Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Staročeský gulášek

Recept Staročeský gulášek

Ingredience

Hovězí klížka
Cibule
Sádlo
Červená paprika
Kečup
Voda
Oregáno

Kapie
Pepř
Chilli papričky dle chuti
Sůl
Mouka na zahuštění
Česnek
palice
Majoránka
Pivo

Postup

Rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme ten správný základ na guláš! Potom přidáme chilli, pepř a nakrájené maso.

Když se maso osmahne, přidáme papriku, promícháme a necháme podusit .

. Přidáme trochu oregána a kečup, dusíme za občasného podlévání asi 2-2,5 až 3 hodiny, dokud maso není skoro měkké.

Zhruba 1/2 hodiny předtím, přidáme 2 podél nakrájené kapie.

5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek, dost majoránky a dle potřeby rozkvedlanou mouku. Nakonec přidáme 0,2-0,3 dl dobrého českého piva a už nevaříme, jinak se pivo vytratí.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk