mleté maso - vepřové, hovězí nebo směs
cibule
česnek
máslo
sůl
pepř
oregano
rozmarýn
tymián
rajčatový protlak
bazalka
voda, případně vývar
kapusta
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme oregano, rozmarýn, bazalku a prolisovaný česnek. Na másle zpěníme cibulku. Přidáme ochucené maso a orestujeme. Mezitím si připravíme z protlaku, vody (vývaru) a bazalky omáčku.
Na dno zapékací mísy položíme omyté listy kapusty. Na kapustu dáme orestované maso a přelijeme omáčkou. Vše zakryjeme ještě pár listy kapusty. Kapusta může být syrová i dušená, pak je zapékání v troubě kratší. Směs můžeme přelít ještě zbytkem vývaru, případně vodou, aby nebyla příliš vysušená. Zapékáme v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 30 minut.
Podáváme s rýží.