příspěvků: 1 333 karma: +7/-3 | U nás bez problému. Je nám 10 měsíců. Jíme skoro vše, kromě citrusů, uzenin , vajec a vepřového masa. začínaly jsme o chvilku později jelikož kojíme a dávku chce pořád stejnou.Začali jsme v 6 měsíci zeleninou, to si malá pošušňávala, rajčata úplně miluje, vařený špenát si dokáže i přidat, rýži mi moc nechce, ale to se srovná, brambory a knedlík bez problémů. Od prvopočátku jen tak na zob dostávala kousek sušenky byli to buď bebe, albert nebo sunarky, zůstalo jí to do dnes, postupně se přidávalo ovoce. S tím není žádný problém. No od konce léta přidáváme mléčné výrobky a to nám dlouho chybělo. Vařená jídla jako krupičná kaše nebo pudink se nestačí dělat, malé její porce nestačí. Žádný problém se stolicí po přechodu nenastal, jediné co tak zhoustla a malá se víc nadře než to ze sebe dostane. Začíná chtít jídlo co máme na talíři my ostatní, takže polívku jíme spolu a já jí vybírám to co z toho může: Kvůli malé nemůžu vařit kořeněná jídla, jako třeba kuře, to už je rituál, že jíme spolu a malá si pomlaskává co má za dobrůtku a to musím říct, k tomu kuřeti rýži zblajzne bez potíží, ale rozmixovanou se zeleninou ani náhodou. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Michalku stále kojím ale už jí to nestačí. Tak jsem jí začala vařit příkrmy. Papká moc pěkně polívčičky, těstovinky s masíčkem. Jen nechce rýži. Jogurty má ráda moc. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 12 karma: +0/-0 | Příkrmy jsem začala dávat už ve čtvrtém měsíci. Bohužel jsem měla tu smůlu, že jsem měla málo mléka. Od třetího týdne jsem musela malou dokrmovat a od třetího měsíce je plně na umělém mléku. Koupené příkrmy baští bez problémů. I to, co jí doma uvařím, mi sní, ale to už zaleží na náladě. Jeden den je to přetahovaná, kdy mám co dělat, abych do ní něco dostala, a druhý den to samé zbaští jak malinu, nestačím jí jídlo podávat. :-) S ovocem je to horší, banán jí chutná, ale ostatní už je problém. Pokud chci do ní dostat jablko nebo třeba hrušku, tak můžu tak dát k banánu dvě lžičky, pak to sní, jakmile je toho víc, nechce to. Takže tady vyhrávají kupované přesnídávky, ty může :-) A taky jogurt zbožňuje:-) |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Mě Miška kupovaný příkrmy nejí vůbec. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 342 karma: +9/-0 | S Lucinkou jsme začaly papat mrkvičku v jejích 5 měsících, vařila jsem domácí, ale moc jí to nejelo. Pak jsme začaly kupovat, hodně jí chutnala Hami mrkev+jablko. Pak začala baštit zeleninku, přidávala jsem králičí masíčko, kuřátko,... Teď už baští všecko, co uvařím. Kupujeme, jen když je nějaká mimořádka(cestujeme atd.) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , u nás to šlo -nešlo :) Začla jsem v necelých 7 měs. do té doby byla plně kojená :) Někdy snědla vše v poho ..také jsme začly mrkvičkou , pak brokolice atd a pak jsme přidávaly... Jednu dobu byla více na skleničkách a ty si někdy dala jindy ne. NĚKTERÉ DNY VYŽADOVALA JEN CECEK . Na dovolené byla víceméně jen na prsu ...to jsem byla mrtvá !!! Ted baští celkem oki , někdy jí jak mlejn jindy nechce nebo trošku.. Říká se , že když dítě nejí , že se mu vyvíjí a mozek a když baští , tak roste :)) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Skleničky jsem postupně odbourala , nechávala jsem si je jak KPZ :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 342 karma: +9/-0 | A jinak pořád kojím a malá když chce cucnout, přijde za mnou a nadzvedává mi tričko. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , to je u nás to samé ... Až mi to někdY VADÍ , jak se sápe :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | JAK RÝŽI NÉÉÉ ?? :))) I když jí rozmixuješ ??? |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Ne jen mi k tomu čichne a nechce to |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Nechodila jsi jako těhul nakupovat k Čínanům ? |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Já jako těhotná nechodila nikam=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Tak kde chytla Mišička alergii na rýži ??? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 342 karma: +9/-0 | Lucouš taky zlobila a rýži nechtěla...ale pomohlo ji rozmixovat, přidat nějakou zeleninku, nebo přidat trošku odstříkaného mého mlíčka...anebo přidat ovoce a rozmixovat a osladit trošinku Glukopurem... Chápala jsem to tak, že se jí samotná rýže špatně polykala(podobně jako jáhly), ale rozmixováním se to zlepšilo. Anebo nám pomáhá přidat brambůrek vařený, s ním má příkrm vždy lepší konzistenci na krmení, "nedrobí se" a nasákne tekutinky... |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Možná jsem jí málo rozmixovala zkusím s něčím přidat =) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 342 karma: +9/-0 | No rýže se blbě mixuje...taky je možné ji víc povařit, téměř rozvařit. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Možná v tom byla ta chyba zkusím znovu. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 12 karma: +0/-0 | malá mi taky moc rýži nechce, musí být úplně rozvařená, aby mi jí snědla. Vyzkoušela jsem ale dát jí místo ní jáhly a ty jí chutnají |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | To bych mohla zkusit a s čím dát tam nějakou zeleninku? |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 102 karma: +14/-1 | Tak jáhly spapala =) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Já malýmu uvařila normálně zeleninovou polívku a do toho rýži, rozmixovat a taky to moc nechtěl, prostě rýže nic moc no. |
|---|---|
|   |