Úvod > Recepty > Hlavní jídla > Bramboráčky se zelím a uzeným masem

Recept Bramboráčky se zelím a uzeným masem

Ingredience

1 kg brambor
2 ks vejce
3 - 4 stroužky česneku

120 g hladké mouky
olej
sůl, pepř, majoránka

Uzené
Zelí

Postup

Syrové brambory nejdříve oškrábeme a nastrouháme. Přidáme vejce, koření a mouku. Těsto totiž nesmí být úplně tuhé. Na pánvi si rozpálíme olej nebo sádlo a placičky z bramborového těsta osmažíme z obou stran. Podáváme teplé nebo studené.

Uzené maso si povaříme můžeme do hrnce hodit česnek,bobková list,nové koření a pepř. Pro chut.

Zelí:

500 g kysaného zelí, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, ocet, cukr.

Poznámka

Já místo hl.mouky dávám hrubou mouku a trošku strouhanky. Bramboráčky jsou potom křupavější.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk