Recept Brynzové halušky

Ingredience

Hladká mouka
Brambory
Brynza
Cibule
Anglická slanina
Olej
Sůl
Vajíčko

Postup

Nastrouháme si brambory a smícháme s hladkou moukou a vajíčkem. Uděláme tužší těsto. Přes síto na halušky, ve vařící vodě děláme halušky. Vaříme alespoň 10 minut. Ihned jak je dávka halušek uvařená opláchneme vařící vodou.

Během vaření halušek si nakrájíme cibulku a anglickou slaninku a osmahneme do hněda.

Když je vše hotové dáme na talíř.

Nejdříve halušky na ně rozdrobenou brynzu a nakonec slaninku s cibulkou.

Dáme do mikrovlnky na pár vteřinek, jen tak, aby se brynza roztála.

Poznámka

Fotečka závěrečná je už se zbytkem brynzy, rychle se to snědlo.

Je to vynikající jídlo jen velmi zdlouhavé děláním halušek.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk