Úvod > Recepty > Cukroví a sladkosti > Hrk hrk buchta

Recept Hrk hrk buchta

Ingredience

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 kypřící prášek
2 vejce
0,5 hrnku oleje
0,5 hrnku mléka

Krém:
2 mandarinkové kompoty (cca 300 g jeden)
1 želatinový ztužovač za studena
1 pudink bez vaření
1 smetana ke šlehání

Sklenice s víčkem

Postup

V míse promícháme polohrubou mouku, moučkový cukr a kypřící prášek. Přidáme vejce, olej a mléko a vše ještě pořádně zamícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut při 150 °C.

Mandarinky rozkrájíme na menší kousky (poloviny, třetiny). Do sklenice dáme ztužovač, pudink a smetanu. Zatím nemícháme. Přidáme kompoty (i se šťávou), sklenici uzavřeme víčkem a třeseme. Až náplň přestane žbluňkat, ještě chvíli třeseme. Tuhý krém natřeme na piškot.

Můžeme ještě ozdobit strouhanými ořechy a strouhanou čokoládou.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk