Mrkev
Pórek
Jarní cibulka
Česnek
Petržel
Celer
Máslo
Koření (sůl, pepř, vegeta a masox)
Na Halušky:
Vajíčko
Hl. mouka
Sůl, pepř
Česnek
Voda
Všechnu zeleninu, kterou jsme si nachystali si nakrájíme a na másle osmahneme a podlijeme vodou, necháme dusit a okořeníme, po ochucení dolijeme zbytkem vody. Vaříme do změknutí zeleniny. Co se nám polévka vaří, tak si připravíme halušky, ty si připravíme z vajíčka, mouky a vody.
Když máme těsto na halušky ochutíme si ho a přidáme do něj česnek já jsem dala 6 stroužků aby byli halušky opravdu česnekové.
Halušky přes síto dáváme do polévky a počkáme tak 10 minutek, pak polévku vypneme.
Můžeme do polévky klidně dát i nudle.