dnes je pátek 18.5.2012, svátek má Nataša
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Úklid

Úklid

Strana:1 2

Jak moc šílíte z nepořádku od dětí nebo jiných členů domácnosti??

Monika :14.01.2012 20:21Jak moc šílíte z nepořádku od dětí nebo jiných členů domácnosti??

No já se přiznám, že jsem puntičkář a potřebuji mít naklizeno. Ale poslední dobou nezvládám a jdu spát a doma je nepořádek. Ale velké úklidy dělám jednou týdně. A každý den vysávám a stírám bez toho bych neusla=)

Monika :14.01.2012 20:21Jak moc šílíte z nepořádku od dětí nebo jiných členů domácnosti??

Já šílím, ale je mi to prd platné. Malá to tady během pikosekundy obrátí vzhůru nohama:( Takže je tady věcný nepořádek:( Ale já se nazastavím:(

Kristýna ---------:14.01.2012 20:58No já se přiznám, že jsem puntičkář a potřebuji mít naklizeno. Ale poslední dobou nezvládám a jdu spát a doma je nepořádek. Ale velké úklidy dělám jednou týdně. A každý den vysávám a stírám bez toho bych neusla=)

JEŠTĚ NÁM TAM CHCEŠ PUNTO?:))))

Tina:14.01.2012 21:04Já šílím, ale je mi to prd platné. Malá to tady během pikosekundy obrátí vzhůru nohama:( Takže je tady věcný nepořádek:( Ale já se nazastavím:(

No právě to je to nejhorší, já stále chodím a po malé uklízím a ji kladu na srdíčko že uklízet se musí a ukazuji jí kam co patří. Zatím má ze mne legraci ale snad to časem pochopí.

Tina:14.01.2012 21:09JEŠTĚ NÁM TAM CHCEŠ PUNTO?:))))

Jistě že ano=)

Já mám taky ráda uklizeno, ale už nešílím. To bych skončila brzo v blázinci. Prostě to znova uklidím nebo se na to vykašlu, když už mi to začne lézt na nervy. Ale zase musím říct, že mi tu nikdo nedělá extra velký nepořádek, malá si po sobě hračky uklidí, tak spíš jde o sem tam něco odloženého nebo zacákané umyvadlo:-)

Jana:14.01.2012 21:19Já mám taky ráda uklizeno, ale už nešílím. To bych skončila brzo v blázinci. Prostě to znova uklidím nebo se na to vykašlu, když už mi to začne lézt na nervy. Ale zase musím říct, že mi tu nikdo nedělá extra velký nepořádek, malá si po sobě hračky uklidí, tak spíš jde o sem tam něco odloženého nebo zacákané umyvadlo:-)

Zakecané umyvadlo úplně nesnáším=)=)

Kristýna ---------:14.01.2012 21:21Zakecané umyvadlo úplně nesnáším=)=)

No mně to taky vadí, jenže sotva ho umyju a malá si jde mýt ruce, tak si je pak otřepe a prostě ty kapky jsou tam hned znovu. To bych nedělala nic jiného, než lítala xkrát denně s hadrem.

Kristýna ---------:14.01.2012 21:16Jistě že ano=)

Tak hurrá, ale to se zblázníš:) Úklizet budeš i ze spaní:DD

Tina:14.01.2012 21:23Tak hurrá, ale to se zblázníš:) Úklizet budeš i ze spaní:DD

To bude na odvoz potom=)

Jana:14.01.2012 21:19Já mám taky ráda uklizeno, ale už nešílím. To bych skončila brzo v blázinci. Prostě to znova uklidím nebo se na to vykašlu, když už mi to začne lézt na nervy. Ale zase musím říct, že mi tu nikdo nedělá extra velký nepořádek, malá si po sobě hračky uklidí, tak spíš jde o sem tam něco odloženého nebo zacákané umyvadlo:-)

Kolik je malé? Také bych chtěla, aby Lari uklízela, ale spíš udělá čubinec:(

Kristýna ---------:14.01.2012 21:24To bude na odvoz potom=)

To ano, budeš z toho šedivá- rozmysli se důkladně:DDD

Tina:14.01.2012 21:24Kolik je malé? Také bych chtěla, aby Lari uklízela, ale spíš udělá čubinec:(

Dva a čtvrt. Ale ona je zvyklá uklízet si hračky od té doby, co začala chodit. I před tím jsme si prostě hráli s něčím a zbytek se uklidil. Navíc to má i v povaze, jak někde odložím na minutku papírek nebo něco, tak už s tím letí do koše:-) Manžel mi říká, že jsem ji poznamenala a že je chudák:-)) Já musím mít totiž třeba v koupelně vše srovnané, popisky dopředu, to samé v kuchyni, jak mi někdo s něčím pohne, tak to hned poznám:-) Ale já za to nemůžu, to je asi nějaká nemoc nebo co:-)

Tina:14.01.2012 21:25To ano, budeš z toho šedivá- rozmysli se důkladně:DDD

Stejně už je pozdě=)Tak ty naše holčinky holt naučíme po sobě uklízet=)

Jana:14.01.2012 21:27Dva a čtvrt. Ale ona je zvyklá uklízet si hračky od té doby, co začala chodit. I před tím jsme si prostě hráli s něčím a zbytek se uklidil. Navíc to má i v povaze, jak někde odložím na minutku papírek nebo něco, tak už s tím letí do koše:-) Manžel mi říká, že jsem ji poznamenala a že je chudák:-)) Já musím mít totiž třeba v koupelně vše srovnané, popisky dopředu, to samé v kuchyni, jak mi někdo s něčím pohne, tak to hned poznám:-) Ale já za to nemůžu, to je asi nějaká nemoc nebo co:-)

No, tak to my jsme teda asi bordelářská rodina... Malá jak kdy uklidí, ale více bordelaří. Se mám nač těšit...vrrr:(

A já jedu a jedu a ono to není vidět:(

Jana:14.01.2012 21:27Dva a čtvrt. Ale ona je zvyklá uklízet si hračky od té doby, co začala chodit. I před tím jsme si prostě hráli s něčím a zbytek se uklidil. Navíc to má i v povaze, jak někde odložím na minutku papírek nebo něco, tak už s tím letí do koše:-) Manžel mi říká, že jsem ji poznamenala a že je chudák:-)) Já musím mít totiž třeba v koupelně vše srovnané, popisky dopředu, to samé v kuchyni, jak mi někdo s něčím pohne, tak to hned poznám:-) Ale já za to nemůžu, to je asi nějaká nemoc nebo co:-)

To jsem asi taky nemocná=) Já mám zase v lince uklizený a srovnaný hrníčky a sklenice podle tvaru barev. A jak mi s tím někdo hne je taky zle.

Tina:14.01.2012 21:29No, tak to my jsme teda asi bordelářská rodina... Malá jak kdy uklidí, ale více bordelaří. Se mám nač těšit...vrrr:(

A já jedu a jedu a ono to není vidět:(

No to není. Já vysaju, umyju podlahy a za chvilku už zase někde na něco šlápnu, nějaký kamínek nebo něco. Jak jdeme ven a pak domů, tak se to asi nanosí v oblečení nebo nevím. Uklizení je nevděčná činnost, jenže zkusme to chvilku nedělat a pak se doma nepohneme:-)

Kristýna ---------:14.01.2012 21:30To jsem asi taky nemocná=) Já mám zase v lince uklizený a srovnaný hrníčky a sklenice podle tvaru barev. A jak mi s tím někdo hne je taky zle.

Jéé, tak to jsi mě potěšila, že v tom nejsem sama:-) Kolikrát si říkám, že na to kašlu, když někdo něco otočí jinak a že to tak nechám, ale nakonec mi to nedá a musím to spravit:-) Ale po ostatních to nechci, aby to nevypadalo, že je šikanuju:-)

Jana:14.01.2012 21:40Jéé, tak to jsi mě potěšila, že v tom nejsem sama:-) Kolikrát si říkám, že na to kašlu, když někdo něco otočí jinak a že to tak nechám, ale nakonec mi to nedá a musím to spravit:-) Ale po ostatních to nechci, aby to nevypadalo, že je šikanuju:-)

Já tím také ostatní neobtěžuji, ale jdu a hned si to po nich porovnám=)

Kristýna ---------:14.01.2012 21:41Já tím také ostatní neobtěžuji, ale jdu a hned si to po nich porovnám=)

Spřízněná duše:-) Neleze ti to někdy na nervy, že se tím sama vlastně zatěžuješ? Mně někde i jo, ale nemůžu si pomoct.

Kristýna ---------:14.01.2012 21:41Já tím také ostatní neobtěžuji, ale jdu a hned si to po nich porovnám=)

Jo a teď jsem si vzpomněla, co mi jednou udělal manžel. Nějak jsme se spíš ze srandy pohádali a on mi všechny věci v koupelně pootočil a popřeházel, jako pomstu:-) Vydržela jsem to tak nechat do rána:-) Ale byl to teda vnitřní boj:-)

Jana:14.01.2012 21:42Spřízněná duše:-) Neleze ti to někdy na nervy, že se tím sama vlastně zatěžuješ? Mně někde i jo, ale nemůžu si pomoct.

No lezu si tím na nervy hrozně. Jenže já to nevydržím. Prostě musím. Asi jsem blázen. Kapička na zrcadle a já zrcadlo leštím=) Hrozný

Kristýna ---------:14.01.2012 21:44No lezu si tím na nervy hrozně. Jenže já to nevydržím. Prostě musím. Asi jsem blázen. Kapička na zrcadle a já zrcadlo leštím=) Hrozný

Jsme samy sobě otrokáři:-) No nic, jdu se pomalu nachystat na spaní, jsem nějaká zmožená. Tak dobrou noc:-)

Jana:14.01.2012 21:45Jsme samy sobě otrokáři:-) No nic, jdu se pomalu nachystat na spaní, jsem nějaká zmožená. Tak dobrou noc:-)

Taky dobrou noc=)

moderátor

Vzkaz pro Janu a Kristýnu: A je vám jasný, že děti, které vyrůstají v normální až bordelářské rodině, jsou šťastnější než děti, které vyrůstají v naprosto naklizeném bytě s pevným řádem pro všechno? S tím úklidem to tolik nepřehánějte, nebo se z toho časem zblázníte a z dětí vám vyrostou neurotici.

My to teda s úklidem nějak výrazně nepřeháníme. Bordel tu teda taky není, ale abych každou chvíli leštila umyvadlo? To ten čas radši strávím jinak.

Dana --------:15.01.2012 08:52Vzkaz pro Janu a Kristýnu: A je vám jasný, že děti, které vyrůstají v normální až bordelářské rodině, jsou šťastnější než děti, které vyrůstají v naprosto naklizeném bytě s pevným řádem pro všechno? S tím úklidem to tolik nepřehánějte, nebo se z toho časem zblázníte a z dětí vám vyrostou neurotici.

My to teda s úklidem nějak výrazně nepřeháníme. Bordel tu teda taky není, ale abych každou chvíli leštila umyvadlo? To ten čas radši strávím jinak.

Tak to už neuklízím :DDDDD Kašlu na tooo:) Dík za radu Dano a když někdy někdo z vás přijde na návštěvu, tak víte, co máte očekávat a vezměte si návleky na ponožky:D a antibakteriální gel:D

moderátor

Tina:15.01.2012 09:00Tak to už neuklízím :DDDDD Kašlu na tooo:) Dík za radu Dano a když někdy někdo z vás přijde na návštěvu, tak víte, co máte očekávat a vezměte si návleky na ponožky:D a antibakteriální gel:D

Tohle měla moje spolužačka na fcb. Dost pravdivé.

Špinavé nádobí znamená, že krmím svou rodinu, plný odpadkový koš znamená, že po nich uklizím, špinavá podlaha znamená, že si nechám své děti hrát, hora nevypraného prádla znamená, že udržuji svou rodinu v čistém oblečení, mokrá podlaha v koupelně znamená, že koupu své děti! Takže přistě až přijdete k nám domů a uvidíte ,,nepořádek,, trochu se zamyslete, než začnete soudit. Jestli jste přisli za námi, pojďte dál, jste vítáni... Jestli jste si přisli prohlédnout dům, domluvte si schůzku...

Dana --------:15.01.2012 09:04Tohle měla moje spolužačka na fcb. Dost pravdivé.

Špinavé nádobí znamená, že krmím svou rodinu, plný odpadkový koš znamená, že po nich uklizím, špinavá podlaha znamená, že si nechám své děti hrát, hora nevypraného prádla znamená, že udržuji svou rodinu v čistém oblečení, mokrá podlaha v koupelně znamená, že koupu své děti! Takže přistě až přijdete k nám domů a uvidíte ,,nepořádek,, trochu se zamyslete, než začnete soudit. Jestli jste přisli za námi, pojďte dál, jste vítáni... Jestli jste si přisli prohlédnout dům, domluvte si schůzku...

To je hezké:) A vážně pravdivé:) S dětmi to ani nejde mít max. vygruntováno. Co mě vadí je stoletá špína... To je prasárna, ale něco poházené s tím se musím bohužel smířit:D

Tina:14.01.2012 21:04Já šílím, ale je mi to prd platné. Malá to tady během pikosekundy obrátí vzhůru nohama:( Takže je tady věcný nepořádek:( Ale já se nazastavím:(

u nás je to velmi podobné :-)) uklidím a než se otočím, můžu jít od začátku :-) dříve jsem z toho šílela, ale teď už jsem se "obrněla"

Vlaďka :15.01.2012 11:35u nás je to velmi podobné :-)) uklidím a než se otočím, můžu jít od začátku :-) dříve jsem z toho šílela, ale teď už jsem se "obrněla"

To je asi potřeba se obrnit...Já mám někdy zcela pocit na infarkt z toho:(

Tina:15.01.2012 11:36To je asi potřeba se obrnit...Já mám někdy zcela pocit na infarkt z toho:(

mě vytáčí to, že když mám třeba náhodou celý týden uklizeno, tak ke mě nikdo nepříjde, a když jeden den prostě nesttíhám, doma binec jak v tanku tak k nám najednou chodí jedna návštěva za druhou :-) a pak to vypadá, že tu mám stále binec :-)

Dani, nemysli si, že když někam přijdu, tak mu hodnotím, jak má naklizeno. To teda nee!!! Pokud tam není fakt jako špína, taková ta nechutná, jako fleky na sedačce, které nelze identifikovat, umaštěná sklednička na vodu nebo se mi nelepí ponožky k podlaze, tak si nevšimnu.

Dana --------:15.01.2012 08:52Vzkaz pro Janu a Kristýnu: A je vám jasný, že děti, které vyrůstají v normální až bordelářské rodině, jsou šťastnější než děti, které vyrůstají v naprosto naklizeném bytě s pevným řádem pro všechno? S tím úklidem to tolik nepřehánějte, nebo se z toho časem zblázníte a z dětí vám vyrostou neurotici.

Dani, asi to vyznělo, jako bych fakt lítala celý den s hadrem, ale to vůbec. Psala jsem, že nemám sice ráda zacákané umyvadlo, ale že ho tak mám taky, protože bych to musela uklízet xkrát denně, to fakt nedělám. Prach utřu taky tak jednou za týden a vysávám podle potřeby. Na nádobí mám myčku, takže to nevidím jako problém tam uklidit. A to, že musím mít naskládané věci v koupelně, kořenky apod. S tím nic neudělám, prostě mi to jinak vadí:-) Na tom, že po malé chci, aby si po sobě uklidila hračky, pokud už si s nimi nehraje, nevidím nic špatného. Nehodlám se tu přizabít, že budu pořád o něco zakopávat. Malá vypadá docela spokojená:-))

moderátor

Jana:15.01.2012 12:06Dani, asi to vyznělo, jako bych fakt lítala celý den s hadrem, ale to vůbec. Psala jsem, že nemám sice ráda zacákané umyvadlo, ale že ho tak mám taky, protože bych to musela uklízet xkrát denně, to fakt nedělám. Prach utřu taky tak jednou za týden a vysávám podle potřeby. Na nádobí mám myčku, takže to nevidím jako problém tam uklidit. A to, že musím mít naskládané věci v koupelně, kořenky apod. S tím nic neudělám, prostě mi to jinak vadí:-) Na tom, že po malé chci, aby si po sobě uklidila hračky, pokud už si s nimi nehraje, nevidím nic špatného. Nehodlám se tu přizabít, že budu pořád o něco zakopávat. Malá vypadá docela spokojená:-))

Tak to je dobře, že to řešíš střízlivě. Mám pár známých, který hadr z ruky snad nedaj ani v noci. To mi pak přijde přehnané. Dokonce bych řekla, že už je to snad nějaká psychická úchylka a měli by se nechat léčit :-D

Dana --------:15.01.2012 12:11Tak to je dobře, že to řešíš střízlivě. Mám pár známých, který hadr z ruky snad nedaj ani v noci. To mi pak přijde přehnané. Dokonce bych řekla, že už je to snad nějaká psychická úchylka a měli by se nechat léčit :-D

No tak to ne. Mě úklid nebaví!! A od léta do podzimu to flákám ještě víc. Jak je venku hezky, tak uklidím vždy kosmickou rychlostí a hurá ven. Ale zase přes zimu se nadělá víc bince, když jsme skoro pořád doma. Víš co, přijeď a můžeš si to zkontrolovat:-))) Myslím, že budu tak nějak v normě:-)

moderátor

Jana:15.01.2012 12:13No tak to ne. Mě úklid nebaví!! A od léta do podzimu to flákám ještě víc. Jak je venku hezky, tak uklidím vždy kosmickou rychlostí a hurá ven. Ale zase přes zimu se nadělá víc bince, když jsme skoro pořád doma. Víš co, přijeď a můžeš si to zkontrolovat:-))) Myslím, že budu tak nějak v normě:-)

Vyškov mám trochu z ruky. Ale příští rok bude teta slavit 50, tak se stavím. Oni bydlí u Brna. To už budu taky moct i někam jezdit.

Dana --------:15.01.2012 12:14Vyškov mám trochu z ruky. Ale příští rok bude teta slavit 50, tak se stavím. Oni bydlí u Brna. To už budu taky moct i někam jezdit.

Jůůů, to už bych viděla naživo i mrňouska, že jo? To by bylo super!!

U nás docela platí takové to pořekadlo "Binec v bytě, šťastné dítě", někdy je lepší rezignovat, když do pěti minut zásah úklidového komanda není poznat. Naštěstí malá začíná poslouchat a občas společně skládáme kostky, nebo mi "pomáhá" zametat...

Kristýna ---------:14.01.2012 21:16No právě to je to nejhorší, já stále chodím a po malé uklízím a ji kladu na srdíčko že uklízet se musí a ukazuji jí kam co patří. Zatím má ze mne legraci ale snad to časem pochopí.

jednou určitě ano..

mohla bych říct něco podobného, malá po sobě hračky, když se jí řekne uklidí, drobky po jídle po sobě taky sebere.. horší je to s těma většíma ti po sobě málokdy uklidí a ještě se kolikrát diví :))))

Monika :16.01.2012 15:28mohla bych říct něco podobného, malá po sobě hračky, když se jí řekne uklidí, drobky po jídle po sobě taky sebere.. horší je to s těma většíma ti po sobě málokdy uklidí a ještě se kolikrát diví :))))

A jak to řešíš?

No tak neboj i nepořádek se tu najde=)

Tina:16.01.2012 15:46A jak to řešíš?

nijak, vždycky na mě poznají, že není něco v pořádku a snaží se udělat vše jak to má být.. :)

to je moc hezké a výstižné :))))

Monika :17.01.2012 13:23to je moc hezké a výstižné :))))

No já si zase myslím, že plný koš znamená, že se nikomu nechce vynést a špinavéí nádobí to, že se nikomu asi nechce umýt:-) Taky doma vařím několikrát denně, ale špinavé nádobí se mi tu nepovaluje:-)

Jana:17.01.2012 13:25No já si zase myslím, že plný koš znamená, že se nikomu nechce vynést a špinavéí nádobí to, že se nikomu asi nechce umýt:-) Taky doma vařím několikrát denně, ale špinavé nádobí se mi tu nepovaluje:-)

ale to záleží jak moc bereš vážně ty slova. Ty asi patříš do skupiny lidí co mají a musí mít naklizeno, ale na druhou stranu budou lidi, kteří se plně stotožní s těmi slovy. :))) Ale určitě i ty máš den, že se ti uklízet nechce a nebo, že toho máš pro daný den už dost..

Monika :17.01.2012 13:34ale to záleží jak moc bereš vážně ty slova. Ty asi patříš do skupiny lidí co mají a musí mít naklizeno, ale na druhou stranu budou lidi, kteří se plně stotožní s těmi slovy. :))) Ale určitě i ty máš den, že se ti uklízet nechce a nebo, že toho máš pro daný den už dost..

Jo já vím, já mám uklizeno fakt normálně, nejsem blázen, když se mi nechce, tak to nechám na zítra, ale špinavé nádobí nebo plný koš tu fakt nenajdeš:-)Ale sterilní čistotu teda rozhodně taky ne. myslím, že tak nějak normálně.

Jana:17.01.2012 13:38Jo já vím, já mám uklizeno fakt normálně, nejsem blázen, když se mi nechce, tak to nechám na zítra, ale špinavé nádobí nebo plný koš tu fakt nenajdeš:-)Ale sterilní čistotu teda rozhodně taky ne. myslím, že tak nějak normálně.

No tak to se zajedu podívat :)

Monika :17.01.2012 13:42No tak to se zajedu podívat :)

Klidně!!! I kafe ti uvařím:-)

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama