Hovězí žebro
Česnek
Pepř
Kmín
Sůl
Černé pivo
Sádlo
Jablko
Křen
Med
Hovězí kost si umyjeme a rozkrojíme na půl. Obě žebírka položíme do pekáče a posypeme nakrájeným česnekem. Okořeníme dáme si záležet na soli a kmínu ovšem s pepřem opatrně. Potom polijeme černým pivem a na žebírka dáme plátky sádla, ne moc!
Zakryjeme víkem a dáme péct na 150°C peče memírně, aby se žebírka propekla. Stále podlíváme pivem. Žebírka pečeme alespoň 4 hodinky, aby se propekli a masíčko bylo propečené a měkké. Takovou půl hodinku ke konci pečení sundáme víko, a do hrníčku si dáme polévkovou lžíci medu a pivo,smícháme a žebírka tím polijeme. Vznikne tak křupavá kůrčička. Pečeme ještě 15 minut na 150°C.
K žebírkům je výborný čerstvý křen,ten si nastrouháme a přidáme do něj jablko.
Tyto žebírka jsou výborná masíčko jedna báseň, ale já se stále více přikláním k vepřovým žebrům jsou jemnější.