dnes je pátek 18.5.2012, svátek má Nataša
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Tuberkolóza

Tuberkolóza

Strana:1 2

Holky jste očkovaní na tuberkolózu?Necháte se přeočkovat nebo už jste?a co vaše děti??

Míla:10.01.2012 18:24Holky jste očkovaní na tuberkolózu?Necháte se přeočkovat nebo už jste?a co vaše děti??

Já ani nevím,v kolika letech se očkuje dospělí a dítě?

děti se očkovávali hned po porodu,ale to boužel změnily teď se očkují kolem 8.mesíce a platíš si to z vlastní kapsy.

Pak snad až v 7 letech možná déle,ale jsou doporučení přeočkování

Míla:10.01.2012 18:32děti se očkovávali hned po porodu,ale to boužel změnily teď se očkují kolem 8.mesíce a platíš si to z vlastní kapsy.

Pak snad až v 7 letech možná déle,ale jsou doporučení přeočkování

Tak to my máme Mišku očkovanou,ale v roce je prý nějaké nové očkování nebo co?

Kristýna ---------:10.01.2012 18:37Tak to my máme Mišku očkovanou,ale v roce je prý nějaké nové očkování nebo co?

no co jsem slyšela jde to snad od 3m.. od 6m.. od roka,a tak dal

Míla:10.01.2012 18:38no co jsem slyšela jde to snad od 3m.. od 6m.. od roka,a tak dal

Očkování ano, ale kamarádka mi teď říkala, že bude malé rok a budou jí očkovat ale nevím na co, že prý je to novinka

Kristýna ---------:10.01.2012 18:40Očkování ano, ale kamarádka mi teď říkala, že bude malé rok a budou jí očkovat ale nevím na co, že prý je to novinka

možná že i na tuberkolózu,nevím na to by snad mělo být víc očkování,ale už to není zadarmo.Aspoň tak to říkala naše Dr.

Míla:10.01.2012 18:43možná že i na tuberkolózu,nevím na to by snad mělo být víc očkování,ale už to není zadarmo.Aspoň tak to říkala naše Dr.

To není no zase budeme platit=( To je furt něco.

moderátor
tato reakce: +1/-0

Dana --------:10.01.2012 18:50Tady o tom psala Monika http://www.maminet.cz/clanek/13-ockovani-deti.html

To jo, má to moc pěkně napsané. Ale tohle je prý něco od ledna. Netuším.

Dana --------:10.01.2012 18:50Tady o tom psala Monika http://www.maminet.cz/clanek/13-ockovani-deti.html

Jo, to jsme přece četly a psaly o tom, že cizinci to mají grátis a mi to cvakáme:(

Tina:10.01.2012 20:02Jo, to jsme přece četly a psaly o tom, že cizinci to mají grátis a mi to cvakáme:(

No jak jinak, že.

Kristýna ---------:10.01.2012 20:27No jak jinak, že.

ano, jistě

Míla:10.01.2012 18:24Holky jste očkovaní na tuberkolózu?Necháte se přeočkovat nebo už jste?a co vaše děti??

Kluci byli očkovaní v 11 ti letech. Anina v porodnici, a teď v březnu půjdeme na tří letou prohlídku, tak se zeptám, jak to bude u Aniny dál, jestli se ještě děti očkují dle očkovacího plánu, nebo ne, jsou v tom každý rok změny, to je síla, čer aby se v tom vyznal!

Vlaďka :11.01.2012 14:20Kluci byli očkovaní v 11 ti letech. Anina v porodnici, a teď v březnu půjdeme na tří letou prohlídku, tak se zeptám, jak to bude u Aniny dál, jestli se ještě děti očkují dle očkovacího plánu, nebo ne, jsou v tom každý rok změny, to je síla, čer aby se v tom vyznal!

To s tebou souhlasím. Ale co se týká té tuberkulózy, tak si teda nemyslím, že je dobrý nápad přestat plošně očkovat. Jasně, že tu ta nemoc téměř není, když jsou všichni přeočkovaní, ale co bude za pár let? Malá naštěstí ještě naočkovaná je a druhé nechám naočkovat taky. I když je pravda, že bylo asi zbytečné to do těch dětí rvát hned necelý týden po narození. Určitě to stačí později.

Nám Tomáška v porodnici už neoočkovali, takže prý na roce, zatím teda má nyní očkování, tak máme počkat. Dr. by neočkovala, prý je to zbytečné :)) vtipné, co....

Andrea:16.01.2012 11:52Nám Tomáška v porodnici už neoočkovali, takže prý na roce, zatím teda má nyní očkování, tak máme počkat. Dr. by neočkovala, prý je to zbytečné :)) vtipné, co....

to je teda vtip... zprávy plné toho, že je tu atady a támhle tubera a ono je to zbytečné.!!!!!!!!!!!!!!!!! to snad není možný

Vlaďka :16.01.2012 12:30to je teda vtip... zprávy plné toho, že je tu atady a támhle tubera a ono je to zbytečné.!!!!!!!!!!!!!!!!! to snad není možný

Jo, prý to má blbý průběh a tuberu prý nechytneš jen tak, když kolem tebe někdo projde.....ale že to má učitelka ve školce,.....to už nikoho nenapadne. Mě spíš nasraly ty zprávy, jak říkali, že je OK, protože jsou děti stenjně očkovaný. NO, akorát že ne ty, co se před rokem narodili!!!!!!

Tohle je hyenismus na ne stát!

Andrea:16.01.2012 12:58Jo, prý to má blbý průběh a tuberu prý nechytneš jen tak, když kolem tebe někdo projde.....ale že to má učitelka ve školce,.....to už nikoho nenapadne. Mě spíš nasraly ty zprávy, jak říkali, že je OK, protože jsou děti stenjně očkovaný. NO, akorát že ne ty, co se před rokem narodili!!!!!!

Tohle je hyenismus na ne stát!

Já to taky nechápu, proč to zase ruší....asi to nebylo výnosné:-( Takhle to musíš zaplatit, když to chceš sama, ne?

Jana:16.01.2012 13:00Já to taky nechápu, proč to zase ruší....asi to nebylo výnosné:-( Takhle to musíš zaplatit, když to chceš sama, ne?

Nejsem si docela jistá, myslím , že ne, jen se to stalo nepovinné.....zeptám se, jdu k dr. zítra na poslední očkování.

Andrea:16.01.2012 13:03Nejsem si docela jistá, myslím , že ne, jen se to stalo nepovinné.....zeptám se, jdu k dr. zítra na poslední očkování.

Tak jestli si vzpomneš, tak se zeptej, docela by mě to zajímalo.

Jana:16.01.2012 13:06Tak jestli si vzpomneš, tak se zeptej, docela by mě to zajímalo.

Zeptám, protože ho chci oočkovat za každou cenu

Andrea:16.01.2012 13:22Zeptám, protože ho chci oočkovat za každou cenu

Já budu chtít taky. Určitě mi přijde dost nebezpečné dítě naočkované nemít.

moderátor

Jana:16.01.2012 13:44Já budu chtít taky. Určitě mi přijde dost nebezpečné dítě naočkované nemít.

Zprávy

• Tuberkulóza není v ČR rozšířená - aby byla, když jsou všichni starší x let očkovaní
  • Tuberkulóza nehrozí - pokud se nesetkáte s někým, kdo ji má

Mají ji většinou cizinci a budou ji pravděpodobně mít nejmladší generace. Já bych to každopádně neriskovala a očkovat bych nechala. Ještě pořád na ni lidé umírají.

Dana --------:16.01.2012 13:48Zprávy

• Tuberkulóza není v ČR rozšířená - aby byla, když jsou všichni starší x let očkovaní
  • Tuberkulóza nehrozí - pokud se nesetkáte s někým, kdo ji má

Mají ji většinou cizinci a budou ji pravděpodobně mít nejmladší generace. Já bych to každopádně neriskovala a očkovat bych nechala. Ještě pořád na ni lidé umírají.

SOUHLAS!!! Stejně si myslím, že se to okčování časem zase zavede, až se to tu rozšíří.

Jana:16.01.2012 13:49SOUHLAS!!! Stejně si myslím, že se to okčování časem zase zavede, až se to tu rozšíří.

Ano, jen bude muset pár dětí zemřít, aby si to ty posranci uvědomili.

Je ubohé, že i v dnešní době se čeká, až se něco stane......

moderátor

Andrea:16.01.2012 14:20Je ubohé, že i v dnešní době se čeká, až se něco stane......

Z ekonomického hlediska se to nevyplatilo. Jejich logika: Tak my tady za tak velký peníze očkujeme každého a tuberkulóza mezitím vymizela. Tím pádem není potřeba očkovat, když tu není.

A tak je to tady se vším.

Andrea:16.01.2012 14:20Je ubohé, že i v dnešní době se čeká, až se něco stane......

Jo, to mě taky strašně štve, ale bohužel přesně tak to funguje. Proto nechám další mimi na 100% taky naočkovat. Nikdy nevím, s kým se v životě setká nebo kam bude cestovat.

Jana:16.01.2012 14:22Jo, to mě taky strašně štve, ale bohužel přesně tak to funguje. Proto nechám další mimi na 100% taky naočkovat. Nikdy nevím, s kým se v životě setká nebo kam bude cestovat.

Cestovat ani nemusíte, však to všechno příjde samo sem....

Andrea:16.01.2012 14:34Cestovat ani nemusíte, však to všechno příjde samo sem....

No to taky, ale myslela jsem, že třeba může i ona někam v dospělosti jet a pak bude nahánět očkování.

ono už to tady jeden čas bylo, že očkování nebylo povinné, bylo to myslím v roce 1991- 1994...nejsem si jistá přesný rok, ale v roce 1995 se už zase očkovalo....vím jen že dcera mé kamarádky je 1994 a očkovaná byla jen díky tomu, že ji máma dala, ale kdo nechtěl očkovat nemusel:-( takže uběhlo pár let a je to tu zase!!!!

Tak jsem tu.

Dr. říkala, za prvé, že je očkování pozastaveno, tudíž se ani neočkuje. Nás to tedy čeká, pokud se rozhodnem až po všech očkováních. Jde ale o to, že ta vakcína způsobuje dětem šílený problémy, pár dětem prý musela trhat uzliny kvůli tomu, prý to bylo šílené. Je to vakcína kupovaná odjinud než ta, co jsme dostávali my a přišli na to, že je to svinstvo, proto ji stáhly, ne že to není třeba. TAkže zásadně tímto nedoporučuje očkovat. Prý snad ale vymyslejí novou vakcínu,tak uvidíme.

moderátor

Andrea:17.01.2012 17:09Tak jsem tu.

Dr. říkala, za prvé, že je očkování pozastaveno, tudíž se ani neočkuje. Nás to tedy čeká, pokud se rozhodnem až po všech očkováních. Jde ale o to, že ta vakcína způsobuje dětem šílený problémy, pár dětem prý musela trhat uzliny kvůli tomu, prý to bylo šílené. Je to vakcína kupovaná odjinud než ta, co jsme dostávali my a přišli na to, že je to svinstvo, proto ji stáhly, ne že to není třeba. TAkže zásadně tímto nedoporučuje očkovat. Prý snad ale vymyslejí novou vakcínu,tak uvidíme.

A to se nemůžou vrátit i již osvědčené a odzkoušené několika generacemi? Chápu, že chtěli zkusit jinou, ale když nevyšla, vrátím se přece k jistému.

A proč nedávají tu co dříve? Je již neúčinná??

Já zapoměla, prý bych si to musela asi zaplatit, jistá si není protože to ani neočkují doktolři, ale tam, kam jsme chodili s tím na kontroly. Nevím jak se ta stsanice jmenuje

Dana --------:17.01.2012 17:11A to se nemůžou vrátit i již osvědčené a odzkoušené několika generacemi? Chápu, že chtěli zkusit jinou, ale když nevyšla, vrátím se přece k jistému.

Možná finanční důvody.....řekla bych, nebo ještě jiný problém, třeba se vyskytlo zase něco....co raději nevynáší....jako ostatně i tohle.

Andrea:17.01.2012 17:12Já zapoměla, prý bych si to musela asi zaplatit, jistá si není protože to ani neočkují doktolři, ale tam, kam jsme chodili s tím na kontroly. Nevím jak se ta stsanice jmenuje

Jj, tam jsem s malou nebyla....Tak snad vše oki:(

Tina:17.01.2012 17:14Jj, tam jsem s malou nebyla....Tak snad vše oki:(

teda oki:) se smajlem:)

Holky, je to děs, co se tu děje

Andrea:17.01.2012 17:15Holky, je to děs, co se tu děje

No, jo no..ségra a prd uděláš..

Tak to je teda masakr. Jsou oni normální nebo ne??? Nechápu, jak můžou pustit něco takového do oběhu. To, co se očkovalo , asi přestalo tolik vynášet:-(( Já teda klidně i zaplatím za vakcínu, jen aby dítě bylo naočkované osvědčenou vakcínou. Jde ale o to, jestli ji dostane, protože to stejně nepoznám.

Jana:17.01.2012 19:03Tak to je teda masakr. Jsou oni normální nebo ne??? Nechápu, jak můžou pustit něco takového do oběhu. To, co se očkovalo , asi přestalo tolik vynášet:-(( Já teda klidně i zaplatím za vakcínu, jen aby dítě bylo naočkované osvědčenou vakcínou. Jde ale o to, jestli ji dostane, protože to stejně nepoznám.

horší je, že momentálně žádná není......

Andrea:17.01.2012 19:41horší je, že momentálně žádná není......

Tak doufám, že se to brzo změní:-( Jsou to šmejdi!!!

Jana:17.01.2012 19:54Tak doufám, že se to brzo změní:-( Jsou to šmejdi!!!

Tak když žádná není tak jako co? A pro ty co jsou zde nakýblovaní a je pro ně zadara, tak pro ty je, co???

Tina:17.01.2012 19:55Tak když žádná není tak jako co? A pro ty co jsou zde nakýblovaní a je pro ně zadara, tak pro ty je, co???

O tom mi ani nemluv, fakt je to tu na palici, zadarmo příživníkům se cpe všechno a slušnej člověk si musí vše zacvakat a nakonec má stejně smůlu:-(((

Jana:17.01.2012 19:57O tom mi ani nemluv, fakt je to tu na palici, zadarmo příživníkům se cpe všechno a slušnej člověk si musí vše zacvakat a nakonec má stejně smůlu:-(((

Nechut!! Oni to sem zavlečou a mají to grátis:(

Je mi z toho šoufl:(

Tina:17.01.2012 19:58Nechut!! Oni to sem zavlečou a mají to grátis:(

Je mi z toho šoufl:(

Mně taky a nejde jen o to očkování, ale celkový přístup.

Jana:17.01.2012 19:59Mně taky a nejde jen o to očkování, ale celkový přístup.

Vrchol, jdeš k mudr a to je furt to si kupte, to si kupte... Tak nevím proč je povinné zdravotní. At se platí dle toho, jak tam člověk chodí nebo co od nich dostane- no nedostane vlastně nic. Alespon těm dětem by to měli dávat za jiné ceny. Nejlépe zadara:)

A s tím očkováním hrůza. Na nás zapomněli na poslední Prevenar, tak jsme ho dostaly až po roce:( Hele a to jsem mohla být ráda, že za stejnou cenu, že měli ještě staré zásoby / kdo ví jestli to fakt nebylo staré / :(

Tina:17.01.2012 20:04Vrchol, jdeš k mudr a to je furt to si kupte, to si kupte... Tak nevím proč je povinné zdravotní. At se platí dle toho, jak tam člověk chodí nebo co od nich dostane- no nedostane vlastně nic. Alespon těm dětem by to měli dávat za jiné ceny. Nejlépe zadara:)

A s tím očkováním hrůza. Na nás zapomněli na poslední Prevenar, tak jsme ho dostaly až po roce:( Hele a to jsem mohla být ráda, že za stejnou cenu, že měli ještě staré zásoby / kdo ví jestli to fakt nebylo staré / :(

No co k tomu víc říct...raději asi ani nekomentovat, protože se zase zbytečně rozčílím a zkazím si náladu. Je to hnus a jde to od desíti k pěti.

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama