dnes je čtvrtek 23.2.2012, svátek má Svatopluk
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Plodová voda

Plodová voda

moderátor

Začínám se víc a víc bát, jestli je všechno v pořádku. Jestli poznám, že rodím a tak. Od včerejška mám bodání a píchání a tahání v oblasti močového měchýře. Snad tam jen do něčeho špuntík naráží. Ale někdy to jsou až nepříjemné bolesti.

Spíš mě ale zajímá, jak to vypadá, když odteče plodová voda. Je jí hodně? A poznám to v noci, když spím?

Začínám se nervovat kvůli každé blbosti. Jenže nejsem typ, co s každou blbostí letí za doktorem.

Dana --------:27.01.2012 08:51Začínám se víc a víc bát, jestli je všechno v pořádku. Jestli poznám, že rodím a tak. Od včerejška mám bodání a píchání a tahání v oblasti močového měchýře. Snad tam jen do něčeho špuntík naráží. Ale někdy to jsou až nepříjemné bolesti.

Spíš mě ale zajímá, jak to vypadá, když odteče plodová voda. Je jí hodně? A poznám to v noci, když spím?

Začínám se nervovat kvůli každé blbosti. Jenže nejsem typ, co s každou blbostí letí za doktorem.

Klídek, to je vše v pořádku. Ale jestli máš obavy, tak skoč k mudr. Mě první odešla hlenová zátka / to vše jsem si vyhledala na netu, také jsem měla obavy co to je- pouze jsem tušila / pak jsem šla na kontrolu a prý že mohu rodit, ale klído až za měsíc. Plodovka mi doma neodtekla, až v porodnici, za pomoci. Když odteče, tak to poznáš....

Jinak je lepší třeba jet ihned do porodnice, jistota je jistota. Já tam jet nechtěla, že mě vrátí domů. Ale při jakýchkoli náznacích jedte. Ale máte ještě čas, né?

moderátor

Tina:27.01.2012 08:56Jinak je lepší třeba jet ihned do porodnice, jistota je jistota. Já tam jet nechtěla, že mě vrátí domů. Ale při jakýchkoli náznacích jedte. Ale máte ještě čas, né?

jj. končíme 35. týden.

Dana --------:27.01.2012 08:57jj. končíme 35. týden.

To je ještě čas, ale to víš, už se to asi pomalu všechno připravuje. Špuntík je přetočený?

moderátor

Tina:27.01.2012 09:10To je ještě čas, ale to víš, už se to asi pomalu všechno připravuje. Špuntík je přetočený?

Už mám sbaleno asi 2 týdny. Šputník je přetočený hlavičkou dolů. Takže můžeme začít :-D

Dana --------:27.01.2012 09:11Už mám sbaleno asi 2 týdny. Šputník je přetočený hlavičkou dolů. Takže můžeme začít :-D

No, vy jste ale připravení:) Pěkné, ale nespěchejte, není kam, ještě máte časuuuuuuu

Dana --------:27.01.2012 08:51Začínám se víc a víc bát, jestli je všechno v pořádku. Jestli poznám, že rodím a tak. Od včerejška mám bodání a píchání a tahání v oblasti močového měchýře. Snad tam jen do něčeho špuntík naráží. Ale někdy to jsou až nepříjemné bolesti.

já tyhle tlaky a nepříjemné pocity měla taky už měsíc před porodem a to u každého těhotenství, a nějaké 2-3 týdny před už jsem měla i poslíčky, plodovou vodu mi museli u všech třech těhu napíchnout, svévolně mi neodtekla, takže v tomhle neporadím, ale jakmile si nebudeš jistá a bude se ti zdát něco v nepořádku, tak nečekej a šup k doktorovi, raději několikrát zbytečně,než .... víš jak to myslím....

Vlaďka :27.01.2012 10:41já tyhle tlaky a nepříjemné pocity měla taky už měsíc před porodem a to u každého těhotenství, a nějaké 2-3 týdny před už jsem měla i poslíčky, plodovou vodu mi museli u všech třech těhu napíchnout, svévolně mi neodtekla, takže v tomhle neporadím, ale jakmile si nebudeš jistá a bude se ti zdát něco v nepořádku, tak nečekej a šup k doktorovi, raději několikrát zbytečně,než .... víš jak to myslím....

Přesně tak:)

Mně plodovou vodu taky napichovali až v porodnici. Ale na přípravném kurzu nám říkaly, že k úniku plodové vody může docházet malilinko průběžně měsíc před porodem, je dobré nosit intim vložku a doktor/ka to nějakým indikátorem může zjistit. Mělo by to být neškodné, pokud má čirou barvu. Jinak když praskne voda, tak to maminka opravdu pozná, protože to naráz hrkne a je toho větší množství.

Buď v klidu, stresovat se nemá cenu. Když praskne plodová voda, tak je to pěkná kaluž průzračné vody. Mě praskla když jsem si hovila na gauči a najednou jsem cítila, jako když mi poteče voda, ale pocit na malou stranu je jiný. Vstala jsem z gauče a už to teklo. Udělala jsem další krok a znovu. Pak už to nebylo tak strašné. Potom asi po 20 minutách jsem začala mít kontrakce. Takže jsem poznala, že je to tady. Do porodnice jsem se vybavila hygienicky, protože ta voda stále trochu vytékala. Takže se neboj. Určitě to poznáš a i ze spaní si myslím, že tě to probudí. Dobře to dopadne.

Neplašila bych tolik,plodovou vodu poznáš nemyslím si že bys to nepostřehla.. My jsme koukali na film, a když mi odtekla z ničeho nic jsem se zvedla a šla na záchod měla jsem pocit jako kdybych se počůrala :o)

Když mi praskla plodovka u Matěje,tak sem spala a probudilo mě mokro,bylo to jak když praskne vodovod :-)

U Anet mi ji museli rupnout v porodnici a bylo jí málo.

No a u Domči jí bylo zase dost a odtékala mi postupně,ne naráz.Pokaždé je to jiné.Ale že rodíš tak to poznáš,věř mi :-DD

Dani, neboj. To poznáš! Jsou ženský, který jsou fakt jednodušší a taky porodily:-) Takže v klidu, hlavně se nestresuj. Voda ti může odtéct a taky nemusí. nebo to může být postupně, pokud třeba naléhá hlavička a tu vodu jakoby zadržuje. když by se ti cokoli nezdálo, tak jak psaly holky, raději se zajet poradit do porodnice. Určitě jsou tam zvyklý.

Jana:27.01.2012 22:04Dani, neboj. To poznáš! Jsou ženský, který jsou fakt jednodušší a taky porodily:-) Takže v klidu, hlavně se nestresuj. Voda ti může odtéct a taky nemusí. nebo to může být postupně, pokud třeba naléhá hlavička a tu vodu jakoby zadržuje. když by se ti cokoli nezdálo, tak jak psaly holky, raději se zajet poradit do porodnice. Určitě jsou tam zvyklý.

No, se asi urazím.. Já myslela, že nerodím:) Že je to ještě brzy a muselo by to být horší a že mě pošlou domůůů:) Ale jela jsem, ono to bylo dost nepříjemné:D

Tina:27.01.2012 22:17No, se asi urazím.. Já myslela, že nerodím:) Že je to ještě brzy a muselo by to být horší a že mě pošlou domůůů:) Ale jela jsem, ono to bylo dost nepříjemné:D

Neurážej, měla jsem to stejně jako ty!!! Taky jsem čekala, že mě pošlou domů. Ale jde o to, že obě jsme tam přece dojely, ne? Tak proč by to neměla zmáknout Danča:-) A nestraš ji!:-)

Jana:27.01.2012 22:24Neurážej, měla jsem to stejně jako ty!!! Taky jsem čekala, že mě pošlou domů. Ale jde o to, že obě jsme tam přece dojely, ne? Tak proč by to neměla zmáknout Danča:-) A nestraš ji!:-)

Nestraším, to je jasný, že se to pozná.. Já jen, že jsem celkem zvyklá na bolesti, ale tohle bylo jasný. Jen, že jsem byla den předtím na KO a oni, že v poho, ale už nebylo.. Do té doby jsem byla zcela oki, ale den před už to bylo a ta nooc.... ufff

Tina:27.01.2012 22:28Nestraším, to je jasný, že se to pozná.. Já jen, že jsem celkem zvyklá na bolesti, ale tohle bylo jasný. Jen, že jsem byla den předtím na KO a oni, že v poho, ale už nebylo.. Do té doby jsem byla zcela oki, ale den před už to bylo a ta nooc.... ufff

No jo, to je jasný, může se to změnit ze dne na den, jak se mimi rozhodne, tak jde:-) Hlavní je, aby proběhlo všechno hladce. Stejně to tak strašně rychle utíká, že mi přijde, že jsem rodila snad někdy v minulém století:-) Spoustu věcí si už nepamatuju, až se třeba kamarádka o nščem zmíní, tak si uvědomím, že jsem to tak měla taky. ale sama bych už zapomněla.

Jana:27.01.2012 22:32No jo, to je jasný, může se to změnit ze dne na den, jak se mimi rozhodne, tak jde:-) Hlavní je, aby proběhlo všechno hladce. Stejně to tak strašně rychle utíká, že mi přijde, že jsem rodila snad někdy v minulém století:-) Spoustu věcí si už nepamatuju, až se třeba kamarádka o nščem zmíní, tak si uvědomím, že jsem to tak měla taky. ale sama bych už zapomněla.

Jo, to je pravda.. Něco mi přijde jako včera a něco zase jako sto let nazpět... Vše tak uteče:( Některé věci teda dobře že utečou, ale většinou se vleče to horší..

Tina:27.01.2012 22:36Jo, to je pravda.. Něco mi přijde jako včera a něco zase jako sto let nazpět... Vše tak uteče:( Některé věci teda dobře že utečou, ale většinou se vleče to horší..

No to máš bohužel pravdu:-(

Neboj se to víš už budou třeba poslíčci. Máš už blízko k porodu. Ničeho se neboj. Mě plodová voda neodtekla.Propíchli mi jí ale to jsem vůbec necítila

Články s tématikou této diskuze

Komplikace při porodu

Určitě se neděste, není to žádné strašení. Měla byste však vědět, že během porodu mohou nastat různé..

Alternativní porod

V současné době se alternativním porodem označuje porod, který je odlišný od klasického porodu, kter..

© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama