příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Ahoj holky, byla jste některá na 3D, popř.4D ultrazvuku? A pokud jo, tak v kolikátém týdnu? Když jsem tak pročítala info na netu, tak někde to doporučují dřív, třeba už kolem 22. týdne a někde naopak až skoro kolem 30. ale to mi přijde už nějak pozdě, nebo ne? |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Já jsem byla na začátku pátého měsíce. Na 3D ultrazvuku. Mám doma i nahrávku=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Na začátku pátého měsíce, když počítáš 10 měsíců nebo když to počítáš na 9? |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Na 9. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Tak to bylo tak někdy kolem 23. týdne. A bylo to vidět hezky? |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Nádherně. Byl to krásný zážitek |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Děkuju. Mně to právě přijde, že když je to až k tomu 30. týdnu, tak že to mimi už musí být tak velké, že tam nemůže být ani moc vidět. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Tak na tom 4D ultrazvuku třeba je. Já nevím. Ale doktor mě posílala už tak na poslední chvíli |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Hmm, já myslím, že ten 4D je to stejné jako 3D. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Fakt nevím. Ale na tom 3D je to nádhera |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | 3D by měl být plastický obrázek a 4D by mělo být pohyblivé plastické video. Takhle mi to vysvětlovali. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Aha takže když mám video tak to byl 4D ultrazvuk? |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | pokud je to prostorové video, tak jo. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | To ano. Tak vidíš to =) Tak jsem byla na 4D ultrazvuku=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Já jsem se na to dívala prý 3D i 4D je video, jen to 4D je nějak v reálném čase. No jsem z toho jelen. Schválně to najdu a zkusím okopírovat. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Tak teď už tomu nerozumím=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Teprve v poslední době umožnil výkon počítačů používaný ke zpracování velkých objemů dat i tzv. 4D zobrazení . Tento způsob vyšetření přidává k trojroměrnému zobrazení ještě další dimenzi, kterou je čas. 4D zobrazení představuje nejnovější ultrazvukovou technologii, při níž rychle snímané trojrozměrné obrázky umožňují vyšetření plodu nebo jeho orgánů plasticky v reálném čase. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | D znamená dimenze. Takže 3D může být trojrozměrný obrázek nebo dvojrozměrné video. 4D je pak kombinace obojího, tj. trojrozměrné video. Ale je možné, že to špatně vysvětluju já, nebo autor jiného článku. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | JJ. To znamená, že to není statický obrázek, ale snímá to v daném čase, tj. hýbe se to. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No začínám mít pocit, že tu na mě mluvíš v cizím jazyce:-) Každopádně to je jedno, prostě chci video!!!:-)))) A teď jde o to, kdy na něj jít:-) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Aha, no vidíš, už to začíná být zase čeština:-)) To víš, my laici... |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Tohle je 2D. Na 3D nebo 4D jsme nebyli. Nechtěli jsme riskovat zbytečnou jízdu autem, když mi to lékař nedoporučoval. Fotografie u této reakce zobrazena pouze uživatelům s ověřeným účtem. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Tak to je jasné. Ale jinak je tam mrňousek krásně vidět, to je paráda. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Doporučuje se kolem 20-24 týdne. Je to lepší. Už má hezký obličej a ještě se pořád do záběru vejde. Když půjdeš později, už je miminko moc velké a nevejde se do záběru. Pak se dá udělat třeba jen detail něčeho, například obličeje. Ale taky hodně závisí na tom, jak bude prcek spolupracovat, jak bude natočený. Pokud bude zády, je to úplně jedno, kdy tam budeš. Stejně skoro nic neuvidíš. To se nám stalo při posledním 2D ultrazvuku. Viděli jsme jen nohy. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Právě proto, že to byl 21. týden, kdy se ještě vešel do foťáku. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Tohle je 3D Fotografie u této reakce zobrazena pouze uživatelům s ověřeným účtem. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No já jsem zkoušela volat do toho centra a tam mi řekli, že nejdřív v 25.-29. týdnu. Ale to mi taky přijde pozdě. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Vidíš a já bych řekla, že je to 2D. 3D jsou třeba tady http://files.ultrazvuk-3d.cz/200000040-4189b42834/Ultrazvuk%204D.jpg |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | No je to 3D ale potom video je co tedy? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Já jsem měla u malé asi taky 3D. Dala bych sem fotku, ale nějak nevím, jak na to:-( |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Dvojrozměrný pohybující se obrázek je taky brán jako 3D. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Na to máš dole řádek, pokud jsi ověřený uživatel, tj. máš u jména hvězdičku. Pokud ne, nemůžeš přidávat fotky do fóra. Nebo pošli sms za 3 Kč. Je to u profilu vysvětlený. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Aha . Tak už v tom mám konečně jasno=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Aha, tak nic přes sms jsem neověřovala:-) Tak to udělám, musím prostudovat návod:-) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Toto je teda asi 3D, že? Fotografie u této reakce zobrazena pouze uživatelům s ověřeným účtem. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | JJ. Tohle je klasický 3D ultrazvuk. Hezká Alexka. (Napsala jsem to dobře?) |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Tak že by tamto bylo 2D ultrazvuk a video v 3D to je blázinec |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Když já nevím, jak vypadá teď :-D |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | A byla sama sobě celkem i podobná, že? Fotografie u této reakce zobrazena pouze uživatelům s ověřeným účtem. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Už jsem to opravila, já jsem tam před tím vložila znovu tu fotku z UTZ:-) |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | To jo. Podoba tam určitě je. A je vidět, že v bříšku i mimo bříšku je spokojená. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Jo, to ona je takový to spojený dítko:-)Nedělňátko:-) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Já jsem měla také jen obyč a bylo to i dobře vidět. Přišlo mi zbytečné dávat za to docela velké peníze, když jsem viděla že to měl někdo nekvalitní. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 104 karma: +14/-1 | Ty jsi za to musela platit? Já to měla zadarmo? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Myslím, že se za to platilo. Asi za nějaký nevím jestli 3D nebo 4D. Ale mě to stejně nějak extra nezajímalo. |
|---|---|
|   |