Brambory
Hrubá mouka
krupice
vejce
sůl
hlávkové nebo kysané zelí, já měla domácí kysané
mouka na jíšku
tuk
bobkový list
kmín
uzené maso - já měla z krásných žeber
Brambory uvařím ve slupce, nechám vychladnou a oloupu je a mastrohám na struhadle. Přidám mouku, krupici, sůl vejce a udělám z toho těsto.
Těsto bud vyválíte a vykrajujete čtverce nebo děláte rovnou jakoby placky / to je jednodužší / a plníte uzeným masíčkem a zabalíte v "kuličku" - knedlík. Žebra jsem dopředu uvařila a obrala.
Knedlíky vařím ve vroucí osolené vodě cca 15 min. Někdy raději pro jistotu jeden vyndám a rozkrojím, abych věděla, jak to vypadá:)
Zelíčko udělám na oleji, dám pod něja smaženou cibulku, přidám kmín, bobkový list, vodu a vařím do měkka. otové zelí zavařím jíškou.
Navrch můžete dít osmaženou cibulku, já tentoktráte nedala.