Husa
Bůček
Červené zelí
Cibule
Hl. mouka
Sádlo
Knedlík
Ocet
Cukr
Sůl
Nádivka:
Housky
Slanina
Mléko
Máslo
Vajíčka
Strouhanka
Bylinky(tymián,majoránka,libeček,pažitka,petrželka,nať cibulky)
Česnek
Pepř
Husu si očistíme a dáme do pekáče a začneme si připravovat nádivku.
Namočíme si housku na kostičky do mléka, přidáme kousek rozpuštěného másla a do něho vyšleháme vajíčko, vlijeme do mléka s houskou. Nakrájíme si slaninku na kousky a též dáme do připravené směsi. Přidáme bylinky a nastrouhaný česnek, vše důkladně promícháme a okořeníme pepřem a solí. Přidáme strouhanku, aby nádivka zhoustla a zpevnila se. Přidáme do pekáče k huse. Jelikož jsem měla jen půlku husy, dala jsem pod husu bůček a nádivku dala dokola masa. Hudu jsem ještě okořenila a dala na ní plátky sádla. Vždy jsem jí podlívala omastkem. Husu jsem pekla pomalu do křupava.
Zelíčko jsem uvařila s cibulkou a pak zahustila moukou.
Podávala jsem s knedlíkem a jeden den s bramborem.