0,5 kg polohrubé mouky
droždí
cukr
4 žloutky
200ml mléka
100g másla
špetka soli
na krém:
1 vanilkový pudink
750ml mléka
vanilkový cukr
2x žloutek
Mouku dám do mísy, nejlépe prosypanou, dám tam sůl a cukr. Doprostřed udělám dolíček a rozmělním tam droždí, zaliji malinko vlažným mlékem a malinko posypu moukou a nechám kynout. Kdž těsto vykÿne, tak tam přidám mléko a rozehřáté máslo, cukr a žloutky. Vypracuji v těsto, které válíme asi v cm vysoký plát a krájím to také asi na 2cm čtverce, které jakoby zakulatím a dávám je do máslem vymaštěného pekáče. Jěště necháme dokynou a pak pečeme dozlatova.
Krém uděláme jako klasický pudink-dle návodu, jen dáme více mléka / 750ml / aby krém nebyl hustý a přimícháme žloutky, cukr a raději rozmixueme a uvaříme.
Hotové buchtičky krémem poléváme.
Pro dospěláky můžeme do krém,u přidat třeba Rum, který není "otrávený"