Brambory
Vajíčko
Polohrubá mouka
Bazalka
Sůl
Pepř
Sádlo
Rýže
Uzené maso
Cibule
Špenát
Připravíme si klasické bramboráky, placky musí být větší, aby se do nich směs dobře balila.
Bramboráky se připravíme takto:
Nastrouhané brambory smícháme s vajíčkem, kořením a moukou. Těsto pořádně promícháme a děláme na sádle placky, necháme je okapat od mastnoty.
Směs do bramborových placek:
Uvaříme si umytou rýži, během vaření rýže si uvaříme ještě uzené maso. Když je vše uvařené, tak si rýži odložíme a uzené maso si na sádle a zpěněné cibulce orestujeme. Když máme maso hotové smícháme s rýží.Během toho si listový špenát umyjeme a a dáme povařit chvilinku. Nakonec ho smícháme k připravené náplni. Vše ještě jednou dochutíme, když máme hotovou směs balíme jí do bramborových placek.