Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Vepřový bůček s česnekovými brambory

Recept Vepřový bůček s česnekovými brambory

Ingredience

1 kg vepřového bůčku
sůl,mletý kmín
česnek (1 hlavička)
sušený česnek (koření)
sl.paprika
2 velké cibule
2 kg brambor

Postup

Vezmu si maso a osolím ho.Česnek nakrájený nakousky pomocí nože vpichuju do masa - cca 2 stroužky.Zbytek s cibulý nakrájenou na hrubo posypu okolo masa a na maso,posypu to nakonec mletým kmínem.Peču v troubě na 220°.Jo a ještě ho trošku podleju,ale ne moc,maso pustí dost šťávy.

Připravým si brambory.Oloupu a nakrájím na plátky tenké asi 0,5cm,dám do mísy,osolím,přidám sl.papriku a sušený česnek, zakapu olejem.Rukama promíchám a dám do ledničky.

Když je maso téměř hotové,nasypu kolem něj brambory a dám znovu péct.

Poznámka

Je to naprosto luxusní.Brambory mají chut od štávy z masa,nejsou suché.

Omlouvám se,že není více fotek,ale rychle to zmizelo.TÁTA MĚL VELKÝ HLAD :-))))

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk