Úvod > Články > Příběhy > Jsem špatná matka

Jsem špatná matka

Na miminko jsem se moc těšila. Těhotenství jsem měla bez nevolností, takže jsem si ho plně vychutnávala. Pročítala jsem knížky, chodila na plavání těhotných, procházela obchody s kojeneckým zbožím a postupně jsem zútulňovala pokojíček pro naše miminko. Věděla jsem, že se nám narodí holčička, takže jsem vše vybírala jako pro malou princeznu. Porod byl dlouhý a těžký, ale na konci mě čekal ten malý uzlíček jménem Anežka. Je to první miminko v rodině, takže jsou z ní všichni nadšeni. Tedy kromě mě.

Anežka vyrůstala jako ostatní miminka. Chodila jsem s ní denně na procházky a naparovala jsem se, jak nejvíc jsem uměla. Takto to bylo ještě nedávno. Brzy bude Anežce rok a posledních pár týdnů s ní není k vydržení. Pořád se vzteká, pořád pláče, stále se ji něco nelíbí. Nedokážu ji vůbec zabavit. Nebaví ji hračky, nerada se se mnou tulí, nerada je v kočárku. Jen přes noc krásně spí. Takhle se chová ale jen v mé přítomnosti. Jakmile jsme u někoho na návštěvě nebo někdo přijede k nám, je jak vyměněná. Všem ukazuje, co všechno už umí, jak hezky leze, jak zkouší první krůčky, jak se krásně směje, jak je roztomilá. Sama doma s ní však zažívám úplné peklo. Všude kolem mě je ten její neustálý pláč a křik. Po celém dni jsem naprosto unavená a zoufalá. Všude kolem mě je plno věcí a nepořádku, které nestíhám přes den udělat.

Večer se vrací manžel z práce. První co vidí, je právě ten nepořádek a hodnou spící holčičku. Nechápe, co se tady děje přes den. Nevěří mi, když mu říkám, že celé dny probrečí a prokřičí. Když se totiž vrátí z práce dřív, Anežka už slyší přijíždějící auto a ví, že je táta doma. Připadám si jak špatná a neschopná matka. Bohužel si to manžel o mně už začíná myslet taky.

Ještě mi to sice neřekl přímo, ale podle jeho narážek, že manželka jeho kamaráda má vždy byt uklizený a ještě upečený nějaký koláč, to hned poznám. Ale já už nevím, co mám dělat. Celé dny se klepu, rychle mi bije srdce a kolikrát mi je špatně. Rodiče však bydlí daleko, takže u nich oporu hledat nemůžu. Kamarádky tu také zatím žádné nemám. Jedno vím jistě. Další dítě už nechci.

Dita

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk