10g droždí
1lžička cukru
300g hl.mouky
asi 250ml vody
1 lžička soli
40g ovesných vloček
40g slunečnicových semínek
Z droždí,cukru,lžíce mouky a trošku vlažné vody si udělám kvásek.Zbytek mouky dám do nádoby do pekárny,přidám sůl a kvásek a zbylou vlažnou vodu.Nechám těsto v pekárně zpracovat a vykynout.
Pak si ho vyndám na vál a rozdělím na díly a vypracuju šišky. Je lepší menší,protože po vypracování šišek,je dám na plech s pečícím papírem a nechám ještě půl hodiny kynout a oni ještě krásně nykynou.
Poté je peču v předehřáté troubě na 160° a musejí se hlídat.Jakmile jsou ze spodu zlatavé - jsou hotové.
Zkoušela sem je i ze sušeného droždí a není to ono.
Jinak si je můžete ochutit jak chcete.