Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Bezmasé pokrmy > Patizón v těstíčku

Recept Patizón v těstíčku

Ingredience

Patizón (je lepší menší,nemá
tolik zrníček)
hl.mouku
sůl,pepř,gril.koření
strouhanku
4 vejce
brambory

Postup

Patizón nakrájím na plátky silné cca 1cm,okrájím vrchní slupku a vykrojím jadýrka a měkkou dužinu.Do mísy dám celá vejce,koření a hl.mouku a vyšlehám těstíčko.Patizón nasolím a obalím v těstíčku,potom ještě ve strouhance.Je dobré ho smažit ve friťáku.

Brambory jako přílohu: nejlepší jsou nové,jen je omyju a na struhadle nastrouhám na kolečka silné 0,5cm,peču je osolené a pokapané olejem v troubě na 220° nebo též ve friťáku.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk