Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Vepřové kung-pao se zeleninovou pečenou rýží

Recept Vepřové kung-pao se zeleninovou pečenou rýží

Ingredience

750g vepřového masa (kýty)
1 vejce
1lžička zázvoru
2lžičky solamylu
3 lžíce sojové omáčky
sůl,olej
rýže :
zelenina dle chuti
(mrkev,hrášek,kukuřice)
kari koření,sůl

Postup

Maso nakrájím na malé kostky,dám do mísy,přidám vejce,zázvor,solamyl,špetku soli,promíchám a nechám v lednici odležet.Mezi tím si připravím rýži.Do pekáče dám rýži,zeleninu a kari,promíchám a zaleju vodou tak,aby voda byla cca 2cm nad rýži.Peču v troubě na 150° dokud je tam voda a není rýže dostatečně měkká.Maso mám v lednici asi hodinu či dvě,může se naložit i den dopředu.Pak ho dám na pánev s olejem,nejlépe wok,podleju vodou,přidám sojovou omáčku a podusím.Nakopnec se můžou přidat burské oříšky - já je nedávám kvůli alergii.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk