příspěvků: 17 karma: +0/-0 | Řešíme teď s ženuškou tento "problém". Péťa je v první třídě, a samozřejmě si všímá, že některé jiné děti už někdy mívají svůj telefon. Nám to zatím případá strašně brzy, ale možná jsme jen "technicky pozadu" a mladá generace to bere jinak. CO si tom myslíte? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 karma: +0/-0 | Dobrý den, já osobně si myslím, že by dítě mělo mít svůj telefon od té doby kdy chodí sám ven s kamarády.Myslím,že prvňáček ještě po škole venku do večera nelítá, takže je tel.zbytečný.Děkuji Pětníková |
|---|---|
|   |
příspěvků: 17 karma: +0/-0 | Díky za názor, zatím telefon nemá (respektive, má ho doma "na okoukání a hraní") ale nikam ho nenosí. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 karma: +0/-0 | Dobry den mame doam take prvnacka a telefon uz ma ale nikam ho nenosi chodi vsude s nami ma ho na hrani a kdyz mu vola babicka |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Já si myslím, že telefon by dítě mělo mít v dnešní době od té doby, kdy ho začne potřebovat. Tzn. , že pokud prvňáčka vozíte a vyzvedáváte před školou, tak telefon nepotřebuje. Pokud by však chodil na nějaké kroužky mimo budovu školy, určitě bych mu telefon už dala. Zastávám názor, že telefon není na hraní, ukazování kamarádům a "machrování", ale jako bezpečná věc pro děti, kdyby se náhodou ztratily nebo se jim něco stalo. V momentě, kdy začne jezdit samo autobusem, tak asi už bych ho dala. Rozhodně budu klidnější, když to dítě u sebe telefon mít bude a nebude ho potřebovat. V první třídě asi zatím zbytečné...... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 3 771 karma: +10/-1 | S tím naprosto souhlasím sice to jsou dneska už v první třídě namachrovanci. Ale záleží na rodičích jak si dítě vychovají. Dneska jde hlavně o bezpečnost mít dítě na dozoru i když si může připadat hlídané. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Ať si každý říká co chce, kdyby ta Anička z Troji měla u sebe mobil, možná by jí podle GPS souřadnic mohli nalézt, ikdyž asi ne včas, ale když se vám pak ztratí dítě někde v lese......co by za to člověk dal, kdyby jste ho mohli podle něčeho najít.... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 3 771 karma: +10/-1 | Přesně tak at má starý telefon nový telefon dítě ho mít musí. Je hrozná doba. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 381 karma: +0/-0 | souhlasím uplně, ale co si budem povidat, tou cestou, kterou Anička šla, bych se bála jít i já sama. Jinak naše dcera dostala tel. ve druhý třídě, když začla chodit sama ze školy. Ty jo, jak jsme naše generace ale mohli přežít....žádný tel., venku od rána do večera....prolejzačky neschválený EU. A že nás je dost na světě, že? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 744 karma: +9/-2 | Má dcera dostala svůj první mobil v 7letech,když šla do školy. Byla to chyba,ted chce novější a novější |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Tak to je asi pořád o tom, zda to dítko telefon potřebuje, či to mám jen na telefonování s kamarády a nebo "ukazování se". Asi je důležité, aby vědělo, že to má vážnější důvod mít ho. Já si to teda zatím neumím představit, že by dítko chtělo novější a novější telefon, když já mám pořád starou herku..:)))) To by asi neklaplo :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 289 karma: +3/-0 | Nemám doma školáka, takže nemůžu předat zkušenosti, ale jen názor. Myslím si,že mobil by měl mít školá až v okamžiku, kdy pocítíte u něj větší samostatnost. Třeba pokud školák chodí na nějaké zájmové kroužky po vyučování a rodiče jsou déle v práci, tak bych mobil koupila. Ale pokud je to jen záležitost na hraní, tak je například první třída brzy. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 034 karma: +5/-0 | tak s tímto plně souhlasím.... taky zastávám takový nároz,a ať si říká kdo chce, tak v této době je to prostě NUTNOST, bohužel |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | Jo, tak to jsi vystihla, Bohužel. Je to smutný, jak se musíme bát o děti. Člověk aby je nejradši nikam nepouštěl, ale to nejde, to není život. A tak nám nezbývá, než je zabezpečit. Už jste slyšeli o těch hodinkách, které mají v sobě GPS? Nebo tak něco? Můžete se kdykoli podívat na internet, kde se právě vaše dítko nachází. Myslím,že je to krok kupředu :) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 381 karma: +0/-0 | já to viděla na výloze u operátora, ale netušim cenu. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 081 karma: +1/-0 | no je to hodně drahý, nejsem si jistá, zda jem viděla cenu tři tisíce ? Opravdu nevím, ale už vím, jak se to jmenuje - elokator ! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 1 034 karma: +5/-0 | já myslím, že tyhle "hodinky" spíše využívají rodiče, co si vzali cizince a pak se rozvedli, kdyby náhodou jim ten jeden z nich to dítě unesl do ciziny, jenomže nevýhoda těchto hodinek je, že dospělý to sundat dokáže, neumí to sundat jenom dítě, takže když ho někdo unese, hodinky prostě sundá a zahodí, a je to prašť jako uhoď, to by museli být čipy přímo pod kůži ale to zase chudák dítě, kdo ví jaké vedlejší účinky by to mělo. |
|---|---|
|   |