Úvod > Recepty > Ostatní > Domácí paštika

Recept Domácí paštika

Ingredience

1 kg libového bůčku
1 kg vepřových jater
pepř,sůl,nové drcené koření
muškátový oříšek
- nebo lze koupit hotovou
směs koření na domácí paštiku

Postup

Tak nejprve si bůček i játra nakrájíme do hrnce na kousky a uvaříme v osolené vodě.Pak z masa slejeme vodu a bud nameleme nebo rozmixujeme,do rozmixované směsi důkladně zamícháme koření.

Pak paštiku nandáme (lžičkou umačkáme) do připravených umytých skleniček,tak 1cm od horního okraje. Zavíčkujeme a zavaříme tak 45 minut. Necháme potom schladnout a uchováváme v chladu.

Poznámka

Paštiku milujem na opečený chleb v topinkovači.

Recept mám od taťky,nejdřív sem se bála,ale nic na tom není a je fakt moc dobrá.

Může se do ní rozmixovat i kousek uzeného.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk