Recept Dalmácké čufty

Ingredience

500 g mletého masa (vepřové nebo hovězí)
2 housky
hladká mouka
sůl
mletý pepř
drcený kmín
olej
cibule
mletá paprika
rajčatový protlak
celý pepř
nové koření
bobkový list
zakysaná smetana

Postup

Housky namočíme ve vodě. Když jsou dostatečně rozmočené, vyždímáme je a promícháme s mletým masem. Přidáme 4 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř a drcený kmín. Ze směsi uděláme kuličky nebo placičky, které na trošce oleje jemně orestujeme a dáme péct do předehřáté trouby při 180 °C asi 30 minut.

Mezitím si na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme trošku mouky, mletou papriku a rajčatový protlak. Podlijeme vodou, rozmícháme, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.

Omáčku přecedíme, přimícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a přidáme upečené čufty a ještě chvíli povaříme.

Podáváme s rýží, s těstovinami, nebo s houskovým knedlíkem.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk