Úvod > Fórum > Výživa > Příkrmy

Příkrmy

15.02.2012 19:58
ověřen

Ahojky maminky, prosím o radu a tipy na receptíky pro malý prťata na příkrmy od uk 6m - co vařit a jak? Budem teda příkrmy zavádět až za měsíc, ale už teď si dávám do kupy receptíky atd. Co jste vařily vy vašim broučkům, co jim nejvíc chutnalo a jak dlouho to vydrží v lednici nebo se to dá mrazit? Díky všem za rady a tipy.

15.02.2012 20:01
moderátorověřen

Podívej se tady http://www.maminet.cz/recepty/8-pzcuukrmy/

15.02.2012 20:03
ověřen
Dana --------:15.02.2012 20:01Podívej se tady http://www.maminet.cz/recepty/8-pzcuukrmy/

Super, díky moc =o)

16.02.2012 13:05
ověřen
Aneta ---------:15.02.2012 19:58Ahojky maminky, prosím o radu a tipy na receptíky pro malý prťata na příkrmy od uk 6m - co vařit a jak? Budem teda příkrmy zavádět až za měsíc, ale už teď si dávám do kupy receptíky atd. Co jste vařily vy vašim broučkům, co jim nejvíc chutnalo a jak dlouho to vydrží v lednici nebo se to dá mrazit? Díky všem za rady a tipy.

No já jsem nejdřív Nelince kupovala hotové příkrmy ze skleničky od Hami, víc jí to chutnalo, když jsem jí uvařila tak to nechtěla, začala jsem vařit až později, když už měla i zoubky a mohla kousat větší kousky, tak jí začalo chutnat. Ale třeba když jsem uvařila, tak brambory s cuketou, to celé rozmixovat, nebo dýni s bramborem a mrkví.

Nejdřív stejně budeš začínat mrkvičkou, brokolicí a květákem. Můžeš jí tam přidávat 1 lžičku oliv. oleje. Můžeš se mrknout i na můj článek co jsem dělala, ohledně příkrmů.

16.02.2012 13:07
moderátorověřen
Dagmar -------:16.02.2012 13:05No já jsem nejdřív Nelince kupovala hotové příkrmy ze skleničky od Hami, víc jí to chutnalo, když jsem jí uvařila tak to nechtěla, začala jsem vařit až později, když už měla i zoubky a mohla kousat větší kousky, tak jí začalo chutnat. Ale třeba když jsem uvařila, tak brambory s cuketou, to celé rozmixovat, nebo dýni s bramborem a mrkví.

Nejdřív stejně budeš začínat mrkvičkou, brokolicí a květákem. Můžeš jí tam přidávat 1 lžičku oliv. oleje. Můžeš se mrknout i na můj článek co jsem dělala, ohledně příkrmů.

Ten je tady http://www.maminet.cz/clanek/88-zavadeni-prikrmu.html

21.02.2012 11:39
ověřen

Tak už jsem z těch příkrmů docela hotová,nevím co mám pořád vymýšlet,vetšinou mám stejný zeleninový základ a obměňuji maso nebo rybku..Ale vzhledem ,že vařím přkrmy na více dní a zamražuji je,tak už mi docela chybí nápady i recepty tady jsem prošla.:-(

21.02.2012 13:25
ověřen
beruš1:21.02.2012 11:39Tak už jsem z těch příkrmů docela hotová,nevím co mám pořád vymýšlet,vetšinou mám stejný zeleninový základ a obměňuji maso nebo rybku..Ale vzhledem ,že vařím přkrmy na více dní a zamražuji je,tak už mi docela chybí nápady i recepty tady jsem prošla.:-(

A jak máš staré dítko? 6 měsíců? Už jsi zkoušela těstoviny? Jestli je starší a už dáváš větší kousky, tak zkus těstoviny, prodávají je v dmku od Sunarky, jsou to drobné těstovinky.

Tak zkus spařit rajské, potom ho oloupat a rozmačkat, přidej uvařenou cuketu, to celé dej nachvilku do hrnce podusit a můžeš přidat bazalku a oliv. olej.Pak to přidej k těstovinám. Hodí se k tomu, kuřecí, ryba (losos je k tomu nejlepší), nebo králík. Mé dcerce to moc chutná, dělám jí to tedy už s kolínkama a větší kousky cukety a nejvíc jí to chutná s lososem. Tak to zkus.

21.02.2012 20:36
ověřen
Dagmar -------:21.02.2012 13:25A jak máš staré dítko? 6 měsíců? Už jsi zkoušela těstoviny? Jestli je starší a už dáváš větší kousky, tak zkus těstoviny, prodávají je v dmku od Sunarky, jsou to drobné těstovinky.

Tak zkus spařit rajské, potom ho oloupat a rozmačkat, přidej uvařenou cuketu, to celé dej nachvilku do hrnce podusit a můžeš přidat bazalku a oliv. olej.Pak to přidej k těstovinám. Hodí se k tomu, kuřecí, ryba (losos je k tomu nejlepší), nebo králík. Mé dcerce to moc chutná, dělám jí to tedy už s kolínkama a větší kousky cukety a nejvíc jí to chutná s lososem. Tak to zkus.

Jéé děkuji za radu,vyzkouším,příští měsíc mu bude rok,takže už dávám i větší kousky.Těstovinky mu jedou,zkusím mu to udělat.Cuketu ještě neměl to je fakt,tak doufám že budu mít úspěch.

12.03.2012 20:28
ověřen

Co jste dávaly dětem ze začátku? My už máme za sebou mrkvičku, dneska brokolici, pak dáme mrkev a brambory...co dál?

12.03.2012 21:13
ověřen
Aneta ---------:12.03.2012 20:28Co jste dávaly dětem ze začátku? My už máme za sebou mrkvičku, dneska brokolici, pak dáme mrkev a brambory...co dál?

Dávala jsem vždy tak tři dny jeden druh, pak jiný, a nakonec jsem dělala mixíky. To jsem věděla, že malá nemá na nic alergii.

12.03.2012 21:25
ověřen
Tina:12.03.2012 21:13Dávala jsem vždy tak tři dny jeden druh, pak jiný, a nakonec jsem dělala mixíky. To jsem věděla, že malá nemá na nic alergii.

A co všechno za zeleninu?

13.03.2012 07:49
ověřen
Aneta ---------:12.03.2012 21:25A co všechno za zeleninu?

Vyzkoušela jsem krom celeru snad vše. Celer jsem začla dávat až později.

15.04.2012 21:44
ověřen

Tak teď už nám je rok a papáme skoro všechno co si vaříme my,ale nekořením to tolik to si s manželem dokořeníme na talíři.Takže už je to super a zkusila jsem i citrusové plody,které se mají dávat později a taky v pohodě jako pomeranč mandarinka nebo kiwi.

© 2007-2012 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk