Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Francouzské brambory

Recept Francouzské brambory

Ingredience

Brambory
Uzené maso
Vajíčka
Smetana
Sůl a Pepř

Postup

Brambory si ve šlupce uvaříme. Maso si nakrájíme na kostičky a dáme orestovat na sádle. Uvařená vajíčka na tvrdo si nakrájíme na kostičky. Když jsou brambory uvařené, scedíme je a sloupeme ze šlupky. Nakrájíme nožem na tenčí plátky a dáváme do pekáče, přidáme maso a vajíčka, vše okořeníme. Do smetany si přidáme vajíčka a promícháme, vlijeme do brambor a pečeme na 180°C.

Poznámka

Můžeme podat okurku k bramborům.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk