Úvod > Recepty > Ostatní > Domácí tlačenka

Recept Domácí tlačenka

Ingredience

vepřová hlava
vepřová játra
vepřové koleno
kůže
želatina
cibule
vývar
mletý černý pepř
 sůl
 majoránka
sáčky na tlačenku
 česnek
 mleté nové koření

Postup

Maso dáme pozvolna vařit, přidáme cibuli a koření. Když je maso měkké, zcedíme ho, maso pokrájíme, smícháme s vývarem a nabobtnalou želatinou, ochutíme dle chuti a ještě teplé naléváme do sáčků na tlačenku, dobře zavážeme, případný vzduch "bubliny" vypíchneme jehlou. Dáme do studena vychladnout. Než vychladne několikrát jej otočíme, aby se nám maso dobře pormíchalo a nezůstalo k jedné straně.

Podáváme z octem, pepřem a cibulí s čerstvým pečivem.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk