Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Čína z vepřového masa, pečenými kukuřičkami a divokou indiánskou rýží

Recept Čína z vepřového masa, pečenými kukuřičkami a divokou indiánskou rýží

Ingredience

Vepřové maso
Kukuřice naložená
Červená paprika
Mrkev
Květák
Brokolice
Palice kukuřice
Indiánská čína (jako příloha)
Cibule
Pórek
Sádlo
Koření (sůl, pepř, chili, čína a rozmarýn)
Olivový olej

Postup

Zeleninu si nakrájíme a důkladně umyjeme, necháme si jí usušit a mezitím si připravíme maso. Umyté maso si krájíme na plátky a z plátků na nudličky tenoučké. Na sádle si maso orestujeme a přidáme zeleninu a pod pokličkou dusíme. Ochutíme kořením, ale koření na čínu jsem dala až na konec až jsem odebrala malé porci. Čínu tedy dusíme a připravíme si rýži.

Rýži jsem dělala na cibulce viz * dole v poznámkách.

Jednu palici kukuřice si rozkrojíme na silnější kolečka, připravíme si do misky sůl, chilli koření a rozmarýn podlijeme olivovým olejem a smícháme. V tomto těstíčku si obalíme ty kukuřičné kolečka a dáme na pánvičku na rozpálené sádlo. Zprudka opečeme a podáváme jako chuťovku k číně.

Poznámka

* Indiánská divoká čína by se měla dělat v páře a jen ve vodě, aby se sloupla semínka. Já ovšem tento způsob nemám ráda a tak jsem rýži udělala na cibulce a byla moc dobrá.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk