dnes je pátek 18.5.2012, svátek má Nataša
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Jak dlouho kojit

Jak dlouho kojit

Strana:1 2

Dceři bude 18 měs. stále kojím . Někdy mi to už opravdu vadí a je mi to nepříjemné . Mám artrozu a ted ještě nějaký problem , který se teprve hledá :)

Už jsem se občas naštvala a řekla , že končím :) Dětská lékařka se zhrozila a řekla , že mám přestat , že tam už toho stejně moc není a kor , když mám tu artrozu...

Já mám mléka dost a i když mi to občas fakt vadí a asi i to mne oslabuje , tak si myslím , že pro malou dělám dobře . Stejně doporučují do 3 let by mělo dětátko mléko a učit jí na nějaký Sunar ? to bude zase boj

Související články

• Obezita batolat
    Obezita celosvětově narůstá a bohužel se stále častěji vyskytuje i u malých dětí. Podle statistiky v..
  • Dudlík
    Dudlíky - ano či ne? O tom, zda dítěti dát dudlík, či nikoli se vedou nekonečné spory. Víceméně je p..
  • Předčasně narozené děti
    Předčasně narozené děti se vyznačují některými tělesnými charakteristikami. Především velikost dítět..

To asi bude já Miše zkoušela dát Sunárek a Nutrilon nechtěla to ani omylem. A nechce ještě stále. I když nepije tak dudlá a to bude pěkný nervák =(

No , právě.

Hlavně malá ani nedudala dudlíky...tak 3x a z flaštičky taky nic nechtěla :-(

To samé Miška dudlíky vůbec flašku jednou vzala do pusy a nic víc nechce do ted

Kristýna ---------:27.10.2011 09:27To samé Miška dudlíky vůbec flašku jednou vzala do pusy a nic víc nechce do ted

Jsou to holčiny ceckounovatý :))))

Totální závislačky

Ono se řekne lehce přestat kojit ale realita je jiná

Kristýna ---------:27.10.2011 09:50Totální závislačky

No je , no :-(

na jednu strabu chci přestat a na druhou NE !!!!

Taky jsem si říkala ale já mám na to ještě čas -někdo kojí i 2-3 roky

Kristýna ---------:27.10.2011 09:57Taky jsem si říkala ale já mám na to ještě čas -někdo kojí i 2-3 roky

No , právě , tak mi neříkej , že tam to mimčo z toho nic nemá jak mi řekla mudroša:(

Podle mě je to blbost nemůže se ti z ničeho nic ztratit mléko obzvlášt když cítíš že tam je.

Furt je ho dosti , ale dříve to bylo mega , když jsem se třeba probudila , bylo všechno mokré od mlíka :)

No to jsem měla i já . Taky je to ted lepší .

Kristýna ---------:27.10.2011 12:11No to jsem měla i já . Taky je to ted lepší .

No , ale to je dobře zase ..někdo ztratí mléko nebo ho má málo a musí přidávat umělé :(

No to by moje Miška umřela si hlady

Kristýna ---------:27.10.2011 12:13No to by moje Miška umřela si hlady

No , pak by si asi dala , ale ty bojééé :-(

Jenže já nemám na to jí vyhladovět a poslouchat ten hysterický pláč

Tina:27.10.2011 08:48Dceři bude 18 měs. stále kojím . Někdy mi to už opravdu vadí a je mi to nepříjemné . Mám artrozu a ted ještě nějaký problem , který se teprve hledá :)

Už jsem se občas naštvala a řekla , že končím :) Dětská lékařka se zhrozila a řekla , že mám přestat , že tam už toho stejně moc není a kor , když mám tu artrozu...

Já mám mléka dost a i když mi to občas fakt vadí a asi i to mne oslabuje , tak si myslím , že pro malou dělám dobře . Stejně doporučují do 3 let by mělo dětátko mléko a učit jí na nějaký Sunar ? to bude zase boj

já jsem kojila do dvou let syna. Nejdřív jsem byla přesvědčená, že max. do roka, ale když jsem to řekla naší dr., tak mi jen doporučila, že pokud nemám s kojením já problém, ať kojím i déle, protože syn měl atop. exem a že mu to jen prospěje.

nevim, jestli to je tim, nebo ne, ale je bez exemu, a ani jak mě odrazovali, že bude problém ho to odnaučit, tak to bylo vpoho. Možná lepší, než v roce, kdy neměl mozeček na to, abych mu vysvětlila, že už mlíčko máma nemá. Ve dvou to vzal uplně ok. Takže, jestli vy zvládáte, tak kojte třeba jen v noci. Katka

poslední zápisek: besídka (datum 17.05.2012)

Kristýna ---------:27.10.2011 09:50Totální závislačky

já si přelepila prsa náplastí, a vždy, když přišel, že chce, tak sem ukázala, že mám bebí a mlíčko neni. Po dvou dnech už ani nepřišel. V noci jsem mu dal čas a byl vpoho.

No a jiné mléka taky nechtěl, tak jsem to nehrotila a dávala prostě příkrmi zeleniny, hodně polévky. Dříve, když byl sunar na lístek taky nedávali mléka do tří a déle let. No a žijeme, ne?

Kateřina Bekárková:27.10.2011 12:50já jsem kojila do dvou let syna. Nejdřív jsem byla přesvědčená, že max. do roka, ale když jsem to řekla naší dr., tak mi jen doporučila, že pokud nemám s kojením já problém, ať kojím i déle, protože syn měl atop. exem a že mu to jen prospěje.

nevim, jestli to je tim, nebo ne, ale je bez exemu, a ani jak mě odrazovali, že bude problém ho to odnaučit, tak to bylo vpoho. Možná lepší, než v roce, kdy neměl mozeček na to, abych mu vysvětlila, že už mlíčko máma nemá. Ve dvou to vzal uplně ok. Takže, jestli vy zvládáte, tak kojte třeba jen v noci. Katka

NO , budu se snažit , ale zrovna ted se dračice vzdudila a je na cecíku ...

Ještě tedy vydržím a třeba příští rok budu končit . Uvidím , co ¨řeknou lékaři - až zjistí co mi tedy je ..

A moc děkuji za radu

Kristýna ---------:27.10.2011 12:24Jenže já nemám na to jí vyhladovět a poslouchat ten hysterický pláč

Larina má zroznej ječák , to jsem u nikoho ještě neslyšela

Někdo doporučujě do kud to jde tak ať kojí.Já i mé známé či lékaři doporučují půl rok a pak normální stravu a na dokrm.Umělé nebo mateřské mléko.Protože čím je dítě starší tím dítě potřebuje víc a víc.Mat.Mléko je sice dobré,výživné ale dětem to k růstu nestačí.

Míla:27.10.2011 13:16Někdo doporučujě do kud to jde tak ať kojí.Já i mé známé či lékaři doporučují půl rok a pak normální stravu a na dokrm.Umělé nebo mateřské mléko.Protože čím je dítě starší tím dítě potřebuje víc a víc.Mat.Mléko je sice dobré,výživné ale dětem to k růstu nestačí.

Jo , to jo ... My dokrmujeme asi od 7 měs. To by jí jasně nestačilo . Ale kojím k tomu dále...

Tak většinou do těch dvou let.. Já kojila těch 18měsíců, byla jsem za to vděčná, protože u druhého jsme mlíčko ztratila někdy na 5.měsíci -nevyspání dělalo své ať jsem dělala co dělala. Kojící čaje ani zdravá strava , nic nepomáhalo.

Já myslím, že záleží na mamině jak se cítí a jestli jí to nedělá nějaký problém.

Já u prvního kojila asi dva měsíce, pak jsem mléko po zánětu ztratila. Docela mi to bylo líto, teď vím, že je to úplně jiné kojit a nebo dávat mléko z lahve.

Teď mám 10 měsíční holčičku a mléka mám na rozdávání a malá nemá pořád dost, jí vše co jí přijde pod ruku a ještě vyžaduje i od mne mléko, tak to vidím na dlouho.

Teď si můžu říct, že budu kojit dokud to půjde....

Chtěla jsem hlavně říci, že má kamarádka kojila svého Míšu asi do 30 měsíců a sranda byla vidět, jak přišel za ní, sedl jí na klín, vytáhl si prso a obsloužil se sám. A nenechal se nikým rušit i kdyby tam byla návštěva. Pak prso vrátil do trička a šel si zvesela hrát.

Tak tohle vidím pokaždé před očima když o kojení někdo začne.

Je to stěmi dětmi sranda. Doktoři doporučují do dvou let dítěte, já bych stím souhlasila a ještě bych dodala, čím déle tím lépe pro dítě.

Znáte to prevence je prevence a pokud to jde tak zásobit protilátkama.

Monika :27.10.2011 16:36Já myslím, že záleží na mamině jak se cítí a jestli jí to nedělá nějaký problém.

Já u prvního kojila asi dva měsíce, pak jsem mléko po zánětu ztratila. Docela mi to bylo líto, teď vím, že je to úplně jiné kojit a nebo dávat mléko z lahve.

Teď mám 10 měsíční holčičku a mléka mám na rozdávání a malá nemá pořád dost, jí vše co jí přijde pod ruku a ještě vyžaduje i od mne mléko, tak to vidím na dlouho.

Teď si můžu říct, že budu kojit dokud to půjde....

Chtěla jsem hlavně říci, že má kamarádka kojila svého Míšu asi do 30 měsíců a sranda byla vidět, jak přišel za ní, sedl jí na klín, vytáhl si prso a obsloužil se sám. A nenechal se nikým rušit i kdyby tam byla návštěva. Pak prso vrátil do trička a šel si zvesela hrát.

Tak tohle vidím pokaždé před očima když o kojení někdo začne.

Je to stěmi dětmi sranda. Doktoři doporučují do dvou let dítěte, já bych stím souhlasila a ještě bych dodala, čím déle tím lépe pro dítě.

Znáte to prevence je prevence a pokud to jde tak zásobit protilátkama.

Tak vůbec nechápu , že mudr mi říkala , at končím ... Dříve pořád kojte kojte a ted toto :-(

No , zatím budu , malá to miluje a mléko mám , tak uvidím :)

Já vím je to někdy velice vyčerpávající. Ale je to zdravé co více dítěti dát. Obzvlášt když to dítě tak těší =)

Kristýna ---------:28.10.2011 10:09Já vím je to někdy velice vyčerpávající. Ale je to zdravé co více dítěti dát. Obzvlášt když to dítě tak těší =)

Prý je nejhorší , když se dítě samo odstaví :-(

Prostě už nechce a basta , tam my zatím tento problémos nemáme :)

My taky ne a doufám, že ani nenastane. Radši kojit miláčka mého =)

Kristýna ---------:28.10.2011 15:17My taky ne a doufám, že ani nenastane. Radši kojit miláčka mého =)

přesně , jen at sajou dětátka :)

Tina:27.10.2011 13:05NO , budu se snažit , ale zrovna ted se dračice vzdudila a je na cecíku ...

Ještě tedy vydržím a třeba příští rok budu končit . Uvidím , co ¨řeknou lékaři - až zjistí co mi tedy je ..

A moc děkuji za radu

prý někdo dělá, že pomaže prsa když dítko chce třeba hořčicí, nebo něčim, co je pro mimi hnus.

Ale to jsem naštěstí nemusela dělat.

Kateřina Bekárková:04.11.2011 18:57prý někdo dělá, že pomaže prsa když dítko chce třeba hořčicí, nebo něčim, co je pro mimi hnus.

Bože, to jsou nápady, čeho se ještě dožiju.....:)))))))

Kateřina Bekárková:04.11.2011 18:57prý někdo dělá, že pomaže prsa když dítko chce třeba hořčicí, nebo něčim, co je pro mimi hnus.

No , obávám se , že by to nepomohlo . Existují i zastavovací léky ... nevím jaké to je . Nebo prý zábal ze soli :)

Tina:04.11.2011 19:40No , obávám se , že by to nepomohlo . Existují i zastavovací léky ... nevím jaké to je . Nebo prý zábal ze soli :)

Kurňa Týnko, ještě tam hoď biftek a máš uvaříno....:)))))

Andrea:04.11.2011 19:42Kurňa Týnko, ještě tam hoď biftek a máš uvaříno....:)))))

Andrejko , nedělej chutě ..biftoura miluju a co teprve tatrák , ale ten ještě nemohu :-(

Tina:04.11.2011 19:40No , obávám se , že by to nepomohlo . Existují i zastavovací léky ... nevím jaké to je . Nebo prý zábal ze soli :)

no já to myslela skrz dítko, aby jako už nechtělo, né to, že přestaneš mít mlíko.

Ale ono mi to přešlo uplně vpoho, ale řikám, já kojila do dvou, takže to nebylo po dvou hod. apod.

Takže žádný bolavý kozénky apod.

Kateřina Bekárková:04.11.2011 21:13no já to myslela skrz dítko, aby jako už nechtělo, né to, že přestaneš mít mlíko.

Ale ono mi to přešlo uplně vpoho, ale řikám, já kojila do dvou, takže to nebylo po dvou hod. apod.

Takže žádný bolavý kozénky apod.

No , když přestanu kojit , tak nechci ani mlíko . Co bych s ním dělala ??? :)))

Do těch dvou let je to asi optimální . Ale lékaři tvrdí / někteří , že tak do roka , že pak už to není mlíko / Tak nevím , proč se ty názory tak různí ? :-(

Tina:05.11.2011 07:38No , když přestanu kojit , tak nechci ani mlíko . Co bych s ním dělala ??? :)))

Do těch dvou let je to asi optimální . Ale lékaři tvrdí / někteří , že tak do roka , že pak už to není mlíko / Tak nevím , proč se ty názory tak různí ? :-(

NO tak třeba naše doktorka je taková, že mi na všechno odpoví: "no, oni nám na semináři říkali......" takže si to přeber po svém, že?

Andrea:05.11.2011 12:14NO tak třeba naše doktorka je taková, že mi na všechno odpoví: "no, oni nám na semináři říkali......" takže si to přeber po svém, že?

NO , TAK ASI VĚDÍ KULOVÝ A DĚLAJÍ CHYTRÝ :)))

tato reakce: +1/-0

Tina:05.11.2011 12:16NO , TAK ASI VĚDÍ KULOVÝ A DĚLAJÍ CHYTRÝ :)))

Nojo, Tinko, za něco ty peníze brát musí. Dneska se manžel dozvěděl, že noční kojení by se mělo začít postupně odbourávat od šestého měsíce. Je to prý potřeba, aby se dítěti správně vyvíjel nervový systém, o tom už jsem také slyšela.Má prostě v noci spát a ne jíst. Takhle jsme odbourali i noční kojení. To jsem normálně zírala, když jsem zjistila,že to dítě najednou spí a nemá potřebu jíst. Jen stačilo mu nedávat. Za pár dní si zvykl a už se na ty určitý hodiny nebudil.

Tohle je hrozný, každej si myslí, že když máš druhý tak všechno víš a není třeba ti nic říkat, ale člověk to tak rychle tyhle drobnosti zapomene, že u druhýho si neví rady stejně jak uprvního. Protože to co si myslí, že už ví, tak to druhý je zase jiný a ty rady na něj nefungují.....

Andrea:05.11.2011 15:39Nojo, Tinko, za něco ty peníze brát musí. Dneska se manžel dozvěděl, že noční kojení by se mělo začít postupně odbourávat od šestého měsíce. Je to prý potřeba, aby se dítěti správně vyvíjel nervový systém, o tom už jsem také slyšela.Má prostě v noci spát a ne jíst. Takhle jsme odbourali i noční kojení. To jsem normálně zírala, když jsem zjistila,že to dítě najednou spí a nemá potřebu jíst. Jen stačilo mu nedávat. Za pár dní si zvykl a už se na ty určitý hodiny nebudil.

Tohle je hrozný, každej si myslí, že když máš druhý tak všechno víš a není třeba ti nic říkat, ale člověk to tak rychle tyhle drobnosti zapomene, že u druhýho si neví rady stejně jak uprvního. Protože to co si myslí, že už ví, tak to druhý je zase jiný a ty rady na něj nefungují.....

Andrejko , to je pravda oni hlad nemájí , je pro ty mimča jen příjemné být na prsu :) Ale mléko vyžadují i nekojené děti .

Andrea:05.11.2011 15:39Nojo, Tinko, za něco ty peníze brát musí. Dneska se manžel dozvěděl, že noční kojení by se mělo začít postupně odbourávat od šestého měsíce. Je to prý potřeba, aby se dítěti správně vyvíjel nervový systém, o tom už jsem také slyšela.Má prostě v noci spát a ne jíst. Takhle jsme odbourali i noční kojení. To jsem normálně zírala, když jsem zjistila,že to dítě najednou spí a nemá potřebu jíst. Jen stačilo mu nedávat. Za pár dní si zvykl a už se na ty určitý hodiny nebudil.

Andrejko , to je pravda oni hlad nemájí , je pro ty mimča jen příjemné být na prsu :) Ale mléko vyžadují i nekojené děti .

Tina:05.11.2011 17:53Andrejko , to je pravda oni hlad nemájí , je pro ty mimča jen příjemné být na prsu :) Ale mléko vyžadují i nekojené děti .

Jednoduché to není , když jsi zmordovaná a dítě to vyžaduje , sem tam jsem dala , aby byl klid sem tam nechala řvát . Už je to konečně lepší , mít dítě vlastní pokoj , tak at si řve :) chvíli to nezaškodí :) Má se mu dát voda , ale co dětem co jí nechtějí ?

Lékaři si to představují jak Hurvínkové válku ... Něco Ti poradí a dál čau .... V REÁLU TO NĚKDY TAK JEDNODUCHÉ NENÍ !!!

Tina:27.10.2011 08:48Dceři bude 18 měs. stále kojím . Někdy mi to už opravdu vadí a je mi to nepříjemné . Mám artrozu a ted ještě nějaký problem , který se teprve hledá :)

Myslím si, že kojení je individuální. Já jsem dcerku kojila do jejích třinácti měsíců a pak už sama chtěla přestat. Vůbec jsem jí nenutila. Začala jsem nahrazovat kojení Sunarem. Samozřejmě na zkoušku, protože jsem neměla tušení, jestli jí zachutná nebo ne. Později jsme začali kombinovat Sunar s mlékem. Pokud Vám kojení způsobuje zdravotní problémy a dcerka už je trochu odrostlejší, tak bych asi taky přestala.

Je to krásný ale i vyčerpávající malá se mi budí z ano noc 3 krát a to nepije jen dudlá a je spokojená

reny1:06.11.2011 14:33Myslím si, že kojení je individuální. Já jsem dcerku kojila do jejích třinácti měsíců a pak už sama chtěla přestat. Vůbec jsem jí nenutila. Začala jsem nahrazovat kojení Sunarem. Samozřejmě na zkoušku, protože jsem neměla tušení, jestli jí zachutná nebo ne. Později jsme začali kombinovat Sunar s mlékem. Pokud Vám kojení způsobuje zdravotní problémy a dcerka už je trochu odrostlejší, tak bych asi taky přestala.

Ano , pomalu to asi odbourám .... I když je mi to líto , když jí to tak chutná ..

Kristýna ---------:07.11.2011 08:42Je to krásný ale i vyčerpávající malá se mi budí z ano noc 3 krát a to nepije jen dudlá a je spokojená

Je to vyčerpávající , berou z nás energii a v noci to je krutárna . Malá ted cchtěla furt k ránu ani jsem neměla sílu se juknout kolik je .

Já jsem někdy tak zaslepená že malou už beru automaticky a nevidím neotevírám oči a spím dál. Včera zrovna byla u mne na prsu od 23:00 až do rána a dudlala.

Kristýna ---------:07.11.2011 08:58Já jsem někdy tak zaslepená že malou už beru automaticky a nevidím neotevírám oči a spím dál. Včera zrovna byla u mne na prsu od 23:00 až do rána a dudlala.

to jí ale zatrhni , to nejde tohle , vždyt budeš vyštavenááááá

Ona je strašnej paličák už jsem to zkoušela řvala v kuse třeba i tři hodiny.

Kristýna ---------:07.11.2011 09:01Ona je strašnej paličák už jsem to zkoušela řvala v kuse třeba i tři hodiny.

no , ale to budeš muset zatrhnout to je jen její vzdor a truc a na cecku se ní líbí . Hlad určitě nemá :)

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama