Krůtí maso
vejce asi 4
párek nebo klobása
cibule
česnek
rohlík
mléko
sůl pepř
sladká paprika
majoránka
koření na mleté maso
majoránka
strouhanka čerstvá
Mleté maso dám do mísy, rohlík namočím v mléce , rozmělním a přidám k masu, přidám prosilovaný česnek a cibuli, veškeré koření, vejce stačí jedno a promíchám vytvořím ze směsi jakoby těsto, pakliže je to řídké přidejte malinko čerstvé strouhanky, aby drželo pohromadě.
Uvařím vejce / počet dle velikosti sekané / asi polovinu těsta rozdělím na prkno a kladu na něj uvařená vejce a párek nebo klobásu, druhou polovinou překryji a lehce přiklopím a jakoby uhnácám z těsta sekanou, musíte lehce, at vejce nezničíte. Potřu vejcem a dám péct do trouby. Podávám s kaší, bramborem nebo chlebem.