Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Bezmasé pokrmy > Dušená kedlubna s mrkví

Recept Dušená kedlubna s mrkví

Ingredience

Mrkve
kedlubny
cibule
máslo
sůl
drcený kmín
citronová štáva
malinko mouky

Postup

Zeleninu oloupu a pokrájím, můžete jí nastrouhat. Na másle zpěním cibulku, zasypu troškou mouky a udělám jísšku. Po chvilce přidám zeleninku a malinko podliji vodou. Když se to začne vařit, přídám koření a nechám dusit za občasného míchání do měkka.

Podud se Vám pokrm nezdá příliš sladký / záleží na mrkvi / je možné přdat curk.

Zeleninu dochutte citronovou štávou a hotovou podávejte s bramborem, kaší nebo rýží.

Dobrou chut.

Děláme jí i s masem, ale jednou za čas je prima i bez něj:)

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk