Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Bramboráčky s uzeným a červeným zelím

Recept Bramboráčky s uzeným a červeným zelím

Ingredience

Červené zelí
Uzené maso
Cibule
Ocet
Hladká mouka
Cukr
Sůl
Sádlo
Vajíčka
Majoránka
Strouhanka

Postup

Uzené maso dáme vařit. Připravíme si bramboráčky, nastrouháme si brambory, přidáme vajíčko a strouhanku, ochutíme solí a majoránkou pořádně promícháme a děláme bramboráčky.

Na sádle si orestujeme cibulku a přidáme červené zelí okořeníme, podlijeme vodou a dusíme. Když se nám zelí podusí do měkka přidáme ocet, cukr a sůl. Na pánvi si uděláme zahuštění do zelí z másla a mouky, nalijeme do zelí a sundáme z plotýnky. Uzené maso si nakrájíme a podáváme společně.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk