Úvod > Články > Tvoříme s dětmi > Jednoduchý pejsek z papíru

Jednoduchý pejsek z papíru

Papírový pejsek je opravdu jednoduchý a s menší pomocí ho zvládnou i mladší děti. Tak proč ho nevyzkoušet?

Pomůcky

  • dva barevné papíry - pejsek a podklad
  • nůžky
  • lepidlo
  • pastelky nebo fixy

Postup

Papír, který máme připravený na pejska, rozpůlíme tak, aby vznikly dva zmenšené obdélníky. Z obou si připravíme čtverec (1). Z jednoho bude hlava, ze druhého tělo.

Tělo pejska: Připravený čtverec přeložíme podle úhlopříčky tak, aby vznikl trojúhelník (2). Přehyb značí záda těla. Jeden cíp trojúhelníku přeložíme a vytvoříme ocásek (3). Tělo otočíme tak, aby byl celý ocásek viditelný. Pokud chceme, můžeme vystřihnout obrys nohou. Není to však důležité. Poté přilepíme na podložku, což je druhý barevný papír (4). (Pozor, nesmíme zapomenout, že budeme ještě lepit hlavu, tak aby na ní zbylo místo.)

Hlava pejska: Druhý čtverec také přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník (5). Tentokrát bude přehyb značit čelo. Dolní cíp vložíme dovnitř (6). (Pokud je to pro menší děti problém, je možné dolní cíp přeložit pouze dozadu.) Horní cíp také přeložíme. Jelikož je zdvojený, přeložíme horní dopředu a dolní dozadu (7). Nyní můžeme ještě trošku upravit spodní část hlavy vložením cípu s pravým úhlem dovnitř (8). Není to však důležité. Nakonec hlavu přilepíme na podložku a dokreslíme oko, čumáček, pusu a vousky.

(obrázek k tisku)(obrázek k tisku)
© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk