dnes je úterý 7.2.2012, svátek má Veronika
JMÉNO  
HESLO
Zapomenuté heslo, Registrace
Aktuální diskuze
(15 max)

Kdo u vás nosí dárky?

Kdo u vás nosí dárky?

moderátor

V poslední době vidím pořád v obchodech tlustýho prošedivělýho fousatýho chlapíka, který je dětem vnucován. Kdo u vás nosí dárky? Ještě jste zůstali věrni Ježíškovi?

Dana --------:25.11.2008 17:33V poslední době vidím pořád v obchodech tlustýho prošedivělýho fousatýho chlapíka, který je dětem vnucován. Kdo u vás nosí dárky? Ještě jste zůstali věrni Ježíškovi?

Nám ten červenej tlustej dědek taky nesmí do bytu :) Nám nosí zatím dárečky Ježíšek, nicméně nemáme to spojeno s vírou. Prostě tradice, nic víc.

Dobrý den ,dárečky nosí ježíšek.Nic méně i když se mi santa nelíbí díky jeho propagaci ho moje dcera přijala za ježíška.Sice se mi to nelíbí,ale bohužel s tím nic neudělám.

K vánocům patří odjakživa ježíšek, jediná nevýhoda našeho ježíška je, že nemá žádnou podobu a nikdo ho nikdy nepopsal. Amerika - Santa Claus i stará Rus - děda Mráz mají podobu a kolem vánoc jsou vidět všude kam se podíváte. Je plno pohádek o zrození vánoc, o severním polu a opravdu mnoho komedií o vánočním tématu, kdy se pomáhá potřebným a blízcí si dokáží odpustit i neodpustitelné.

Navíc vejdete do obchodních řetězců a jsou tam hrnečky, čokoládové bytosti, obrázky a jiné výrobky s pupkatým pánem v červeném oblečku s plnovousem po americkém stylu.

Ale dejme si otázku, jak vypadá ježíšek? Ví to vůbec někdo? Já tedy ne a nevzpomínám si jestli se to někdy,nebo někde ventilovalo.

moderátor

Monika :23.10.2011 19:57K vánocům patří odjakživa ježíšek, jediná nevýhoda našeho ježíška je, že nemá žádnou podobu a nikdo ho nikdy nepopsal. Amerika - Santa Claus i stará Rus - děda Mráz mají podobu a kolem vánoc jsou vidět všude kam se podíváte. Je plno pohádek o zrození vánoc, o severním polu a opravdu mnoho komedií o vánočním tématu, kdy se pomáhá potřebným a blízcí si dokáží odpustit i neodpustitelné.

Navíc vejdete do obchodních řetězců a jsou tam hrnečky, čokoládové bytosti, obrázky a jiné výrobky s pupkatým pánem v červeném oblečku s plnovousem po americkém stylu.

Ale dejme si otázku, jak vypadá ježíšek? Ví to vůbec někdo? Já tedy ne a nevzpomínám si jestli se to někdy,nebo někde ventilovalo.

Ježíšek má právě tu výhodu a to kouzlo, že ho nikdo neviděl. Je víc tajuplný a u dětí může podpořit fantazii. Pokud však ta fantazie není zkažená Santou. Možná by nebylo na škodu v nějakém předškolním zařízení zkusit navodit atmosféru Vánoc, vysvětlit dětem, že takto vidí svého Ježíška někde jinde a chtít po nich, aby nakreslili, jak vypadá ten JEJICH. Doma v rodině se kreslit nemusí, tam si stačí při čekání na Ježíška povídat. Pamatuji se, jak jsme chodili o patro výš k babičce (abychom Ježíška nerušili), seděli jsme potmě na zemi a povídali si právě o Ježíškovi. Tuto vzpomínku asi nikdy nevymažu.

Já bych řekla, že právě to je problém, jak se propaguje poslední dobou Santa, tak nevím, jak dětem vysvětlit Ježíška, kterého nikdy nikdo neviděl a my vůbec nevíme, jak vypadá. Zatím říkáme Ježíšek a asi to tak i zůstane, ale občas jsem už z toho tak zblblá, že řeknu prostě Santík, jenže to je problém , i na výzdobách jsou všude Santíci.......Je to fakt divná doba.

u nás je Ježíšek, když byli kluci malí, tak jsme vždycky ukazovali ven na hvězdičku, že tam bydlí ten Ježíšek, a podobu jsme mu "dali" podle "Ježíška" z náboženství, jak je v betlémě, a že je to "miminko" a co, proč by nemohlo nosit dárky "miminko", takže není pravda, že ho nikdo nikdy neviděl, vždyť je přece v "jestličkách" ne???

Dobrý den.U nás nosí dárky jedině Ježíšek.Santa Claus není u nás vítaný.Zrovna v pátkem jsme s dcerkou byly posílat dopis Ježíškovi na poště.Prý nám příjde dopis i od Ježíška.Už si ´plně umím představit,jak se Natálka bude tvářit ,až ji budu číst dopis od Ježíška.

A ještě máme knížku o českým ježéíškovi a přijde mi roztomilejší,než ten vypasený Santa claus.Ale je to jen můj názor. Vy máte třeba jiný.

Přejeme všem krásné ,klidné prožití zažínajícího adventu.

:-D

My jsme psali taky dopis nějakýmu Českýmu ježíškovi na Boží dar,uvidíme jestli vůbec odepíše :D

Jinak domu nosím dárky jááááá-pšt jsem ježíšek:-)

U nás nosí dárky Ježíšek , Dcera je ještě malá , ale doufám , že na Jěžíška bude dlouho věřit :)

Tina:21.11.2011 21:07U nás nosí dárky Ježíšek , Dcera je ještě malá , ale doufám , že na Jěžíška bude dlouho věřit :)

To já také, poté, co mi tu babička vytahovala před dětmi dárky k vánocům.....:(

Andrea:21.11.2011 21:50To já také, poté, co mi tu babička vytahovala před dětmi dárky k vánocům.....:(

Aha , tak už víme kdo je Ježíšek :)
Babičká :)
Mohu jí taky napsat :DDDDD

© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace
Provozujeme také: začátek.cz, počasí, rychlost.cz

Reklama