dnes je pátek 18.5.2012, svátek má Nataša
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Problémy s nevlastními dětmi

Problémy s nevlastními dětmi

Holky trochu neobvyklé téma, ale přece... asi si vzpomínáte, když jsem tu psala, že by k nám měli jít bydlet přítelovi děti...

Byli jsme s nima domluveni, že přijedou na vánoce, přesně 28.12. a budu u nás až do 2.1. ...

27.12. jsme jim ještě navečer volali, abychom se ujistili, že přijedou a dojednali další věci ohledně příjezdu. Oni řekli, že jo, že přijedou, že už se nemůžou dočkat. My doma už vše připravené, dárky pod stromečkem, jídlo na slavnostní večeři už nakoupené.... atak dále....

A najednou 27.12. večer v půl desáté přišla smska, že nepřijedou, že půjdou raději na vánoční koncert...dodatek - přijedeme někdy po novém roce...šťastný nový rok. ahoj....

Přítel jim zavolal,co to jako má být, a oni že si to prostě rozmysleli...a konec od té doby ani sms, ani telefonát, až dneska napsali, že vůbec nechápou proč jsme naštvaní, a když jsme se jich zeptali zda jim máme jako dárky poslat poštou, nebo jestli jako přijedou, tak řekli, že ještě nevědí...

Teda nevím jak vy, ale já mám hodně rozpolcené pocity,nevím co si o tom myslet, zda reaguji nějak nenormálně, kdy mi vadí, jak se zachovali, že ani žádná omluva, oni to berou jako normální, že prostě nepřijeli, a ještě jsme ted v jejích očích špatní mi....a vůbec nevím zda chci aby k nám šli vůbec bydlet,takhle už tu mám tři svoje děti, vychovávat další dvě?? nevím zda zvládnu, nechci být za nějakou macechu,jsou to přítelovi děti, ale..... ale jak byste se zachovali vy???

Vlaďka :04.01.2012 14:58Holky trochu neobvyklé téma, ale přece... asi si vzpomínáte, když jsem tu psala, že by k nám měli jít bydlet přítelovi děti...

Byli jsme s nima domluveni, že přijedou na vánoce, přesně 28.12. a budu u nás až do 2.1. ...

27.12. jsme jim ještě navečer volali, abychom se ujistili, že přijedou a dojednali další věci ohledně příjezdu. Oni řekli, že jo, že přijedou, že už se nemůžou dočkat. My doma už vše připravené, dárky pod stromečkem, jídlo na slavnostní večeři už nakoupené.... atak dále....

A najednou 27.12. večer v půl desáté přišla smska, že nepřijedou, že půjdou raději na vánoční koncert...dodatek - přijedeme někdy po novém roce...šťastný nový rok. ahoj....

Přítel jim zavolal,co to jako má být, a oni že si to prostě rozmysleli...a konec od té doby ani sms, ani telefonát, až dneska napsali, že vůbec nechápou proč jsme naštvaní, a když jsme se jich zeptali zda jim máme jako dárky poslat poštou, nebo jestli jako přijedou, tak řekli, že ještě nevědí...

Teda nevím jak vy, ale já mám hodně rozpolcené pocity,nevím co si o tom myslet, zda reaguji nějak nenormálně, kdy mi vadí, jak se zachovali, že ani žádná omluva, oni to berou jako normální, že prostě nepřijeli, a ještě jsme ted v jejích očích špatní mi....a vůbec nevím zda chci aby k nám šli vůbec bydlet,takhle už tu mám tři svoje děti, vychovávat další dvě?? nevím zda zvládnu, nechci být za nějakou macechu,jsou to přítelovi děti, ale..... ale jak byste se zachovali vy???

To je blbé jednání z jejich strany. Asi jsou někým naočkovaní. Tohle by mě také naštvalo. Myslím, že jsi chystala přípravy i pro ně. Zabere to čas a také to stojí i peníze. Myslím, ŽE SNAD NIKOMU BY TO NEMOHLO BÝT JEDNO . JEDINĚ TOMU, KDO BY JE VIDĚT NECHTĚL ... TEN BY BYL RÁD , ŽE NEDOJELI. Oni u vás chtěli být nastálo , že ?

Tina:04.01.2012 15:06To je blbé jednání z jejich strany. Asi jsou někým naočkovaní. Tohle by mě také naštvalo. Myslím, že jsi chystala přípravy i pro ně. Zabere to čas a také to stojí i peníze. Myslím, ŽE SNAD NIKOMU BY TO NEMOHLO BÝT JEDNO . JEDINĚ TOMU, KDO BY JE VIDĚT NECHTĚL ... TEN BY BYL RÁD , ŽE NEDOJELI. Oni u vás chtěli být nastálo , že ?

ano chtěli jít k nám, přítel si už zažádal u soudu o svěření, protože ho pořád prosili a "brečeli" že chtějí jít k němu... o to více nechápu tohle jejich jednání....

Vlaďka :04.01.2012 15:10ano chtěli jít k nám, přítel si už zažádal u soudu o svěření, protože ho pořád prosili a "brečeli" že chtějí jít k němu... o to více nechápu tohle jejich jednání....

To je divné a špatné od nich !!!To já bych byla bezmezně vytočená!!!!

Tina:04.01.2012 15:10To je divné a špatné od nich !!!To já bych byla bezmezně vytočená!!!!

my povídej, však já jsem taky vytočená....asi je matinka nabulíkovala, ale já tohle řešit nebudu, já mám ted svých starostí až nad hlavu, než se hádat s puberťákama, který nevědí co chtějí :-(

To je ale ošklivé zachování,ale vím jaké to je..Připomíná mi to situaci,mamky přítele a jeho dětí,taky jsem před rokem něco takového řešily:/

Vlaďka :04.01.2012 15:12my povídej, však já jsem taky vytočená....asi je matinka nabulíkovala, ale já tohle řešit nebudu, já mám ted svých starostí až nad hlavu, než se hádat s puberťákama, který nevědí co chtějí :-(

No, asi jsou naočkovaní.Ale když vám brečí a pak udělají toto. to je dosti zlé. Přesně tak, myslím, že pro Tebe by bylo více fajn, kdyby zůstali, kde jsou. Kor když nevědí, co chtějí!

Vlaďka :04.01.2012 14:58Holky trochu neobvyklé téma, ale přece... asi si vzpomínáte, když jsem tu psala, že by k nám měli jít bydlet přítelovi děti...

Se zájmem čtu Tvé řádky...a kolik je dětem let Tvého přítele??Zajímá mě to protože jsem v podobné situaci jako Ty máme ještě manželovu dceru s prvního manželství a začala k nám jezdit na návštěvu.Mám ještě vlastního syna tomu je 10 holce nedávno bylo 8.Asi bych to vyřešila tak že bych si s dětmi snažila promluvit jsou to děti a nevíš co doma prožívají.Hezké to není co udělali ale jsou to děti.Přikláním se k názoru že je někdo zpracoval.

barbinka:28.02.2012 15:47Se zájmem čtu Tvé řádky...a kolik je dětem let Tvého přítele??Zajímá mě to protože jsem v podobné situaci jako Ty máme ještě manželovu dceru s prvního manželství a začala k nám jezdit na návštěvu.Mám ještě vlastního syna tomu je 10 holce nedávno bylo 8.Asi bych to vyřešila tak že bych si s dětmi snažila promluvit jsou to děti a nevíš co doma prožívají.Hezké to není co udělali ale jsou to děti.Přikláním se k názoru že je někdo zpracoval.

asi je někdo zpracoval, od té doby s námi už nekomunikují:-( vánoční dárky tu mají stále, tak nevíme, zda se tam umoudří a přijedou třeba na letní prázdniny, řekli jsme jim, že u nás mají vždYcky dveře otevřené, a že už záleží jen na nich, zda budou chtít přijet, že stačí zavolat...myslím, že už jsou dost "velké" na to, aby věděli co mají dělat...jo a dětem je holce 15 a klukovi 14 let...

Vlaďka :28.02.2012 18:10asi je někdo zpracoval, od té doby s námi už nekomunikují:-( vánoční dárky tu mají stále, tak nevíme, zda se tam umoudří a přijedou třeba na letní prázdniny, řekli jsme jim, že u nás mají vždYcky dveře otevřené, a že už záleží jen na nich, zda budou chtít přijet, že stačí zavolat...myslím, že už jsou dost "velké" na to, aby věděli co mají dělat...jo a dětem je holce 15 a klukovi 14 let...

Hm...to už jsou dost velké ale přeci jen tam vliv matky bude dost velký.Já tento problém znám i s pozice dítěte akorát jsem to tenkrát neuměla pojmenovat.No myslím že zájem jste jim ukázaly ale ještě by mě zajímalo jestli i slyšely od Tebe osobně že jsou u Vás vítani??

barbinka:28.02.2012 21:13Hm...to už jsou dost velké ale přeci jen tam vliv matky bude dost velký.Já tento problém znám i s pozice dítěte akorát jsem to tenkrát neuměla pojmenovat.No myslím že zájem jste jim ukázaly ale ještě by mě zajímalo jestli i slyšely od Tebe osobně že jsou u Vás vítani??

jj, volali jsme jim telefonem přes "mikrofoN" takže mě slyšeli...

Vlaďka :29.02.2012 11:58jj, volali jsme jim telefonem přes "mikrofoN" takže mě slyšeli...

To je fajn,jsem zvědavá jak to bude u nás.Holka je o hodně mladší jak ty Tvoje ale přesto když je u nás vidím v její hlavě zmatek Tomášek si zvikal na Karla celkem bez problému.Unás je to také tak že matinka malou navádí proti nám respektive proti mě ůplně stačí že ji říká že jsem macecha a že ji nebudu mít ráda.

barbinka:29.02.2012 14:51To je fajn,jsem zvědavá jak to bude u nás.Holka je o hodně mladší jak ty Tvoje ale přesto když je u nás vidím v její hlavě zmatek Tomášek si zvikal na Karla celkem bez problému.Unás je to také tak že matinka malou navádí proti nám respektive proti mě ůplně stačí že ji říká že jsem macecha a že ji nebudu mít ráda.

ono je tohle těžké :-( my s nima nežijeme, nevíme co tam dělají a tak dále...já už jsem to přestala řešit, protože bych se z toho musela asi zbláznit, a svých starostí mám až nad hlavu :-( je to blbé takhle napsat, ale je to tak...teď musím být tak trochu sobec, protože si nejdříve musím vyřešit svoje starosti, a pak až další...ke všemu mám pocit, že už stejně přítelovi děti o nás nestojí, vybrali si sami.

A vám bych poradila abyste si jestli je to jen trochu možné, popovídali s bývalou manželkou a dohodli se spolu co bude a jak to bude, protože tím trpí akorát to dítě, protože neví co se s ní děje...pokud s vámi komunikovat nebude, což je i náš případ... nevím co poradit, já to udělala tak, že jsem to přestala řešit, protože k nám děcka stejně asi už jezdit ani nebudou..hodně štěstí

Vlaďka :29.02.2012 15:53ono je tohle těžké :-( my s nima nežijeme, nevíme co tam dělají a tak dále...já už jsem to přestala řešit, protože bych se z toho musela asi zbláznit, a svých starostí mám až nad hlavu :-( je to blbé takhle napsat, ale je to tak...teď musím být tak trochu sobec, protože si nejdříve musím vyřešit svoje starosti, a pak až další...ke všemu mám pocit, že už stejně přítelovi děti o nás nestojí, vybrali si sami.

A vám bych poradila abyste si jestli je to jen trochu možné, popovídali s bývalou manželkou a dohodli se spolu co bude a jak to bude, protože tím trpí akorát to dítě, protože neví co se s ní děje...pokud s vámi komunikovat nebude, což je i náš případ... nevím co poradit, já to udělala tak, že jsem to přestala řešit, protože k nám děcka stejně asi už jezdit ani nebudou..hodně štěstí

Tak to samé je i u nás že máma s námi nekomunikuje cítí se strašně podvedená.U nás je to ještě konplikované že se školy chodí stížnosti že Terezka nenosí s domu ukoly tak jsem tet navrhla ve škole aby je chodila psát k nám tak jsem zvědavá jak to dopadne.Také manžel zjistil že je mockrát doma sama až 20 hod večer.

barbinka:29.02.2012 16:44Tak to samé je i u nás že máma s námi nekomunikuje cítí se strašně podvedená.U nás je to ještě konplikované že se školy chodí stížnosti že Terezka nenosí s domu ukoly tak jsem tet navrhla ve škole aby je chodila psát k nám tak jsem zvědavá jak to dopadne.Také manžel zjistil že je mockrát doma sama až 20 hod večer.

tak pokud bydlíte blízko sebe, tak by snad neměl být problém "dohlídnout", nás dělí 200 km, o to je to mnohem složitější

nebo zkuste zažádat o střídavou péči,jestli bydlíte blízko sebe...a ty jsi ochotna se starat o další dítko :-)

Vlaďka :29.02.2012 17:04tak pokud bydlíte blízko sebe, tak by snad neměl být problém "dohlídnout", nás dělí 200 km, o to je to mnohem složitější

nebo zkuste zažádat o střídavou péči,jestli bydlíte blízko sebe...a ty jsi ochotna se starat o další dítko :-)

Bydlíme blízko sebe to bych přeci takovou věc nemohla navrhnout...ale na trošku ježdění to je pěšky zase jít nemůže.Ano byla bych ochotná starat se o další dítko vdyd manžel se zase stará oto mé.Těch 200 km je ale opravdu moc.

barbinka:29.02.2012 17:12Bydlíme blízko sebe to bych přeci takovou věc nemohla navrhnout...ale na trošku ježdění to je pěšky zase jít nemůže.Ano byla bych ochotná starat se o další dítko vdyd manžel se zase stará oto mé.Těch 200 km je ale opravdu moc.

tak zkuste tu střídavou péči, teda pokud by to malá chtěla, aby ji to neublížilo ještě více...tohle vše se musí dobře promyslet....

Vlaďka :29.02.2012 17:25tak zkuste tu střídavou péči, teda pokud by to malá chtěla, aby ji to neublížilo ještě více...tohle vše se musí dobře promyslet....

Tady bude záležet na mnoha okolnostech, především jak bude ochotna pomoct třídní učitelka především jestli bude malá u nás chtít být respektive jestli si bude chtít na mě zvyknout a na jiná pravidla v rodině.Tedkom bych řekla že se vše bude odvíjet jestli malá bude chtít se mnou psát ukoli protože zde platí pravidlo NEVINUTÍŠ.

© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama