panenka
slunečnicový nebo olivový olej
barevný pepř
sůl
brokolice
máslo
cibule
houby (sušené, čerstvé, nebo mražené)
kmín
smetana (2 kelímky)
hladká mouka
zakysaná smetana (1/2 kelímku)
Panenka:
Maso očistíme a nakrájíme na plátky. V misce smícháme mletý barevný pepř, sůl a olej. Přidáme maso a pořádně promícháme. Necháme to celé asi půl hodiny odležet. Takto připravené maso zprudka orestujeme. Pánev sundáme z plotny, přikryjeme pokličkou a ještě chvíli necháme dojít.
Brokolice:
Brokolici omyjeme a nakrájíme na jednotlivé růžičky. Dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme na zkus.
Houbová omáčka:
Na másle zpěníme cibulku, vložíme houby, podlijeme vodou a krátce podusíme. Přidáme sůl a kmín a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté pokličku sejmeme a na vyšším plameni vaříme, aby se voda částečně vyvařila. Přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou a ještě chvíli povaříme. Dochutíme. Před odstavením přidáme ještě zakysanou smetanu.
Podáváme s bramborami nebo s rýží.