Rýže 1 kg
Hrášek v nálevu ( malý )
Kukuřice ( malá )
Krájené žampiony ( malé )
Vepřová plec nebo pečeně 0,5 kg
sůl
pepř
Rýži si nejprve prolijeme studenou vodou nejméně 7x abychom jí zbavily přebytečného škrobu. Poté si do hrnce nalijeme cca 2.5 litru vody, kterou osolíme a zakápneme olejem. Hrnec přiklopíme poklicí a necháme přijít k bodu varu. Když se nám voda vaří nasypeme do ní rýři, zamícháme a za občasného promíchání jí vaříme dokud není rýže na zkus měkká. Když máme rýži uvařenou propláchneme jí ještě jednou tentokrát horkou vodou a necháme odležet v přiklopené misce.
Omyté maso si nakrájíme na malé kostky, osolíme a opepříme a necháme orestovat na tuku v předehřáté pánvi. Hrášek a žampiony slijeme a spolu s kukuřicí přidáme do pánve k masunecháme chvilku společně dusit pod pánví. Osolíme, opepříme a smícháme s uvařenou rýží. Poté podle chuti dochutíme a papáme.