zařizovala pasy před loní, tak už tam dávali otisk palce :-) zavřou je do takové komory a tam musí sedět, dokud se všechno neudělá, ale neboj s malýma dětma může jít maminka :-) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | :))) no, kdyby nemohla asi by byli bez pasů :)))) nojo, uvidíme, už jsme objednaní, nic Luboš neříkal o tom prohlášení, tak to možná už zase nechtějí, kdoví. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 4 143 karma: +15/-3 | Prohlášeni o občanství chtít budou! Já ho potřebuju taky,kvůli občance-musím si nechat malou napsat do občanky :)) taky chceme udělat pasy,ale furt nám na to nezbývaj lovásky. :( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Nechávala jsem dělat pas letos malé ještě za kilo a palec třeba nebyl , jen jí vyfotili . Pas je asi na 5 let , ale dítě nesmí moc změnit podobu , takže u takových prcků se to bude muset opakovat třeba za rok znovu :( Můj pas ještě dlouho platí , takže si ho udělám , až vyprší platnost , do té doby prý latí . |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | My už máme starý pasy, takže znovu :) no a stěma malýma dětma je to tak, za rok znovu :((( NO,je to nářez holky, my jedeme asi po výplatě do Polska, mají tam levnější žrádlo. Normálně v Intersparu :)) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 467 karma: +13/-0 | a nestačilo by teda takhle maličké děti zapsat do svého pasu?? dříve to možné bylo, ale jak je to ted, to nevím :-( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Prý musejí mít své pasy, jinak do občanky nám je zapíší, když pojedem po EU |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 467 karma: +13/-0 | akorát z člověka tahají peníze :-( |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Tak to my řešit nemusíme. Pochybuju, že bychom jeli někam jinam než do EU. Do letadla mě asi nedostanou. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Tak tam by mě Danuš nedostali ani netěhotnou :D |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Letadlo nééé. Měla jsem jako dítě letět ultralajtem na leteckém dnu a hlavní konstruktér se zabil. Takže fakt ne. Já plánuju cestu maximálně lodí. Sice je to na dýl a asi celou cestu budu zvracet, ale lodi věřím víc než letadlu. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Jo, tak to jsme na tom stejně, také přemýšlím, jestli bych to tím trajektem zvládla lépe....:((( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No vyplatí se vám ted dělat pas a za rok znovu , to chcete tak bendit ? |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Já taky moc nechápu, k čemu pas pro prcky. Když na zahraniční dovolenou, tak maximálně Itálie a Chorvatsko. Na ostatní je to už moc drahé a daleko. A v rámci EU pas není potřeba, když budu mít děti na občance. Nebo to u dětí nestačí? U starých pasů to tak stačilo. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Jééééé , hlavně bacha na některé trajekty !!! My takhle cestovaly s kámoškou na Korfu a to byl děs . Do toho jsem jí zlanařila já , že to bude super a bylo to šílený . Hlavně to podělala CK ! Letadlo je bomba . Létám ráda , nejdál jsem byla na Bali a Singapuru - let teda dlouhatananáský ale špičkový , lepší než párhodinové lety ... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , tam jsem byla v roce 2000 takže pravěk . V garso bydlím 6 let , když jsem tady byla sama , tak pohoda , ale s malou ... Je tady teráska , sama jsem si to užívala ......To víš hraji chudáka a vlastním jinak půl Prahy - ty lepší lokality , ale pst .. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Budu mlčet. Slibuju. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | dík , jsi kámoška .... Znáš to , pak by pak všichni něco chtěly :DDD |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Jasně. Ale vezmeš mě příště s sebou! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , samo ... ale také jsem se trakávala busem do Španělska , ani nevím kolik ..cca 24hodin .. To je také nářez :)Ale zase se ušetřilo . I když ted jsou letadla celkem levné a letošní Turecko bylo celkem za hubana , ale dříve to byl velký finanční rozdíl bus a letadlo a ted jsou i super lasty atd . Ovšem , jak to bude příští rok ... Půjde vše nahoru , tak budeme rádi , že se najíme a vše poplatíme ... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | NO, do Chorvatska prý děti musejí mít pas. Ještě se poptám. chtěli jsme s nimi do blbýho Polska a tam prý děti pas mít musí, kdyby nás zastavili poliši, tak je nemám nikde zapsaný. Já nevím, manžel se na to ptal,asi se poptám sama :( |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Autobus moc nemusím. Přijde mi to dost nepohodlný, takže to Španělsko bych asi nezvládla. Radši auto. I z důvodu, že mě nebaví ležet na pláži, tak jsem ráda, že můžeme někam popojet. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Tak jestli nejsou nikde napsaný, tak je asi pas nutný. A Poláci jsou na doklady jak psy. Kamarádku nepustili s řidičákem, který si vzala ten den omylem místo občanky. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Do Polska se musí na pas? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 342 karma: +9/-0 | My jsme teď po tom stěhování byli vyřizovat nové občanky a změnu trvalého bydliště, takže jsme se byli fotit na doklady na počkání, to stálo 300 Kč a za tu změnu trvalého bydliště se platí 50 Kč každý. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 342 karma: +9/-0 | Já jsem do Madridu tehdy letěla letadlem a trvalo to necelé 3 hodiny a letenka mě stála nějakých 6 tisíc, ale už si to nepamatuju přesně, protože jsem do poslední chvíle nevěděla, jestli budu splňovat podmínky pro ten studijní pobyt a tak jsem si kupovala letenku jen tam, nikoliv zpáteční... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | ne, ale děti prý musí mít pas, pokud je nemáš zapsaný v občance, uděláme si obojí, protože v létě chceme jen na dovču |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Jooo a kde si budeme opalovat vnady ségra ???? :DDDD |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | No tak i my si uděláme pas nebo jen Michalce |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Jo , děti do pasu již nepíší . Dítě musí mít svůj pas |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | A to tam bude mít i otisk ručičky nebo prstu či co? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Ne , letos to nedělali ...normál jen fotku a stojí to kilo |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Tak doufám, že to stihnu do nového roku |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , platí asi 5 let , ale nemělo by dítě moc změnit podobu ,,, což jako za rok budou vypat zcela jinak , že ??? :)))To stihneš ,... |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Jak nemělo změnit podobu:Miše je 10.měsíců z a5 let bud eúplně jiná =) =) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 333 karma: +7/-3 | to je fakt a pokaždé, když někam pojedete, půjdeš dělat nový pas |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | na to se jim víš co =) |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | No však=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 333 karma: +7/-3 | je to postavený na palici, dřív stačilo mít dítě zapsané v občance nebo pasu a teď musí mít každý svůj doklad... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , jistě at se cvaká :) ale zase je to goöd kvůli únosům atd , kor ty nové pasy |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 333 karma: +7/-3 | to je jediné plus, jenže pas se dá taky zfalšovat, koumáků je hodně.. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Za chvíli budou všichni očipovaní jako psi a bude to. Žádný doklad, jen čip pod kůží. Někde na centrále bude sedět hlavní čipař a bude koukat na mapu, kde mu budou všichni blikat. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 333 karma: +7/-3 | Ale co mám info, tak už něco takového existuje... |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Tak teď abych přemýšlela, kolikrát jsem byla v narkóze a kde. Jestli už ten čip nemám. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Na něco by to bylo určitě dobré. Pro děti , pak pro nějaké nebezpečné lidi - gaunery , vrahy a pedíky , aby byli pod kontrolou a pro nemocné lidi . Byli by pod dohledem a to by nebylo marné ! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 333 karma: +7/-3 | :):) určitě to na počkání nerozdávají.. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Nikdy neříkej nikdy ... Prostě testovací pokusnák může být i někdo z nás :DDDD |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 333 karma: +7/-3 | psi mají čip i pas, teda naše čubička to tak má.... |
|---|---|
|   |