Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Řízek jinak - rošťáci

Recept Řízek jinak - rošťáci

Ingredience

vepřové na řízky

mletý černý pepř 
1 lžíce vegety 
3 stroužky česnek u
1 lžíce sladkého kečupu 
1 lžíce majoránky 
1 lžička solamylu 
sůl 
1 lžíce hořčice 
2 vejce

Postup

Řízky naklepeme. Trošku osolíme a jemně opepříme.

Připravíme si těstíčko, ve kterém budou řízky naloženy. Ze všech těchto ingrediencí uděláme těstíčko.

Každý řízek potřeme z obou stran těstíčkem a pokládáme do skleněné mísy. Až máme všechny řízky potřeny, zakryjeme je skleněnou poklicí. Rošťáky necháme 24 hodin uležet v ledničce.

Na druhý den maso vytáhneme a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zhruba 3 - 5 minut.

Řízky rošťáky podáváme s bramborem, bramborovou kaší, hranolky nebo jen chlebem.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk