500 g vepřové plece (ramínka)
sůl
olej
1 střední i větší cibule
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu (protlaku) - nemusí být
1 stroužek česneku
šlehačka
vývar (masox)
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený česnek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2–3 minuty).
Posypeme moukou, 1–2 minuty necháme opražit, podlijeme
vývarem (vodou s masoxem), a přidáme kečup (protlak).
Zamícháme a necháme vařit dokud není maso měkké, Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a necháme přejít varem, pak dostavíme.