Recept Koprová omáčka

Ingredience

Vepřové maso
Vajíčka
Kopr
Zakysaná smetana
Šlehačka
Světlá jíška
Koření
Sůl
Pepř
Cukr
Ocet

Postup

Vepřové maso si uvaříme, aby nám vznikl vývar. Když máme maso měkké vyndáme ho na talíř a necháme vychladnout. Do vývaru si dáme nasekaný kopr a chvilinku vaříme. Během vaření si omáčku začneme ochucovat solí a pepřem.Přidáme pár lžic cukru a octa. Záleží na vaší chuti. Ke konci začneme přidávat postupně zakysanou smetanu a šlehačku a mícháme. Nakonec přidáme jíšku, aby nám omáčka zhoustla.

Poznámka

Když se zakysaná smetana úplně nerozpustí může se omáčka rozmixovat nebo přelévat.

Podáváme s knedlíkem a brambory.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk