příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Ahoj mamky, kontrolujete dětské dobrůtky a jídla pro děti. Někdy opravdu oblíbené výrobky, které se prodávají o 106 mají v sobě různé "hnusy" ... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Já nekontroluju, ale ani nekupuju:-) Takže to mám vyřešené. |
|---|---|
|   |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No psala jsi dětské dobrůtky:-) Malá jedla od mala jídla, co jsem vařila doma. Včetna kaše (tu jsem dělala z ovesných vloček). Přesnídávky apod. jsem taky dělala doma. Ze začátku i domácí rohlíky, chleba, vánočky, piškoty, prostě všechno. Takže kupované dětské věci fakt nee. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Myslela jsem všeobecně výrobky pro děti, ne jídla jako příkrmy, ale chemie jsou i v mléčných výrobcích... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No z mléčných jsem jí dávala jen obyčejný tvaroh, do kterého jsem míchala trochu domácí přesnídávky. Jogurty jsem později dávala taky jen bílé, které něčím ochutím. A jinak takové ty bobíky apod. prostě nekupuju. Když chci, tak udělám doma tvarohového míšu. Řeknu ti, že jsem jednou dostala chuť na termix, tak jsem ho koupila sobě. Fuj, hnus. Bylo z toho cítit fakt chemické dochucení. Malé to nedávám už vůbec a mě už taky přešla chuť. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | My některé kupujeme, Pribináka jsem dlouho nedávala, svinstva jsou prý i tam!!! Ony jsou chemie i v některém tvarohu. Navíc ty tvarohy se asi do roka dětem nedoporučují! My jely bílé jogurty, děti by se neměly ani učit na sladké. Ale ted už nějaké dáváme. Bobík nevím, ale Lipánek je prý dobrý narozdíl od toho Pribináka:( Termix je hnus tamvě fialovej, jak býval dobrý, tak ted je to hnusinec!! Také jsem si naběhla a koupila jich více- nerada vyhazuji, ale ty jsem vyhodila, tak možná měli aspon bezdáci radost. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No jasně, tak asi někdy třeba taky něco koupím, ale zatím nějak nemáme potřebu. Malá pije denně čtvrt litra mléka k snídani a tady ty ochucené věci podle mě zdravotně moc přínosné nejsou, spíš je to mňamka. A ty tvarohy jsem nejlepší ty klasické obyčejné kostkové. Ale taky to měla až někdy po tom roce. do té doby byla na UM a vařených příkrmech. Je fakt, že v dnešnéí době je to fakt hnus. Už ani máslo není máslo:-( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Ona neměla do roka žádné jiné mléčné výrobky? Výborné jsou tedy ty selské produkty, tam žádné svinstva nejsou. Nebo opravdu bifi jogurty. Sýry jsou také potřeba. Jaké jsi malé dávala a dáváš? |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Neměla, protože byla pořád na UM. Jinak sýry se malým dětem dávat nemají. Když už tak třeba Lučina nebo tak něco. To jí občas dávala tchyně, opět dělala i žervé doma:-) (Ale ona si dělá i máslo, takže je ještě větší blázen než já:-). Teď když už sýr, tak jí dám klasický tvrdý sýr, třeba plátek na chleba s máslem apod. nebo když se hodí k jídlu, jako rizoto, tak strouhaný. Občas jí dám tu lučinu nebo žervé, ale moc jí to nejede. Tavené sýry obsahují moc soli a dalších různých sra..., takže to jí nedávám vůbec. Jinak má asi téměř denně máslo na pečivu. Někdy samotné, někdy se šunkou, domácí marmeládou, medem apod. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Právě že se mají dávat jogurty bílé tak cca od 7-8 měsíce aspon u nás kojených a sýry také NĚJAK POTOM . To se mě vždy v poradně ptali, jestli dávám a to jsme byly kojené, takže u umělé stravy se to dává také, možná i dříve. Protože tam toho není tolik jako v mateřském. Ale možná se to dává ve stejném období, co vím od sousedky. Ta to dávala také nějak jako my. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Tak na toto já moc nehraju, protože co se týče toho, co mi doporučovala doktorka...no jednou mi řekla, ať už malé dávám kaše, což jsem neudělala, protože mi to přišlo zbytečně brzo, za měsíc na to mi řekla, že pro ni kaše není vhodná. Jako první příkrm při přechodu z UM mi dala jakýsi recept, kde byly tři druhy zeleniny a 50g masa....to jsem si už ťukala na čelo. Dítě, které nejedlo nic jiného než mlíčko, tak by asi dost těžko toto trávilo. No to je jedno. Mám jiné zdroje, kde se poradit:-)Malé to evidentně neuškodilo, ba naopak. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No, k takové mudr bych nechodila a asi každý ví, že se začíná mrkví. Tak to je asi nějaká bláznivá. To bych na ní poslala nějakou kontrolu. Ty jogurty ale nedoporučuje jen moje mudr:) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No ona je jinak celkem vyhlášená jako dobrá.Aspoň co se týká místních doktorů, ale toto jsem prostě nepochopila. Fakt mi to taky hlava nebrala. Jinak tady výběr doktorů moc není. Buď jsou už před důchodem nebo nic moc:-( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Nebo jestli je starší, tak jí asi už trošku hrabe. To se může také stát:( To bych jí ale řekla. Dovedeš si představit, že to nějaká mamka dá dětátku? |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Já si zase myslím, že pokud do dětí nebudete tu chemii ládovat denně horem dolem, tak to zas takový špatný vliv mít nebude. V dnešní době je chemie už ve všem, co se kupuje. Představa, že mám všechno domácí, čerstvé a bio, tak asi nedělám nic jiného, než že makám na plantážích. Z toho jsem vyrostla. To jsme měli doma. Fakt super otročina. Tím pádem by si lidský organismus měl na tu chemii zvykat. Když bude dítě bez jakýchkoliv chemických přísad až do školky / školy, tak pak něco sní (jogurt, přesnídávku, smetánek, ...) a bude mít akorát zažívací problémy. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No ona je tak asi kolem padesátky, aspoň tak bych ji tipla. A jinak to určidě dává všem, měla to normálně nachystané a vytištěné na papíře, takže jsem určitě nebyla jediná. A já jsem se jí rovnou ptala, jestli jako první jídlo se dává maso, že mi to nepřijde normální. Ale prý že jo....no snad jsou maminy trochu chytřejší a přemýšlí selským rozumem. Zbytečně pak můžou tímto hodně zatížit ještě nedovyvinutý trávicí trakt miminka. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 467 karma: +13/-0 | také si to myslím, je sice fakt, že určitě je lepší domácí jídlo než kupované, ale co potom až nastoupí do školky kde bude chodit na jídlo tam :-(ono jak se říká - VŠEHO S MÍROU :-) ale ne jako moje kámoška, co měla za manžela Mirka... tak vždycky říkala, já všechno dělám jenom s Mírou .-DDD |
|---|---|
|   |
příspěvků: 540 karma: +3/-0 | Já jsem tak do roka se snažila jí dávat bílé jogurty od Holandie, nebo přímo od Hami jogurty, ale ted už dávám vše. Ale kupuju taky pribináčka:-( Tak budu kupovat Lipánka. Jinak jí chutná hodně tvaroh Matylda Bio, nebo Tvaroháček, nebo ovocné od Holandie. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Dani, chemie je ve všem, takže horem dolem se to cpe v podstatě do nás všech. Každého věc a názor. Já si budu dál doma chystat jídlo. Stačí, že vařím z kupovaných surovin, ono i v tom je chemie až dost. Jasně, doma si vše pěstovat rozhodně taky nehodlám, ale raději si uvařím, než kupovat polotovary apod. A když už pominu zdravotní stránku, tak mě to přijde i o dost levněji. |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Však to je normální. Co jde, udělám doma. Ale všechno se mi do ma dělat nechce. Přesnídávky taky doma děláme, kompoty, marmelády, šťávy atd. Zelenina je taky převážně naše. Polotovary taky převážně nemáme. To už musí být. Jen jsem narážela na to, že všeho moc škodí. A to z obou stran. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Tak to určitě. Já nemám pocit, že bych to nějak přeháněla. Hlavně nám spousta věcí chutná víc domácích než kupovaných, viz třeba chleba. Ale jinak samozřejmě většinu surovin kupuju. Doma si pšenici taky pěstovat nemíním:-) |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 105 karma: +14/-1 | Tak uhlídat se asi nedá. Ale dobrůtky Mišince nedávám. Jen to co jí uvařím sama doma. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No, ale je to i jogurtech a ty jsou pro děti nutné!!!!! |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 105 karma: +14/-1 | Tak to potom máme průšvih nehlídám to=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | O mnamky tady nejde, ale je to v nezbytně nutných věcech pro děti... |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 105 karma: +14/-1 | Však jsi psala mnamky=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | V jídlech je v nadpisu... Nemyslela jsem ty skleničky s jídly- jako příkrmy, ty nedávám. Ale CELKOVĚ... |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | Tak já bych řekla, že když koupíš kvalitní jogurt a ne nějaký v akci za 3,90, tak přece jen to není tak strašné:-) Blbé je, že fakt už musíš hlídat všechno a stejně se chemii nevyhneš. Na to stačí i kupované ovoce nebo zelenina. Ale tak nedá se to všechno vypustit. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 105 karma: +14/-1 | Přesně tak, dneska je chémie i v kvalitních jídlech nevybereš si=) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No, to právě za 4kč nekupuji, ale když je to v Pribináčku o kterém tvrdí jak je pro děti výborný a ted pidi stojí ted už asi 13kč:( tak nevím...To už můžeš rovnou koupit nejlacinější asi. Jako Hollandie a Activie jsou v poho, ale dítě také nebude chtít denně to samé!!! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No právě. A nejhorší je, že i ovoce nebo zelenina pěstovaná doma se snad bez chemie skoro nedá vypěstovat:-( Kam jsme se to dostali?:-( Za nás bylo všechno v limitu a za pár let je to katastrofa. Nechci ani předvídat, kam se dostanou naše vnoučata. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Tady hlavně mluvím o to, že je to v tom v čem říkají že není!!! Jako my jsme na to zvyklé, ale řekněme dětem aspon min.do těch 2 let by chtěl dám něco lepšího a necpat to do něj herem dolem a to ještě za mrak peněz. |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 105 karma: +14/-1 | Bude to čím dál horší, někdy si říkám, že bych si dala na zahrádku nějakou zeleninku, ale už i ze vzduchu jde hnus |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 289 karma: +12/-2 | No toto je prostě výsledek naší společnosti, obchodníkům jde jen o prachy, nikdo je za to netrestá a když, tak se jim to stejně vyplatí, takže proč by měli hledět na zdraví pro ně cizích dětí?? Já to raději ani nebudu dál rozebírat, dělá se mi z toho fakt špatně:-( |
|---|---|
|   |
ONLINE příspěvků: 6 105 karma: +14/-1 | Nechme to být raději.=) |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Jestli vám vadí chemie, podívejte na tohle http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s01ubofkG8s. Film je sice dlouhý, ale pravdivý. Klasicky USA. Tady to ještě pořád není tak hrozný. Nezbývá než doufat, že se to tady až tak nerozvine. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Existuje takový dokument ve kterém je i očkovaní atd. to je teprve hnus. A to si vezměte co teprve posílají k nám do "rozvojové" země :D |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 467 karma: +13/-0 | jestli ono nakonec není lepší NEVĚDĚT!!!!!! ufff já už raději nic číst nebudu:-( |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Sem kromě Coly a hamburgrů toho z USA naštěstí moc nejde. Evropa sice není ekologická, ale tohle se tu naštěstí ještě tolik neděje. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No, nevím. Tady bych řekla, že bude největší odpad. Za čas budeme jak prasata požírat úplné pomeje... |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | Musíš kupovat český. Zahraniční jsou opravdu nekvalitní, protože sem ten odpad vyvážejí. Taky je dobrý nakupovat v menších obchodech. Tesco a spol podporujou jen ty zahraniční. My teď třeba chodíme nakupovat zeleninu a ovoce do malého obchůdku. Sice nejsou okurky předpisově zahnuté, dlouhé a široké, ale jsou zdravější. Mimo sezónu je to ale stejně skoro jedno. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No, jenže je tu spousta různých malých obchodníků, kteří nakupují právě v těch obchodech Tesco apo. Pak to prodávají ve svých krámcích za jiné ceny. Já je tam koilkrát vidím, jak hrabobou v těch slevách a balí mraky a haldy potravin... |
|---|---|
|   |
moderátor příspěvků: 3 259 karma: +13/-1 | To jo. To mám kolikrát i strach na farmářském trhu. Ale zase si říkám, že když koupím tvarově nehezkou zeleninu nebo ovoce, případně brambory ještě od hlíny, tak nejsou vyumělkovaný pro řetězce. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | No, to prý také kolikrát není ončo :( Bývá i hodně podvodníků... Brambory z Tesca, jednou jsem koupila krásné čisté brambory. Proč asi? Musela jsem je vyhodit, vydrhli je, kcvůli plísni- srad- plesnivinec neuvěřitelný !!! |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 467 karma: +13/-0 | jj to že se v obchodních řetězcích myje zelenina od plísně a odtrhavají shnilé listy můžu jen potvrdit, neboť jsem to sama zažila, když jsem tam kdysi (před 10.ti lety)sama pracovala, dostala jsem nařízeno jít omýt plesnivé citrony, byly úplně zelené, fuj... plíseň z toho jen lítala, tak jsem vedoucí řekla, že to dělat nebudu, Ať se to vyhodí,a ona na mě řvala, že jestli to neumyju a nedám na krám, dostanu výpověď..... tak jsem šla "na hodinu" a bylo vymalováno :-)) |
|---|---|
|   |
příspěvků: 11 447 karma: +22/-6 | Prasečina, měli by soustavně chodit kontroly. Ale ty jsou podlatitelné, takže asi nic. Když to koupíš tam, tak je to šit a když u malého obchodníka, tak je to to samé neb ten to koupí také u nich :( |
|---|---|
|   |
příspěvků: 540 karma: +3/-0 | Já to taky zas tak nehlídám, to by nemohla jíst nic. Nebo jen bio výrobky a na to nemáme peníze. Občas jí ale něco bio koupím, ale abych kupovala zeleninu, ovoce a maso bio, to ne. A zse nemám tolik času abych to všechno připravovala sama doma. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 540 karma: +3/-0 | Přesně tak, Nelinka je v tomto strašně vybíravá, když jí něco hodně často, tak to pak nechce, takže musím kupovat pokaždé něco jiného. |
|---|---|
|   |
příspěvků: 2 467 karma: +13/-0 | jen aby časem nezačali psát, že i v BIO jsou škodliviny :-( já už bych se ani nedivila, kdyby tam nějaký ty "sračky" taky byly :-( Ještě že máme zahrádku a zeleninu si pěstujeme doma sami, a na zimu ji dáváme do mrazáku, ale i tak občas koupíme v krámě. Hlavně jablka kupuju, protože je doma nemáme kde skladovat, ale snažím se teda kupovat jablka z čr.... když je to tam napsaný |
|---|---|
|   |