Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Bramborový knedlík pečený bůček se špenátem

Recept Bramborový knedlík pečený bůček se špenátem

Ingredience

200 g Polohrubé mouky
2 Vejce
100 g dětské krupice
1 lžice sůl
800 g brambor

Vepřový bůček
Koření
Olej
Pivo
cibule
Česnek

Špenát
Zakysaná smetana
Vejce

Postup

Bramborový knedlík:

Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme nastrouháme na hrubém struhadle.

Brambory zasypeme moukou,krupicí přidáme sůl, vejce.

Rukama pořádně propracujeme těsto až se vše spojí a nelepí.

Z těsta vytvoříme šišky a dáme do vroucí vody vaříme zhruba 15-20 minut. Občas zamícháme, aby plavaly.

Potom nakrájíme a podáváme.
Vepřový bůček:

Maso dáme po pekáče pokapeme olejem a dáme koření podle libosti. Já dávám pepř, kmín , sůl, grilovací koření,cibule, česnek.

No a pečeme podlívám pivem . Má potom super chut.

Špenát:

Když není čerstvý tak mražený ten si ohřeji osolím opepřím dám do něj vajíčko a zak.smetanu .

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk