Hovězí maso
1 Kg rajčat
Cibule
Sádlo
Skořice
Cukr
Ocet
Sůl
Hřebíček
Bobkový list
Nové koření
Smetana
Tm. Jíška
Hovězí maso si dáme vařit, přidáme bobkový list,nové koření, hřebíček a špetku skořice, maso vaříme opravdu do měkka může se i rozpadat, alespoň já to tak mám ráda. Rajčata si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na sádle si osmahneme cibulku a přidáme rajčata, podlijeme vývarem z masa a dusíme do měkka. Když jsou rajčata měkká přilijeme celý vývar a vaříme. Když jsou rajčata hotova přidáme ocet, cukr a sůl, promícháme a ještě povaříme, zahustíme jíškou a podlijeme smetanou a již nevaříme, nakonec přidáme maso.
Rajčata je možno přes síto promačkat.