příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Tak navazuji na téma obezita, kde jsem slíbila, že začnu hubnout. Takže moje nové postřehy, proč se mi nejspíš nedařilo hubnout - jedna paní se zmínila o váze - ano, vážila jsem se opravdu denně. Teď už vím, že to bylo přesně to, co mě každé ráno naštvalo a v případě diety odradilo a proto to nemělo nikdy delšího trvání. Jinak jím zdravě - dietně. Jím pětkrát denně (to se nic nezměnilo) a večír už nejím. Čokoláda je pro mě tabu, ale vím, že pokud něco shodím, tak se klidně "odměním" protože potřebuji, aby to bylo dlouhodobé. Nemám ráda diety, kde 14 dní čekáte, než se vám "otočí metabolismus" a když jí porušíte, můžete začínat znovu. Takže jak jsem slíbila, zvážila jsem se a zvážím se opět až za týden....:) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Ta paní jsem byla já a jsem slečna :) Perfektní !!! DRŽÍM vám palce a zvažte se min . za týden , když vydržíte delší dobu tím lépe :) Pak nám informujte !!! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Budu a děkuji :) , budu se snažit.......:))) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Takže dnes zvítězilo Rizoto, zbylo kuřátko a tak jsem udělala kopec zeleniny- máme nakoupíno dost, takže paráda. Mám novou pánev, takže jsem jí dělala v páře. Supr věc tyhle pánve, mám je ráda, protože stačí opravdu malinko oleje a je to. Nemám ráda, když jsou jídla mastná navíc nevidím důvod používat velké množství oleje na osmahnutí zeleniny. No byli jsme na procházce, na šiškách, takže tři kiláčky tam, tři zpátky, děti krásně utahaný a my taky :) takže teplý čajík a "rychlá" večere to zachránili. (tmavé pečivo se sýrem a zeleninový salát a čínská polívka) Důležitý je, že šišky máme :) Jinak stále "čajíčkuji" takže tak nějak mám pořád plné bříško čaje...:) Mám nové poznatky, proč jsem se na hubnutí vždycky vykašlala: 1)když jsem přišla z procházky, měla jsem chuť se na vše vykašlat a pořádně se najíst (pak bych nejspíš opět uvažovala o dietě), což jsem tedy vyjímečně neudělala a udržela se. :) 2)je jasné, že každodenní vážení mi kazilo iluze o tom, že něco konečně shodím. 3)jedla jsem spoustu ovoce (sice přírodní, ale cukry po kterých se krásně přibýrá.....) 4)nedostatek spánku jsem doháněla sladkým, teď si jdu radši lehnout a na všechno ostatní prostě kašlu, ono se to nezblázní...:) Jinak se cítím mnohem lépe, svěžejší, energičtější a hlavně se mám radši za to, že pro sebe konečně něco dělám. :) |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Já bych asi ještě vynechala tu čínskou polívku. Ale jinak dobrý. Jen tak dál. Taky není na škodu parní hrnec. Sice je to další krám do kuchyně, ale občas se zelenina i maso v tom dají udělat. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | ČÍNSKOU POLÉVKU URČITĚ VYNECHAT !!! Vaření na páře je good , vařím malé . Zatím si vystačíme s "pařákem " |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | vynechám, byla to vynucená alternativa....:)Myslela jsem, že to jsou jen nudle s vodou, tuk jsem si tam nedala a kořeního málo, zbytek jsem vyhodila. Ale ty nudle se mi zdají nějaké pražené, smažené či co? Ale ty rýžové nudle jsou dietní ne? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Ne , právě žádné alternetivy ani polotovary nejezte ! Vše jen co si sama připravíte ... To se pak zbytečně trápíte a jednou neuváženou alternetivou to vše zhatíte !! A pořád začínat odznovu nemá cenu .... To je pak o nervy a trápení a když nevidíte výsledky , to pak zase zabalíte a je to nanic |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | To já netuším jak na tom jsou přímo tyto nudle , jak jsou takové skleněné ty jsou snad v poho . Čtěte příbalové letáky jak říká jedna známá paní doktorka :) Ne vždy stejná věc je stejná : existuje spousta výrobců a ingredience se mohou různit ! Asi fakt není na škodu si přečíst obaly !! Navíc Vás možná i mnohdy od nějakého výrobku odradí mrak "ekl éček" .... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Takže dnes bylo opět rizoto, hodně červené řepy, snídaně - ovocené mysli bez cukru s mlékem a večeře? No, měli jsme bramboráčky ,co myslíte, odolala jsem? Ale ano, ikdyž je mám hrozně ráda, přeci jen jsem si řekla, že to nesmím porušit a hotovo. Takže jsem dojedla svoje "hodnězeleninové" rizoto :) Celý den piju hodně čaje, takže pitný režim je snad OK. Přijela babča a protože tak nějak už pochopila,že když někdo se snaží shodit nějaká ta kilča, tak už nepřivezla kupu sladkého s řečmi jako "vždyť je to stejně naprd" ale přivezla mi zeleninku a sezamky (sezamová semínka s medem) Mám další poznatek: Když někdo hodně jí, jako já :), neměl by NIKDY začínat hubnout stylem "...a odedneška nejím nic, kromě všeho dietního..." člověk by měl začít postupně, pomalu, protože to jsem právě teď udělala a postupně vše jen ubírám a je to mnohem lepší. Déle to vydržím a cítím se fit. Když jsem začala s dietou - konkrétní jídla jsem nesměla, tak to byl pro tělo stejný šok, jako když silný kuřák přestane kouřit ze dne na den. A to málokdo vydrží. Takže je lepší v obou případech postupně pomalu ubírat.... |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Děkuji, to mi hodně pomáhá.. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | To doufáme !!! Tak to nešul bo Tě přijedeme převážit !!!! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Bojim , bojim ....:))) Nešulím, snažím se, věřte :) |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Tak jo, dneska čočka s vajíčkem k obědu, snídaně tmavá houska se sýrem, bílý jogurt s karobem, kvantum čaje :).....NO, ráda bych řekla, že se cítím lépe, ale dnes jsem jak vycuclej citron... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | No, a taková strouhaná mrkvička taky není k zahození...:) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Co je karob ? Chybí Ti tam ovoce a zelenina !!! Potřebuješ něco na energii , myslím , že to neděláš nejlépe :-( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Jo , konečně holkáááá :-DDD |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | A kde sháníš karob? Já nemůžu kakao, tak jsem tohle používala jako náhradu. Kupovala jsem si třeba karobovou pochoutku, což je něco jako nutela. Ale už to nemůžu nikde sehnat. Taky by mi vyhovovali nějaké sušenky s karobem nebo něco podobného. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | aha , to je kakao :) Super je Ovomaltiné :) To miluju , žel bohu se u nás špatně shání - kakao se sežene , ale čokolády a sušenky tu vůbec nejsou :-( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Karob jsem koupila myslím v obchůdku se zdravým mlsáním :) Mají karobové tyčinky - výborné a karob tam byl také. Jde o to, že kakao obsahuje hodně tuku - zvláštní co? Karob ne a taky je protialergický. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Ale jo, jsem se asi nezmínila. MLsám tu cherry rajčátka a zeleninu jsem měla hodně dušenou - v rizotu, u masa ne, to jsem nestíhala dělat ještě zeleninku, ale měla jsem zeleninový salát, to bylo asi ten den, co jsem nepsala sem, ale jen do zápisníčku. Myslím, že dobrý. Ovocíčko také jsem měla kiwi a sem tam trošku banánu v jogurtu, ale já po ovoci vždycky přiberu, tak se mu radši vyhýbám. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Já vím , kakao má hodně tuku . Tak karob zkusím :) Díky za info a radu :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Tak nejez ovoce večer . Spíš přes den , ovoce také potřebuješ !! Jsou tam přírodní curky . Jukala jsi někdy na Jste to co jíte ? Myslím , že už to nedávají - ŠKODA !!!! TAM BY JSI SE MOHLA INSPIROVAT !! Sýry jíš jaké ? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 414 karma: +0/-0 | Andreo a o kolik chcete jít dolu? Potřebuji taky něco dát dolu. Nějak nemám pevnou vůli. Před rokem jsem se do toho dala, až mě to začlo i bavit, hlad jsem neměla, cvičila jsem a 6 kg za 4 měs. byly dole. že bych do toho zase šla? poslední zápisek: besídka (datum 17.05.2012) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Sýry jím a Jste to co jíte znám nazpaměť. Já bych holka mohla dělat poradce, jen to vydržet, víš...:) Ovoce jen dopolko a bude...:) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | tak to jo..ptala jsem se jaké sýry :) ale asi jíš tedy ty správné :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Podle mě je nejlepší varianta nechat si seskládat jídleníček na míru. Je to sice hodně o sebekázni, ale 100% to funguje a jídla je víc než dost. Manželova mamka to dělá už hodně dlouho a znám lidi, co k ní chodí už moc let a díky těm jídelníčkům si drží zdravou postavu. Sama jsem ho měla, ale vydržela jsem jen dva měsíce, nepotřebovala jsem zhubnout, ale spíš se dát fyzicky do kupy. I přes to, že jsem jedla minimálně 5x denně a to docela velké porce, tak jsem měla několik kil dole. Mně na tom nejvíc vadilo, že jsem měla předepsané co a kdy jíst. Jsem paličák, takže to pro mě nebylo.:-) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | No, to je právě ono. Já teď nemám ani čas,Ani peníze na něco takového. Mě by nevadilo, kdyby miněkdo přivezl jídlo až domů na celý den. Tady to taky dělají. Ale stojí to hodně. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No jo, ale to jsou ty jejich krabičkové diety, které jsou dělané univerzálně a to jsem nemyslela. Ono se to těžko vysvětluje, ale v tom jídelníčku je ta skladba dělaná fakt individuálně a nejsou dva lidi, co by dostali stejný jídelníček. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Krabičkovou dietu můžete klidně okoukat a dělat si jí doma .. Kamarádka zhubla 8kg na této dietě , ale jak pak polevila , tak hnedle dvě nabrala . Je to celkem finančně nákladné , když si to samé můžete udělat doma a za jiný peníz .... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | jo, vím, o čem mluvíš, jídelníček na míru se to jmenuje. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | ...a na tom se zakládá můj problém. Nemám čas si pořád něco chystat.... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Můžu to zkusit, ale nevím, jak dlouho to bude fungovat. Jsem spíš pro jíst zdravě, dietně a pokud se ručička váhy nehne, tak ubrat na jídle a přidat sport - ikdyž s tím asi opatrně, já když začnu sportovat, tak naberu na svalech ale sádlo dolů nejde, naopak jen naberu ty svaly, takže jsem tězší a "objemější" |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Jak píšeš , znáš Jste to jíte nazpamět , tak neříkej , že nemáš čas na přípravu jídla . To jako není pravda , že ne ? Kolik vlastně potřebuješ zhubnout ? Jestli jde o 1-3 kg ..oki . Jestli více , musíš makat a ŽÁDNÉ VÝMLUVY!!!! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | TO JE SAMÁ VÝMLUVA ANDREO , NEBO TO DĚLÁŠ BLBĚ !!!!!! |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Taky mi to tak přijde. Když začnu cvičit (chodila jsem i běhat), tak mi přišlo, že mi narostly boky ještě víc. Lýtka už teď mám jak fotbalisti, takže to taky není pěkné. Říká se, že nevhodnou dietou člověk ztratí svalovou hmotu a že je to špatně. Co bych za to kolikrát dala. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | NO, takže jsem párkrát zhřešila - nevydržela jsem, přiznávám se ...:((( Prostě občas mám hroznou chuť na čokoládu. Jinak se snažím vyvářet dietně, když vařím něco fuj, tak si nedám. Nějak sama cítím, že tu potřebu nemám, pokud na to vysloveně nemám chuť, což jediné chutě které mám je vážně ta čokoláda. Už mám tedy vypozorovaný, že když jsem vyspalá, jsem vyrovnaná a nemám potřebu dohánět energii sladkým. Což se mi bohužel v poslední době moc nestává....:((( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | To se nedivím , čoko je droga a je to energie ... Já mám denně sladké , také mám v hubině kaz a budou mě asi vrtat :( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 414 karma: +0/-0 | nemluv o zubaři, už jsem sedm měs. nebyla, musim se objednat, ale nemám čas... poslední zápisek: besídka (datum 17.05.2012) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , to mě vždycky také trvá a bejval i delsčí interval :( A už teda držím klapačku na Tvé přání :D |
|---|---|
|   |
příspěvků: 414 karma: +0/-0 | v pořádku:))) poslední zápisek: besídka (datum 17.05.2012) |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Tak jsem slíbila, že po měsíci dám vědět, jak jsem na tom. Bohužel jsem hřešila a hřešila a hřešila :)))) No, prostě jsem si léčila nervičky, takže mám 2Kg dole. Není to nic moc, ale zaplať PánBůh za ně :)))))) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No , velká gratulace ségra . Mohlo to být tedy třeba ještě o 1-2 kg více , ale taky dobrý . Jen tak dál , nic se nemá přehánět . Kdyby to šlo takto dál , tak máš za 5 měsíců 10kg pryč :) Ale co ty Vánocee , vid ? :( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Já to o Vánocích nijak nehrotím. Nejsem typ, co by ležel u televize a rval do sebe salát - ble. Ráda si ho dám, ale trošku a dělám z Yo fresh - nevím, jestli to píšu správně, jogurtová majonéza, je lehčí a stravitelnější. Nemám ráda hutná jídla. To víš, že se budu víc snažit, měla jsem nějaký blbý období, trošku nervičky, ale jinak dobrý. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Supééér :) Děláš to hlavně sama pro sebe , tak se snaž si DOBRÁÁÁÁ :))) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 434 karma: +4/-0 | Ségra, ty lichotnice jedna..... |
|---|---|
|   |