Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Plněné knedlíky uzeným masem se zelím

Recept Plněné knedlíky uzeným masem se zelím

Ingredience

Brambory
Hrubá mouka
krupice
vejce
sůl

hlávkové nebo kysané zelí, já měla domácí kysané
mouka na jíšku
tuk
bobkový list
kmín
uzené maso - já měla z krásných žeber

Postup

Brambory uvařím ve slupce, nechám vychladnou a oloupu je a mastrohám na struhadle. Přidám mouku, krupici, sůl vejce a udělám z toho těsto.

Těsto bud vyválíte a vykrajujete čtverce nebo děláte rovnou jakoby placky / to je jednodužší / a plníte uzeným masíčkem a zabalíte v "kuličku" - knedlík. Žebra jsem dopředu uvařila a obrala.

Knedlíky vařím ve vroucí osolené vodě cca 15 min. Někdy raději pro jistotu jeden vyndám a rozkrojím, abych věděla, jak to vypadá:)

Zelíčko udělám na oleji, dám pod něja smaženou cibulku, přidám kmín, bobkový list, vodu a vařím do měkka. otové zelí zavařím jíškou.

Navrch můžete dít osmaženou cibulku, já tentoktráte nedala.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk