vepřové na řízky
mletý černý pepř
1 lžíce vegety
3 stroužky česnek u
1 lžíce sladkého kečupu
1 lžíce majoránky
1 lžička solamylu
sůl
1 lžíce hořčice
2 vejce
Řízky naklepeme. Trošku osolíme a jemně opepříme.
Připravíme si těstíčko, ve kterém budou řízky naloženy. Ze všech těchto ingrediencí uděláme těstíčko.
Každý řízek potřeme z obou stran těstíčkem a pokládáme do skleněné mísy. Až máme všechny řízky potřeny, zakryjeme je skleněnou poklicí. Rošťáky necháme 24 hodin uležet v ledničce.
Na druhý den maso vytáhneme a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zhruba 3 - 5 minut.
Řízky rošťáky podáváme s bramborem, bramborovou kaší, hranolky nebo jen chlebem.