Hovězí klížka
Cibule
Sádlo
Červená paprika
Kečup
Voda
Oregáno
Kapie
Pepř
Chilli papričky dle chuti
Sůl
Mouka na zahuštění
Česnek
palice
Majoránka
Pivo
Rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme ten správný základ na guláš! Potom přidáme chilli, pepř a nakrájené maso.
Když se maso osmahne, přidáme papriku, promícháme a necháme podusit .
. Přidáme trochu oregána a kečup, dusíme za občasného podlévání asi 2-2,5 až 3 hodiny, dokud maso není skoro měkké.
Zhruba 1/2 hodiny předtím, přidáme 2 podél nakrájené kapie.
5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek, dost majoránky a dle potřeby rozkvedlanou mouku. Nakonec přidáme 0,2-0,3 dl dobrého českého piva a už nevaříme, jinak se pivo vytratí.